Tomanovics Gergely

is creating KADAVIS (Kick-Ass Data Visualization System)

Select a membership level

Egy korsó sör

$1
per month
A legkisebb is számít!

Nézz be a kulisszák mögé

reward item
reward item
$4
per month

Minden második hónapban egy félórás összefoglaló videót láthatsz, hogyan halad a munka (10 patronáló után, addig véletlenszerű időpontokban )

Kulisszatitkok és ekluzív élő adás

reward item
reward item
$8
per month

Exkluzív havi betekintés a kulisszatitkok mögé minden hónap első hetében: páros hónapokban félórás összefoglaló a legújabb fejleményekről, a páratlanokban pedig élő adás, ahol kérdezhetsz is! (10 patronáló után, addig véletlenszerű időpontokban)

0

patrons

$0

per month

About Tomanovics Gergely

A KADAVIS (Kick-Ass Data Visualization System) egy adatvizualizációs eszköz, amely egyszerű táblázatban tárolt adatsorokból varázsol látványos animációt.

Legfontosabb funkciója egy programozható háromdimenziós idővonal, amelyen tetszőleges időrendben lehet bemutatni események láncolatát (például fotók, videók, újságcikkek, rádióbejátszások segítségével) és az eseményekhez kapcsolódó számszerű adatokat látványos animált grafikonokkal. Az idővonal létrehozása felhő alapon történik Google Táblázatok segítségével, ami alapszintű Excel-ismeretekkel könnyedén elsajátítható, a videó legenerálása pedig a K1 TV saját renderfarmján történik.

A projekt a hamarosan induló K1 TV, vagyis a Közösségi Közszolgálati Média (amiről bővebben itt, a K1TV.hu-n olvashatsz) egyik legfontosabb zászlóshajója. E médiafelület célja az állampolgárok gazdasági és közéleti ismereteinek bővítése szórakoztató, mégis informatív módon (Edutainment) ezzel pedig az álhírek és a populizmus elleni harc segítése.A rendszer működésének alapjait még 2014-ben fektette le a korábban Gery Greyhound-ként politikai igazság-feltáró videóiról ismert Tomanovics Gergely, aki jelenleg független civilként, a legmodernebb audiovizuális technológiák segítségével próbálja egy teljesen új szintre emelje a politikai kommunikációt, hogy végre elcsépelt közhelyek és leegyszerűsített, bugyuta szlogenek helyett a tényszerűség és a racionális viták határozzák meg a közéleti párbeszéd minőségét.

Az alábbi próbavideó már teljesen automatizáltan jött létre: a forgatandó kockákat a program választja ki egy táblázatban megadott szöveg és a betűk 5*7-es mátrixai alapján, az időzítés és a kameramozgás is teljesen automatikus. És ez még csak a kezdet: ezzel a technikával készül majd az idővonal is és a rajta/belőle kialakuló táblázatos, térképes és egyéb vizualizációk."A kampányeszközök fejlődése természetes dolog. Ma már a magyar pártok profin használják a telefonos megoldásokat, középpontba került a személyes eléréshez elengedhetetlen színvonalas adatbázisépítés, és egyre otthonosabban mozognak az interneten, csak hogy néhány példát említsünk. Mindezek tudatában is vannak olyan pillanatok, amikor az ember érzékelheti a minőségi váltást. Az alábbi videó ilyen termék, a negatív kampányvideók között Magyarországon született eddigi legprofesszionálisabb munka. Azt ugyanis nyugodt szívvel kijelenthetjük: ilyen mélységű anyaggyűjtéssel és ilyen színvonalú technikai kivitelezéssel ebben a műfajban még nem született kampányanyag."írta 2010-ben a Policy Solutions blogja "A mi éveink - Magyarország számokban 2002 - 2010" című nagy sikerű videóról, melynek készítésében Tomanovics Gergely motion designerként vett részt.

Hosszas tervezési folyamat és a konkrét célok megfogalmazása után 2017 első hónapjaira sikerült véglegesíteni a koncepciót, márciustól gőzerővel (ám mindezidáig a legnagyobb titokban) el is indult a fejlesztés, a 2018-as kampány hajrájában pedig el is készülhetnek az első KADAVIS-powered videók, melyek egy hasonló minőségi ugrást hozhatnak majd a kampányeszközök történetében, mint a fent említett videó.
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
4
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
4
Videos

Recent posts by Tomanovics Gergely

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits