KUPEK

is creating Podcasts, documentaries

Select a membership level

KUPEKoljupci i KUPEKoljupke

reward item
reward item
$5
per month
Petica je najmanji iznos sa kojim možete podržati KUPEK. Ujedno je to i sinonim za malu porciju ćevapa. Desetka je već za ozbiljnije igrače. Šalu na stranu. Svaka pomoć je dobro došla ako je od srca i tu razliku ne pravimo. 

6

patrons

$53

per month

About KUPEK

Nakon skoro osam godina postojanja, više od 200 radijskih emisija, nekoliko dokumentaraca, TV intervjua, odbijenih projekata odlučili smo se na iskorak koji će garantovati opstanak ali i učestalije izlaske van okvira radijskih emisija.

Kako nismo sposobni, a ni podobni za projektnu vrstu finansiranja koja bi omogućila kvalitetniji i konkretniji KUPEK, odlučili smo se na jedini mogući korak. Pa ne samo mogući, nego jedini ispravni korak. Odlučili smo se da pomoć za brži, bolji i jači KUPEK zatražimo od Vas.

Početkom ove KUPEK sezone pojačali smo tempo i proširili krug radijskih stanica na kojima možete slušati KUPEK – od već dobro poznatih Radio Bruškina i KLFM-a, od ove sezone KUPEK slušamo kod Daška i Mlađe, ratnih drugara, vratili smo ga u okrilje Beograda, odakle je i krenuo, ali ovaj put putem Radio Aparata, a onu notu ozbiljnosti, koja nam je do sada nedostajala, dobili smo kroz emitovanje na BH radiju 1. KUPEK na javnom servisu. Recimo da to jeste uspjeh.

E, sad. Mnogi će reći da ako je KUPEK i do sada postojao bez izvora finansiranja što to ne bi mogao i dalje i u pravu ste. Mogao bi ali bi to značilo i dosadašnju neozbiljnost i dosadašnju neredovitost. A želimo ipak više od toga.

Želimo da KUPEK ostane radijska emisija u kojoj ćemo razgovarati o umjetnosti kao najjačoj političkoj opciji, u kojoj ćemo promovisati mlade ljude, ali i one starije koji su jednako istisnuti sa medijske scene jer ne pripadaju krugu koje podržavaju institucije, jer se protive daljim podjelama, jer ukazuju na greške, kritikuju i jer stvaraju nove mostove.

Želimo i da izađemo van okvira radijske emisije kroz dokumentarce, TV intervjue, organizaciju kulturnih dešavanja i proizvodnju medijskog sadržaja koji će biti objedinjen na sajtu www.kupek.org a koji je u pripremi.

A Vi? Gdje ste tu Vi osim što bi trebali svakog mjeseca da izdvojite najmanje po pet USD za ovo zadovoljstvo? Svakog mjeseca jer ova kampanja nije vremenski limitirana i nema za cilj prikupljanje sredstava u roku od mjesec, dva, kako se to uglavnom radi. Prvo, veliko je pitanje šta bi bilo sa novcem sakupljenim na gomilu i na kom otoku/ostrvu bi bile potrošene, a drugo, ono što je možda važnije, na ovakav način obavezujemo sebe a i vas.

Sebe obavezujemo na konstantnost, na istraživanje i kopanje terena i ljudi, a samim tim, nadamo se da vezujemo i Vas i tako zajedničkim snagama nastavljamo da svijet u kom živimo barem djelimično načinimo ljepšim. Osim toga, onima koji budu redovni u ovakvom iskazivanju poštovanja prema onome što radimo pripremamo i niz iznenađenja – od KUPEK majica, šolja, bedževa, plakata, preko ulaznica za koncerte, festivale, pozorišta, knjiga...A među iznenađenja spadaju i druženja u Umetnobilu i vožnje po gradovima i otkrivanja lokacija iz kojih su iznikli gosti KUPEK-a, na kojima i dalje rade. U planu su i rezidencijalni boravci pisaca čiji život u Umetnobilu ćete pratiti svakodnevno putem dnevnika kojim će opisivati svoja putovanja, upoznavanja ljudi...

Dakle, spremite se za jedno uzbudljivo putovanje koje bi moglo da potraje. Granice za KUPEK ne postoje.


Become a patron to

Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by KUPEK

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits