85-95 podcast

is creating a podcast.

Select a membership level

Commando

reward item
reward item
$1
per month

Du är en lojal och viktig supporter av 85-95 podcast. Trots struntsumman är stödet ovärderligt för oss. Din peng hjälper podden att fortsätta lyfta stockar och kriga!

Robocop

reward item
reward item
$3
per month

Om du bestämmer dig för denna nivå utnämner vi dig i podden till en stor actionhjälte. För det är precis den titeln du förtjänar. Du är hälften poddlyssnare, hälften maskin och 100% badass.

The Goonies

Limited (21 of 30 remaining)
reward item
reward item
$5
per month
Gnuggisar! Det finns ju knappt något föremål som osar lika mycket guldålder som sköna fejk-tatueringar. Du minns domdär som man bara väter lite och vips så är man tatuerad och cool. Om du joinar denna nivå postar vi dig ett nätt brev med två av våra limited edition gnuggisar. Givetvis omnämns du också i podden som en äkta fejk-tatuerad hjälte.
Skicka gärna oss en bild på vart du valde att lägga din gnuggis, också om det är hemskt opassande, sånt gillar Jocke.

62

patrons

$258

per month

About 85-95 podcast

VÄLKOMMEN TILL 85-95 PODCAST!

Tage Rönnqvist och Jocke Levälampi vill med sin podd hylla och påminna om filmens glansdagar. De lever för actionfilm och snackar om det som ligger dem närmast hjärtat. Två inbitna cineaster som använder podden som medium för passionerat nörderi.

I slutet av 2016 startade bakåtsträvarna internets enda podd om actionfilmer gjorda mellan åren 1985-1995. Ässet i rockärmen är att pojkarna till varje avsnitt har kontaktat någon som var med och gjorde filmen de snackar om. Detta för att få unika anekdoter från inspelningen, minnen från manusförfattare, reflektioner av muskelskådisar och evetuella throwbacks från catering-personalen.

Bland folk som har gästat podden återfinns hjältar som Sam Firstenberg (American Ninja/regissör), Taimak (The Last Dragon/huvudroll), Patricia Tallman (Jurassic Park/stunts), Julio Macat (Home Alone/fotograf), Hawthorne James (Speed/killen som körde bussen) och Gib Jaffe (They Live!/klippare) gästat podden. Dessutom har podden fått majl av James Belushi, bara en sån sak.

Du hittar alla våra avsnitt på SoundcloudiTunesAcast eller hos valfri podd-app. Alla episoder är helt megagratis att lyssna på.

Kärleken till gamla filmer dör aldrig, den ger dig en roundhousekick i fejset.

Tage ”Coma Cop” Rönnqvist
Jocke ”Lieutenant Kowalski” Levälampi


[email protected]Goals
$257.93 of $1,000 per month
Podden öpnnar sin dörr för hjälpande händer. Att driva 85-95 podcast medför kostnader i hosting-hyror, postavgifter, teknik, inköp av merch och what not. Därför har vi valt att ge lyssnaren en möjlighet att stöda vårt arbete att förpassa planeten tillbaka till 80-talet.
Att du vill hjälpa oss med det ekonomiska är ovärderligt, det får oss att sätta upp nya mål, nya tankar och bjussar oss på möjligheten att ta större kliv framåt.

Att betala för podden är absolut ingen förutsättning, om du nångång ens har tryckt igång vårt skitsnack har vi redan vunnit. Det är för oss och för dig som vi vill snacka. Podden har aldrig varit nåt vi gör för att tjäna pengar, vi gör det för att få besöka den ansvarsfria barndomen och utbyta tankar, hitta nya vinklar, sporras till mera filmtittande och rota bland fekalie-humorn i perioden när filmerna var som bäst.

Välkommen till vårt retrogäng!
1 of 1
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 25 exclusive posts
20
Audio releases
1
Livestream
2
Polls
2
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 25 exclusive posts
20
Audio releases
1
Livestream
2
Polls
2
Videos

Recent posts by 85-95 podcast

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits