Călin Barbarul

is creating articles and videos

Select a membership level

Un Curios

$1.50
per month

În calitate de „curios”, vei avea acces la articole complete și materiale exclusive, indisponibile pe alte medii.


De obicei, aceste materiale sunt informații brute despre stilul meu de viață (alimentație, sport, locul în care locuiesc, meditație, etc...), fără a fi foarte structurate și fără prea multe explicații despre alegerile pe care le fac. Mai pot apărea articole tehnice despre anumite subiecte de care sunt interesat în prezent, articole ce necesită o documentare extinsă înainte de a fi scrise.

Atenție, prezența în cercul „curioșilor” nu presupune răspuns automat la toate întrebările.


Mulțumesc mult pentru susținere!

Barbar

$4
per month

  „Barbarii” primesc răspunsuri la orice întrebări și comentarii pe tema cărții „8 Principii În Favoarea Metabolismului”. Astfel, „barbarii” beneficiază de consultație nelimitată prin mesaje sau comentarii, în limitele subiectelor discutate în carte.


Barbarii vor avea acces la capitolele cărților următoare, pe măsură ce vor fi scrise, la fel cum s-a întâmplat în cazul cărții „8 Principii...”.

„Barbarii” beneficiază de toate avantajele menționate la „Un Curios”.


Mulțumesc mult pentru susținere!

Șef de Trib

$6.50
per month

„Șefii de Trib” beneficiază de toate avantajele menționate la „Un Curios” și „Barbar”, având capacitatea de a propune noi teme de discuții pentru articolele și cărțile viitoare.


Mulțumesc mult pentru susținere!

101

patrons

About Călin Barbarul

Hey, bine ai venit în cercul barbar :) O contribuție mică, mi-ar putea susține activitatea, scrierea articolelor sau a cărților, filmarea și editarea clipurilor. Aici pe Patreon vor fi prezentate multe materiale exclusive, nepublicate în alte medii.

Cum s-a născut ideea „Călin Barbarul”:
Nu ne mai putem întoarce înainte de vremea Australopitecilor, într-un paradis tropical în care mâncăm doar fructe, frunze și semințe. Acei „oameni” nu erau aceeași specie cu noi. Nu ne mai putem întoarce nici în vremea Homo Erectus, în care eram vânători culegători. Suntem prea dependenți de civilizație, comunicare, căi de transport și o modalitate anume de a extrage resursele din natură.
Dar ceea ce putem să facem e să punem în discuție o serie de obiceiuri din stilul de viață modern, dacă sunt cu adevărat benefice pentru noi, sau sunt impuse de sistem, de putere, de companii, de indivizi care au alte obiective și nu neapărat o viață potrivită pentru fiecare om în parte.
Dacă nu mai putem să fim nici Australopiteci nici vânător-culegători, putem să încercăm să fim barbari.
„Barbar” era denumirea dată de lumea greco-romană tuturor celor care nu făceau parte din lumea lor. Însă eu aș extinde denumirea și aș spune că „barbar” înseamnă tot ce este în afara statului și a civilizației. Barbarii erau cei ce trăiau liberi, fără a fi constrânși de puterea statului, fără a se conforma regulilor impuse arbitrar.
Interesul statului e să te hrănească cu hrană procesată, făcută din cereale, cât mai ieftin de produs, cu un timp cât mai mare de stocare. Interesul meu e să mă hrănesc cu alimente neprocesate, cât mai sălbatice, fructe, legume, carne.
Interesul statului e să te țină într-un loc, pentru a te controla cât mai bine. Interesul meu e să fiu un nomad, să-mi schimb periodic locul, în funcție de resursele pe care le caut.
Interesul statului e să fii cât mai slab fizic, pentru a nu opune rezistență și pentru a fi dependent de mașini pentru a te deplasa. Interesul meu e să mă mișc cât mai natural și să maximizez capacitățile propriului organism.
Interesul statului e să te taxeze cât mai mult. Interesul meu e să evit pe cât posibil taxarea. Nu prin evaziune, ci prin contabilitate creativă și prin stabilirea unor ancore în diverse paradisuri fiscale.
Interesul statului e să-ți distragă atenția cu tot felul de zorzonele, pentru a fi total confuz și dezorientat. Interesul meu e să mă focalizez pe „aici și acum”.
Goals
32% complete
Când ating $500/lună, voi finaliza cartea de dezvoltare personală.  Subiectele pe care le voi aborda sunt următoarele:
  • Mintea – cum funcționează, cum poate fi focalizată; ce implicații spirituale și practice are această focalizare;
  • Stilul alimentar potrivit pentru specia umană; felul în care poate fi aplicat total sau parțial în timpurile moderne;
  • Sport, fitness, mișcare; de ce, cum, când și în ce fel ar trebui să ne mișcăm;
  • Nomadism contemporan; curiozitatea, explorarea și căutarea unor noi resurse sunt mai apropiate de instinctele noastre, decât modul de viață actual, blocat între niște pereți de beton, în aceeași localitate pentru foarte mulți ani, obligați de nevoia primară de supraviețui. Cum ne putem elibera de restricțiile pe care societatea modernă ni le impune?
Am acumulat experiență în fiecare dintre cele 4 domenii și voi vorbi mai mult despre ce am învățat din această experiență, decât despre ce am citit din cărți.
1 of 1

Become a patron to

132
Unlock 132 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Călin Barbarul

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits