AGENT GREEN

is creating Legal Defense For Forests In Romania

Select a membership level

Wallpaper Calendar
$10
per month

In semn de multumire, iti trimitem un  Wallpaper calendar pentru 2019, sa-ti aduci aminte in fiecare luna ca ai facut o fapta buna pentru paduri

Stick USB + Wallpaper Calendar
reward item
$30
per month
Kit-ul de sustinator, pe care sa-l ai mereu la indemana. Toti prietenii si colegii trebuie sa stie ca esti un erou al naturii! Arata-le imagini si video din cele mai frumoase locuri din tara, pe care le lansam in premiera pe stickul tau
Tricou + stick USB + Wallpaper
$100
per month

Esti sustinator onorific al proceselor cu mafia padurilor si iti multumim din suflet. In cateva luni, poti spune ca ai salvat personal  hectare intregi de paduri. Hoti de aer si de lemn, feriti-va de oamenii cu tricou Agent Green - sunt pe urmele voastre!

25

patrons

$251

per month

About

AVOCATUL PADURII este vocea pe care TU o dai naturii in fata legii. Acesta are nevoie acuta de tine, acum. AVOCATUL PADURII se lupta in instante pentru a face dreptate in cazurile de ilegalitati documentate de investigatorii Agent Green. 31 de procese sunt in prezent in derulare la Curtea de Apel si in Tribunale din teritoriu pentru a apara ariile naturale protejate din Romania. Daca si tu iti doresti sa faci ceva concret pentru ca natura salbatica sa NU disapara din Romania, atunci citeste in continuare sa te convingi ca AVOCATUL PADURII merita CONTRIBUTIA TA.
CINE ESTE AGENT GREEN?

Asociatia AGENT GREEN este o organizatie neguvernamentala si non profit pentru protectia mediului, infiintata in anul 2009 in Romania. Afinitatea organizatiei este de a investiga crime de mediu, de a le expune strategic si de a promova solutii pentru conservarea biodiversitatii si asigurarea bunastarii generatiilor viitoare.

VIZIUNEA AGENT GREEN
Romania, o tara unde oamenii trateaza natura cu empatie si respect, coexista in pace cu toate formele naturale de viata si au atins acel grad de constiinta pentru a pastra apa, aerul si solul curate pentru generatiile viitoare.

Pentru ca in ultimii ani protectia parcurilor nationale si a padurilor virgine au devenit prioritati ale organizatei, iar afinitatea noastra sunt investigatiile, suntem nevoiti in permanenta sa actionam in instanta. Cheltuielile de judecata si remunerarea avocatilor sunt costuri pentru care avem nevoie de parteneri si oameni care isi doresc sa se implice activ in protectia padurilor. 

CE PROCESE AVEM IN DERULARE?


Avocatul Padurii conduce in prezent 31 de procese cu ocoale silvice de stat si private.
20 de procese sunt in derulare la Tribunale din teritoriu cu titlu executoriu prohibitiv, iar la 11 la Curtea de Apel. Aceste 31 de procese vizeaza 4 situri Natura 2000, 1 parc national si 1 parc natural. Mai precis, incercam sa realizam o plangere la Comisia Europeana pentru incalcarea Directivelor si Regulamentelor in vigoare pentru distrugerea deliberata si planificata a padurilor seculare care reprezinta habitate pentru specii de flora si de fauna strict protejate.

Ne-am propus sa scoatem la lumina ca problemele din aceste arii protejate cheie din tezaurul national al Romaniei reprezinta o criza sistemica sistemica in sistemul de administrare a naturii. Vrem sa tragem autoritatile la raspundere si sa le obligam sa aiba grija de natura asa cum ii obliga legea. Am dus autoritatile la judecata pentru ca noi credem ca nu fac o treaba buna pentru ariile protejate, dar acestea incearca sa ne blocheze demersurile refuzandu-ne accesul la informatii esentiale pentru realizarea unei plangeri adresate Comisiei Europene.

Putem vedea cu ochiul liber ca se taie mult si prost dar autoritatile nu ne ofera acces la documentele oficiale (amenajamentele silvice si hartile de distributie ale speciilor la rezolutie mare) care sunt esentiale pentru realizarea unei plangeri formale la Comisia Europeana. Unele dintre procese vizeaza chiar anularea unor amenajamente silvice aprobate ilegal. Pentru procesele pe care vom pierde am decis sa mergem daca vom avea sprijinul tau pana la capat, si anume la Aarhus, unde s-a semnat conventia internationala care garanteaza accesul publicului la informatiile privind mediul. Iata lista proceselor in derulare pentru care este nevoie de contributia ta generoasa:

1. MINISTERUL APELOR si PADURILOR - acces informatii
2. OS CLABUCET - acces informatii
3. APM HUNEDOARA - acces informatii
4. APM ARGES - acces informatii
5. APM MARAMURES SI DS MARAMURES - suspendare decizia 654/2017
6. APM VALCEA SI SC BOISOARA FOREST - suspendare decizia 405/2017
7. APM MARAMURES SI DS MARAMURES - suspendare decizia 66/2017
8. APM MARAMURES SI OS POIENI - suspendare decizia 490/2017
9. APM VÂLCEA SI OBSTEA SCARA MAZGAVU - suspendare decizia 90/2018
10. APM VÂLCEA SI OS SPINU PODENI - suspendare decizia 45/2018
11. SC CASCADE EMPIRE SRL - acces informatii
12. APM VÂLCEA - acces informatii
13. APM SIBIU SI OS IZVORU FLORII - suspendare decizia 107/14.11.2016
14. APM ARGEȘ, SC SANATATE&NATURA - suspendare decizia 295/02.06.2015 - inchis
15. APM ARGEȘ SI SC CASCADE EMPIRE - suspendare decizia 533/03.06.2016
16. OS PAPUSA RUCAR - acces informatii
17. OS IZVORU FLORII - acces informatii
18.  ROMSILVA - acces informatii
19. SC CARPATINA SRL - acces informatii
20. OS CÂINENI - acces informatii

21. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS HUNEDOARA, OS LUPENI - suspendare ordin 1691/2013
22. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS SIBIU, OS AVRIG - suspendare ordin 751/2014
23. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS MEHEDINTI, OS BAIA DE ARAMA - suspendare ordin 317/2018
24. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR,SC SANATATE&NATURA - suspendare ordin 1223/13.08.2015 - inchis
25. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS MARAMURES, OS VISEU - suspendare ordin 877/2012
26. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS ARGEȘ, OS SUICI - suspendare ordin 3686/2012
27.  MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS GORJ, OS PADES - suspendare ordin 493/2016
28. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS BRASOV, OS FAGARAS - suspendare ordin 2228/2013
29. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS CARAS SEVERIN, OS BAILE HERCULANE - suspendare ordiin 195/2014
30. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS SIBIU, OS ARPAS - suspendare ordiin 897/2010
31. MINISTERUL APELOR SI PADURILOR, DS GORJ, OS TISMANA - suspendare ordiin 519/2016


CE PROCESE URMEAZA SA DESCHIDEM?


- procese pentru anularea planurilor  ilegale de management forestier;
- procese impotriva planurilor de management forestier care nu sunt aprobate in mod legal (fara aprobarea SEA / Evaluare Strategica de Mediu sau a Ministerul Mediului), insa in curs de aplicare - la Vidraru, Arpas, Suici si Avrig;
- analizarea planurilor de management forestier de catre experti
- plangeri la Aahus Compliance Committee* pentru articolele 4,6 si 9 ale Conventiei;
- plangeri la Comisia Europeana pentru nerespectarea Directivelor SEA si Aarhus
- plangeri la Agentia pentru Protectia Mediului si Ministerul Mediului pentru implementarea planurilor de management forestier neaprobate public sau prin SEA. CUM POTI AJUTA?


Doneaza lunar pentru Avocatul Padurii si invita-ti prietenii sa o faca si ei. Impreuna le putem arata autoritatilor ca oamenii din Romania iubesc padurile si doresc sa le protejeze; le demonstram ca suntem dispusi sa luptam pentru ele pe teren, in instanta, oriunde este nevoie sa le facem dreptate. Cei responsabili nu pot incalca legea la nesfarsit daca le tinem piept cu stiinta, inteligenta si cu legea in mana. Vom face dreptate in instanta si avem increderea ca actionand astfel, avem cea mai mare sansa sa protejam natura si vom inclina balanta pentru a genera schimbari pozitive pe termen lung.F.A.Q.s


1. Cat costa avocatul lunar?
Avocatul nu este platit cu o suma fixa, lunara, ci este remunerat in functie de stadiul si cerintele proceselor. Costul mediu in anul 2018 a fost de aproximativ 2500 euro / luna.

2. Ce se intampla cu banii mei si cum pot verifica?
Donatia ta acordata Agent Green va fi folosita pentru a plati Avocatul Padurii. Vom publica aici facturile emise si platite prin proiectul Avocatul Padurii si o situatie transparenta legate de procese. 

3. Pot alege sa ma implic doar in anumite procese?
Bineinteles, orice contribuie este binevenita, trebuie doar sa ne trimiti un mesaj privat in platforma, dupa ce devii donator, sa ne spui exact procesele pentru care vrei sa contribui.

4. Ce este Conventia Aarhus?
Conventia Aarhus a fost semnata pe 25 Iunie 1998 in orasul care ii poarta numele din Danemarca. Conventia, ratificata si de Romania, asigura drepturile publice la aceesul la informatia de mediu, participarea publicului si accesul la justite in luarea deciziilor guvernamentale in chestiuni de interes public, local, national si international, avand la baza interactiunea dintre public si autoritati. 

5. Pot dona si individual pentru acest proiect?
Am ales sa folosim o platforma pentru donatii recurente pentru a putea previziona veniturile din acest proiect si costurile necesare. Insa da, bineinteles ca poti dona si individual, iti multumim pentru implicare si te rugam sa donezi in conturile de mai jos, cu mentiunea AVOCATUL PADURII

6. Cati Avocati ai Padurilor are Agent Green?
In prezent, intreg volumul de munca este acoperit de un singur avocat. Daca vom strange mai multe fonduri, atunci vom angrena mai multi avocati. Acceptam si avocati care sa lucreze pro bono sub coordonarea primului Avocat al Padurilor platit din donatii.

RON
Denumire entitate nonprofit – Asociaţia Agent Green
CUI / Cod unic de înregistrare – 25261826
Cont IBAN LEI: RO02RNCB0072156916030001

EURO

Information about the bank:
Name: Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 1 Bucuresti
Adress: Calea Victoriei nr. 155, Bucuresti, Sector 1
Swift Code: RNCBROBU
Information about the account holder:
Name: Asociatia Agent Green
Cod IBAN EURO account: RO72RNCB0072156916030002
Goals
$251 of $2,500 per month

Sustinem cheltuielile pentru 25 de procese pe luna. Cheltuielile includ taxele de judecata si remunerarea avocatilor.
1 of 3

Recent posts by AGENT GREEN

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits