MăiestrIA

is creating traditional art

Select a membership level

Susținător MăiestrIA

reward item
reward item
$2
per month
Mulțumim pentru susținere. Datorită contribuției tale putem crea și transmite mai departe frumusețea cămășii autentice românești peste generații!
  • Acces prioritar la informațiile oferite de MăiestrIA

Admirator MăiestrIA

reward item
reward item
$5
per month
Îți mulțumim pentru contribuție, este foarte important să știi că și datorită ție cămașa autentică românească are un viitor frumos și va dăinui peste generații!
  • Acces prioritar la informațiile oferite de MăiestrIA
  • Planșe-cadou la alegere de pe www.maiestria.com

Prieten MăiestrIA

reward item
reward item
$15
per month
Contribuția ta ne face să credem că sunt oameni care apreciază munca noastră și se oferă să susțină proiectele MăiestrIA cu multă generozitate. Datorită oamenilor ca tine, avem putere să creăm și să transmitem mai departe cunoștințele noastre pentru ca peste ani să avem cămăși autentice românești în toate muzeele importante ale lumii. 
  • Putere de decizie în comunitatea MăiestrIA
  • Pentru contribuție continuă timp de un an, primești cartea ”MăiestrIA - povestea cusută a iei” cadou
  • Reducere la cursurile online oferite de MăiestrIA

72

patrons

$436

per month

About MăiestrIA

”MăiestrIA” este o comunitate online creată de Stela Moldovanu la Chișinău în mai 2018, din pasiune pentru cusut și dorința de a promova cămașa autentică românească.

IA este parte din identitatea noastră și modul în care am ales să o coasem azi ca să o putem transmite generațiilor viitoare, a deschis multe inimi și ne-a conectat cu mii de femei cu aceeași pasiune din întreaga lume.

Clubul MăiestrIA în acțiune
este grupul nostru de lucru din care fac parte femei tinere, active, cu familie, copii, job-uri și o mulțime de alte activități, care se dedică acestei pasiuni dimineața devreme sau noaptea târziu. Creăm pentru a ne reconecta cu rădăcinile noastre și a menține legătura cu trecutul nostru bogat în tradiții. Pentru multe din noi procesul cusutului este o terapie, o meditație și o descoperire de sine.

Expozițiile ”MăiestrIA” au scos în spațiul public și au arătat frumusețea iei tradiționale românești patru ani la rând în saloanele MOLDECO din Chișinău. Peste 60 de cămăși cusute de noi fost găzduite în ultimii ani de cele mai importante Muzee etnografice din România: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Sibiu și Muzeul Național al Țăranului Român din București.

În 2019 pe baza cămășilor cusute în grupul nostru a fost editat albumul ”MăiestrIA - povestea cusută a iei” de Stela Moldovanu. În octombrie 2020 a apărut ediția engleză - ”IA - the Story of a Masterpiece” .

În martie 2021 o expoziție cu 20 de cămăși cusute de membrele Clubului MăiestrIA în acțiune au fost expuse la Madrid, în Senatul Regatului Spaniei.

Proiectele ”MăiestrIA” continuă. Misiunea noastră este să transmitem generațiior viitoare toată bogăția iei autentice românești și să păstrăm legătura cu rădăcinile viguroase pe care le avem.

Creăm tutoriale video, albume de fotografii ale cămășilor noastre, ilustrații cu detalii despre tehnicile de cusut, împărtășim experiența și cunoștințele noastre prin cursul online gratuit ”Primii pași”, elaborăm planșe după cămăși vechi, creștem comunitatea MăiestrIA pentru a face cât mai cunoscută adevărata valoare și rostul pe care îl are IA românească. 

Pentru toate aceste activități avem nevoie de susținerea voastră. Contribuțiile pe care le oferiți, ne ajută să facem și mai mult. Doar împreună putem valorifica adevărata bogăție ascunsă în cămășile vechi. 

By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 6 exclusive posts
1
Image
2
Writings
3
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 6 exclusive posts
1
Image
2
Writings
3
Videos

Recent posts by MăiestrIA

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits