Carl Svanberg

is creating Intellectual content.

0

patrons

About Carl Svanberg

Hej!

Mitt namn är Carl Svanberg och jag är researcher, författare, talare och anhängare av Ayn Rands filosofi objektivismen. Jag har en fil kand i praktisk filosofi (Lunds universitet 2008).

2013-2018 jobbade jag som research associate för Ayn Rand Institute i USA.

Innan jag kom till ARI så föreläste jag om myten om den svenska välfärdsstaten vid Objectivist Summer Conference 2013 i Chicago, USA. Kursen går att köpa här. På sistone har jag jobbat på en bok på samma tema.

Vid ARI föreläste jag runtom i USA och Norden om Sverigemyten och vikten av utbildningsfrihet. Bakom kulisserna arbetade jag också på att producera ARIs nya hemsida och nätpublikation New Ideal.

Under årens lopp gjorde jag också research för böcker som In Defense of Selfishness (2015), Equal Is Unfair (2016), Defending Free Speech (2016), Failing to Confront Islamic Totalitarianism (2016) och What Justice Demands (2018).

Jag skapar intellektuellt material i flera format:

  • Jag bedriver Sveriges främsta objektivistiska blogg, “Förnuftets kalla och oresonliga röst”. På min blogg behandlar jag varje vecka kulturella, moraliska samhällsfilosofiska frågor utifrån ett objektivistiskt perspektiv.
  • Jag har planer på att skapa engelska YouTube-sammanfattningar som är baserade på mina svenskspråkiga artiklar.
  • Jag jobbar också på en del större projekt. Sedan ett par år tillbaka jobbar jag på att förvandla min kurs “What About Sweden?” till en bok.

Då jag är den enda svenska objektivisten som regelbundet skapar högkvalitativt intellektuellt material på svenska, vill jag påstå att jag bidrar med ett helt unikt och radikalt perspektiv på vår tids stora frågor och samtalsämnen.

Så om du vill visa din uppskattning för mitt bidrag till samhällsdebatten genom att regelbundet bjuda på en kopp kaffe eller en ordentlig dos av köbekagor, då tackar jag och tar emot!

Mvh,
Carl Svanberg
Select a membership level
Dagens kopp
$2
per month
Visa din uppskattning genom att bjuda mig på en kopp kaffe. Tack!
Åh, köbekagor!
$5
per month
Visa din uppskattning genom att bjuda mig på en ordentlig dos av köpekagor. Tack!
Goals
0% complete
När jag når 100 USD per månad, då kommer jag att fördubbla min produktion av artiklar.
1 of 2

Recent posts by Carl Svanberg