Het Collectief

is creating verzet tegen oude ideeën

Select a membership level

$2 per maand

$2
per month

Je durft te lopen en wordt onderdeel van het Collectief op kleine schaal. Klein bedrag, grote impact. ❤

Je bent nog vrij en wilt je niet binden. In al je onschuld geloof je nog dat jouw maandelijkse vijfje aan Amnesty International structurele verandering gaat brengen. No worries. We begrijpen je. Nee, nog meer: We houden van je. Een klein stapje is ook vooruitgang, willen we maar zeggen.

$5 per maand

$5
per month

Je maakt ons mogelijk als onderdeel van het Collectief.  ❤  ❤ 

'Nja Mark, de Collectivisten zijn vrijwilligers; als we verandering kunnen fixen met een paar euro de maand..' is een zin die bij jou past.

Daarbij ben je een rekenwonder. Jij hebt gerekend dat als je één starbucks grande verdi koffiechino laat staan, zomaar eens kunt bijdragen aan een beter Nederland. Dat is mooi, want eigenlijk dronk je die sowieso al niet. Ook van jou houden we. 

10$ per maand

$10
per month

Jij bent de voorhoede. Je bent onze steunpilaar en onmisbaar in het Collectief.   ❤  ❤  ❤   

Je hebt de smaak van onrecht al te lang geproefd. Niet dat de wereld per definitie naar de getver is, maar jij weet: verandering moet je forceren. Verandering kost ideeën, tijd, geld, thee-sessies, onderzoek, acties, leuzen, campagnes, nog meer thee-sessies, offers. Je respecteert dat en daarom houden we van je.

4

patrons

$30

per month

About Het Collectief

Collectivisten dragen bij aan de acties en ideeën van het Collectief. Meer budget betekent meer invloed op het maatschappelijk debat - ja, dat is de wereld waarin we leven.  

Over het Collectief

Wij zijn een kritische beweging die zich richt zich op het verdiepen van het maatschappelijke debat. In het Nederlandse politieke landschap galmen al zeker veertig jaar dezelfde ideeën door, terwijl een groot aantal issues not-for-politics is. Issues die alle mensen aangaan, maar niet tot de publieke arena doordringen.

Het Collectief verzet zich tegen dit gevestigde ideeëngoed. We willen ons niet blindstaren op winst, groei, status en andere dode noties. Niet bang zijn voor socialisme, ecologisme, of multiculturalisme. Oude ideeën verjagen en nieuwe ideeën aanjagen.

Geen buskruit en kogels, maar artikelen en acties. Echte discussie is nodig, over kapitalisme, democratische vervreemding, en spanning tussen verantwoordelijkheid en vrijheid. Laten we de ‘status quo’ grondig inspecteren en systematische problematiek aanpakken.

De publieke zaak zal Collectief zijn of niet zijn. 

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits