Csonti Gaming

is creating Youtube videos about video games

Select a membership level

reward item
reward item
$1
per month
  • Ezer hála és köszönet
  • Patreon exkluzív bejegyzések
  • Discord Támogatói hozzáférés
  • Bekerülsz a stáblistába a videók és közvetítések végén


Köszönöm, hogy támogatod a munkásságomat és hittél benne annyira, hogy ezt pénzben is kifejezd.
Includes Discord benefits

reward item
reward item
$5
per month
  • Ezer hála és köszönet
  • Minden korábbi előny
  • Lehetőség legit játékot szerezni az általam megosztott játék kulcsokkal, ha van rendelkezésemre álló extra példány.


Köszönöm, hogy támogatod a munkásságomat egy ebéd árával..
Includes Discord benefits

reward item
reward item
$10
per month
  • Minden korábbi előny
  • Kiemelt helyen bekerülsz a stáblistába a videók és közvetítések végén


Köszönöm, hogy támogatod a munkásságomat egy mozizás árával.
Includes Discord benefits

22

patrons

About Csonti Gaming

Mi ez a Patreon oldal?

Üdv, és köszönöm, ha ezt elolvasod.
Csontha Gábor vagyok a Csonti Gaming Youtube csatorna készítője, ahol immáron több mint 8 éve készítek videó játékokról szóló tartalmakat, amiket általában élvezettel tekintenek meg az emberek (többnyire). A csatornám célja, hogy a szórakozáson túl érdekes és érvényes információkkal szolgáljak az általam játszott videó játékokkal kapcsolatban, amik segítenek a nézőimnek eldönteni, hogy érdemes-e időt és pénzt áldozni rájuk avagy sem.

Nekem ez egy kellemes hobbi, a család és a napi 8 órás munka mellett, de a kezdetektől fogva kellő komolysággal és alázattal állok hozzá, hogy talán egy napon csak ebből megélhessek. Számomra fontos, hogy a csatornám autonóm és független maradjon. Az alkotói függetlenség megörzésében hatalmas segítség, ha maguk a nézők támogatják azt a tartalmat, amit szívesen fogyasztanak és ezáltal a készítőnek nem kell helyette más alternatív megoldásokat keresni a fenttartás érdekében, ami sokszor komoly kompromisszumokkal jár. Jelenleg ezt az alkotói függetlenséget az biztosítja a számomra, hogy van rendes munkahelyem a tartalomgyártástól függetlenül, de úgy gondolom, hogy ha valaki szereti annyira a munkásságomat, hogy egy felelős döntést hozva anyagilag is támogassa, akkor nem zárkózom el ettől a lehetőségtől. Fun fact: ha csak a követőim 2% úgy döntene, hogy egy gombóc fagyi árával támogat havonta, már nem lenne kérdés, hogy ebből meg tudnék élni és nem kéne a trendek, algoritmusok, reklám cégek aktuális alakulásától függenem és csak a tartalomgyártással foglalkozhatnék.

Nem várom el senkitől, hogy miattam a zsebébe nyúljon. Ne azért támogass, mert valamit vársz cserébe, hanem azért, mert támogatni akarsz és értékesnek tartod a videós munkásságomat annyira, hogy hajlandó vagy áldozni rá havi szinten egy minimális összeget. Ha pedig nem akarsz / tudsz, akkor ne támogass, azzal sincs semmi gond.

Függetlenül attól, hogy valaki küld-e támogatást avagy sem, mindig minden fontos tartalmam mindenki számára ingyenesen elérhető lesz és nem fogom őket előfizetői privilégiummá tenni. Ugyanakkor a Támogatóim számára a támogatás mértékétől függően 2017. szeptemberétől különféle kis bónuszokat igyekszem biztosítani, amiket az oldal jobb oldalán tekinthettek meg. 


Mikkel foglalkozol a csatornádon?

Első látásra játék bemutatók
Az Első látásra rovaton belül rendszeresen próbálok ki új játékokat, a legtöbb esetben különösebb előzetes tapasztalat nélkül és ezáltal próbálok némi ízelítőt adni arról, amit a játék kínál a játékosok számára. Kis és nagy kiadók játékaival egyaránt foglalkozom, de az elsődleges szempont számomra mindig az, hogy érdekel-e az adott játék egyáltalán. Eddig több mint 180 játékkal volt szerencsém foglalkozni a rovat keretein belül, de a számuk hétről hétre gyarapszik....

KjúbCast Gamer Podcast
2015. Augusztusában útnak indult  Gamer Podcast, ahol Sirius-al (alias Pingvinharcos) és más vendégekkel karöltve beszélgetünk hétről hétre az általunk játszott videó játékokról és a videó játék ipar érdekesebb fejleményeiről. 

Hírek és érdekességek a videó játékok világából
Számomra érdekesnek vagy fontosnak tartott eseményekről vagy játékokról adok hírt, amik aktuálisan foglalkoztatnak, úgy érzem, hogy a nézők számára is érdekesek lehetnek vagy hozzájárulnak a tudatos gamer kultúra hazai erősítéséhez. 

Játék videók és élő közvetítések
A kedvenc játékaimból sokszor töltök fel "egyszerű gameplay" videókat, amikor kommentárral fűszerezve "csak játszom a játékkal" vagy csinálok élő közvetítéseket a Youtube és Twitch csatornáimon egyaránt (főleg Twitch-en). Ez számomra sokszor az egyetlen és kényelmes megoldás, de szerencsére a közönségnek is tetszenek az ilyen jellegű videók. 

Hardware beszámolók és egyéb tartalmak
Időről időre lehetőségem van 1-1 hardware-t is kipróbálni, amiről igyekszem objektív beszámolót készíteni, de más jellegű "geek" holmikat is szívesen mutatok meg a nézőimnek. Továbbá időről időre szoktam hosszabb lélegzet vételű cikkeket írni különböző témákról, amiket elsődlegesen a honlapon és a Facebook oldalamon osztok meg a követőimmel. 

Szereplések rendezvényeken
Időről időre lehetőségem van megjelenni Gamer rendezvényeken mint meghívott vendég. Bevallom őszintén én magamtól nem mennék ilyenekre, főleg nem azért, hogy saját magammal találkozzam ha néző lennék, de ha hívnak és időm engedi szívesen elmegyek, hiszen ez egy jó lehetőség arra, hogy személyesen is találkozzunk, ami mindig egy élmény.  

Trello oldalamon bárki követheti, hogy aktuálisan milyen projekteken dolgozom.


 Mi más van még?

A végére fontosnak tartom kiemelni, hogy a nézők felé mindig teljesen transzparens szeretnék lenni, ahogyan azt a szponzorációkkal kapcsolatos nyilatkozatomban is kifejtettem. 
A játékok legtöbbjét már nem én veszem, hanem a készítőktől, kiadóktól, forgalmazóktól kapom, de ezek nem befolyásolják a véleményemet semmilyen irányba, hanem úgy tekintek rájuk, mint munka eszközökre. Többségében olyan játékokkal foglalkozom, amik alapvetően érdekelnek és emiatt általában elég pozitív is a játékokról alkotott véleményem, de nem rejtegetem az esetleges problémákat sem, ha találkozom velük. Nem vagyok kritkus, de igyekszem kellő objektivitással körül járni az amúgy szubjektív véleményemet az egyes játékokról.

Köszönöm, ha ezt mind végig olvastad. 

Köszönöm, ha támogatsz. 

Üdv
Csonti

Become a patron to

135
Unlock 135 exclusive posts
Be part of the community
Connect via private message

Recent posts by Csonti Gaming

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits