E-lect.net

is creating written online content

Select a membership level

Приятел
$1
per month
Абсолютно всеки наш патрон ще получи благодарността ни на страницата на E-lect.
Патрон
$5
per month
Всеки наш патрон в тази категория ще получи достъп до затворената Facebook група на E-lect. В тази група, ще можеш да прочетеш материали, предназначени само за нашите  патрони - включително, но не само ранни чернови, нереализирани текстове,  разширени и допълнени варианти на публикувани статии и вътрешни  дискусии. В нея ще можеш и да ни задаваш въпроси, да ни предлагаш идеи и да си говориш с нас по теми от взаимен интерес. 
Благодетел
$10
per month
В допълнение към към горното, всеки наш благодетел ще има възможността да повлияе на съдържанието на сайта като гласува за теми, към които да насочим вниманието си, гости, които да поканим, и технологични решения, които да разработим.

3

patrons

About

Здрасти,

Редовните читатели на E-lect със сигурност са забелязали резкия спад в активността на сайта от края на май досега, развиващ се на фона на и без друго бедна като материали година. Причина за този спад не е нито моето, нито на приятелите ми в екипа нежелание да създаваме нови текстове – тъкмо напротив, желание не липсва, а заедно с него и множество идеи за ъпдейт и реорганизация на сайта, подобряване на активността, разширяване на общността около него и развиване на spin off проекти на първо място в YouTube (каквито най-най-редовните читатели може да се досетят, че обмисляме отдавна).

Напълно тривиалната причина за забавянето ни е, че и по-нататъшното развитие на E-lect, и дори само поддържането на статуквото изискват пари и време, с които просто не разполагаме. Подозирам, че най-естествената реакция на този проблем е всеки от нас да се отдаде напълно на „основната“ си работа, развиването на сайта да остане за (вероятно) недостижимото бъдеще, а в настоящето той да последва пътя на много други алтернативни блогове, които или напълно изчезнаха в последните години, или се ъпдейтват от дъжд на вятър през все по-нарастващи интервали от време.

Този вероятно е „разумният“ вариант. Аз обаче никога не съм крил пред приятелите си, а също и пред читателите си, че за мен E-lect е продукт на огромна страст, който за вече повече от шест години така и не успях да реализирам изцяло по начина, който смятам, че заслужава. Затова и реших, че преди да се обърна към горния вариант, най-малкото съм длъжен да опитам да потърся подкрепата на общността от читатели на сайта – използвайки една от онези популярни на Запад, но все още недостатъчно развити у нас услуги за crowdfunding: Patreon.

Как можеш да помогнеш?

E-lect не предлага и никога няма да предлага платени услуги, а и гледаме да страним от рекламите, обаче това ни поставя в трудната ситуация цялата работа по сайта да лежи изцяло на плещите на двама-трима души. Ако прецениш, че продължаващите ни вече седма година усилия да създаваме качествени текстове, заслужават подкрепата ти и също като мен решиш, че искаш да видиш на какво сме способни, когато комбинираме любовта си към сайта с повече възможности да реализираме идеите си, вече можеш да ни станеш „патрон“ тук и да ни удариш едно рамо само с няколко клика.

Какво ще получиш в замяна?

Една от хубавите страни на crowdfunding-а е възможността хората, допринасящи с парите си за финансирането на даден проект, да получават различни благодарствени подаръци от неговите автори. Винаги съм намирал този тип взаимност за изключително важен и той има място в кампанията на E-lect в Patreon. Предлагането на изцяло интелектуален продукт в интернет, разбира се, предполага, че самите подаръци ще бъдат по-скоро с интелектуална основа, а не реален мърчандайз (при все че в нашите планове фигурира и такъв) . Повече за това какво можеш да получиш в замяна на помощта си, извън удовлетворението, че E-lect ще продължи да съществува и да се развива, можеш да научиш от списъка с награди вдясно.

Предварително ти благодаря!
How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits