Noterat på Ekohyllan

is creating reviews of natural and organic products.

2

patrons

$8

per month

About Noterat på Ekohyllan

På min blogg Noterat på Ekohyllan skriver jag om kemikalier i produkter som marknadsförs som naturliga och ekologiska. Min högsta önskan är en certifiering likt Äkta Vara (för livsmedel) för hudvårdsprodukter som marknadsförs som naturliga och ekologiska.

På min blogg tar jag upp annorlunda frågeställningar om innehållet i produkter med ”gröna” logotyper. Det handlar om frågor som jag som konsument borde kunna få svar på. Frågor som tål att ställas, till förmån för större transparens.

Exempel:
INCI-namn kan vara latinska växtnamn som Cocos Nucifera Oil (kokosolja) respektive Olea Europaea fruit oil (olivolja). Dessa naturliga oljor genomgår ofta bara en simpel extraktionsprocess som exempelvis kallpressning. Men INCI-namn kan också vara t ex Coco-Caprylate/Caprate och Glyceryl Stearate. Dvs att den naturliga oljan är raffinerad (uppdelad i sina beståndsdelar) och sammanfogad med andra kemikalier (som också är industribearbetade). Då handlar det inte längre om simpla processer som kallpressning.

Ben Furman lär ha sagt; "Bakom varje klagomål finns ett önskemål" och det är detta som är själva poängen - min önskan om produkter med ett mer äkta innehåll.

Patreon är den största plattformen för frivilliga betalningar av saker till framför allt kreatörer av olika slag. Du väljer själv vilken summa du vill bidra med, exempelvis 1 dollar i månaden och uppåt och du kan när som helst ändra summa eller avsluta.

Om du vill bidra lite extra och bli en patreon så möjliggör du för mig att avsätta mer av min tid till att skriva om innehållet i produkter på ekohyllan. Annars läser du min blogg fortsatt helt gratis.
Goals
$7.73 of $500 per month
Ju fler som blir Patreon desto mindre beroende blir jag av andra inkomster och desto mer kan jag fokusera på att skriva om sådant du vill läsa om. Då kan jag lägga mer tid på att skriva om kemikalier på ekohyllan och exempelvis granska innehållet i fler produkter.
1 of 1

Recent posts by Noterat på Ekohyllan

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits