De Fria are creating bankreform och demokrati genom en upplyst, medveten befolkning!
54

patrons

$636
per month

Välkommen till De Fria!

Vi är en folkrörelse som strävar efter demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Om människor inte vet vad de röstar på så har vi ingen faktisk demokrati, därför vill vi bjuda med dig på en gemensam resa till förståelse och förändring.

De Fria är ett antal personer från vitt skilda bakgrunder, som har kommit samman genom vår insikt att om vi vill ha ett samhälle måste vi sam-verka.

Eftersom samhället oavsett politik bygger på att människor byter varor och tjänster med varandra behöver vi ett betalningsmedel, så de med specialiserade jobb får tillgång till vad de behöver för att leva. Det fungerar helt enkelt inte att en ingenjör byter en tågritning mot mat i affären.

Detta betalningsmedel måste, precis som hela samhället, existera för maximal samverkan, men idag är så inte fallet. Våra pengar skapas och styrs av enskilda intressen, vinstmaximerande, icke-demokratiska banker. De skapar pengarna genom att skuldsätta oss alla, privat och offentlig sektor, med förödande konsekvenser som blir alltmer uppenbara för var dag, när skuldbördan växer och pengarna blir en finansiell belastning istället för att underlätta handeln med varor och tjänster.

Det vi vill med De Fria är att sprida information om detta, och göra folk tillräckligt medvetna för att tanken om en bankreform ska etableras hos allmänheten, för att därefter diskutera lösningsmodeller på saklig grund. Först förståelse om problemet, sedan en gemensam lösning.

Om du vill läsa mer i detalj om ovanstående problem, har vi skrivit en mer djupgående artikel på vår hemsida.

Vilka är vi?

Vi är utspridda över hela landet, och om vi börjar längst i söder har vi den största eldsjälen, nämligen Marcus, en munter skåning som får alldeles för lite erkännande för sitt enorma ideella jobb. Han är idéspruta, enormt insatt i historia, sitter i timmar varje dag och uppdaterar sig geopolitiskt. Han skriver allt från långa artiklar på hemsidan till skarpsynta kommentarer på Facebook, och har en förmåga att både skriftligt och verbalt beskriva kopplingar mellan händelser och personer som gör det så solklart att saker och ting måste förändras.

Mathias är vår andra historiska och politiska spjutspetskompetens, bosatt i Stockholmsområdet. Han producerar material som ingen annan och är inte rädd att närma sig våra högsta politiker och ifrågasätta deras beteende. Vi har tappat räkningen på hur många intervjuer han har gjort med makthavare om de frågor vi driver. Mathias karisma, driv och solida kunskap gör honom till en oumbärlig del av De Fria.

I Johanna har vi en fantastisk illustratör, som producerar material som vi bara tidigare kunnat drömma om. Här är några av hennes alster:När Marcus och Johanna slår sina kloka huvuden ihop blir resultatet något av det mest satiriska och träffsäkra som har skådats inom nutidshistorien. Ta en titt på detaljrikedomen i “Döda Bankers Apologeters Sällskap” till exempel:Som du förstår är det Johanna som har tecknat vår omslagsbild här på Patreon, och var så säker på att varje bidrag gör att det kommer fler illustrationer från den här extremt begåvade tjejen!

Philip och Viktor är våra “Rohans ryttare”, två killar som vet vad som behöver göras och gör det. De är inte bara insatta i problematiken, de har kört runt Skåne och delat ut fler flygblad än några andra i hela landet. Deras egna initiativ är så uppskattade. Om det är några som har viljan att skapa en förändring så är det dessa två.

Här är ett exempel på Viktors handlingskraft, när han besökte Sveriges Radio för att prata om TV-avgiften ur De Frias perspektiv:

Familjen Bäckman, Mikael och Madeleine, är icke att förglömma! En medveten familj i mellansverige som gör allt de kan för att alla i omgivningen ska förstå problemet med att privata intressen skapar det allmänna betalningsmedlet. Med fler familjer som Bäckmans vinner vi matchen! :)

Sofia är vår ödmjuka och kloka, hälsomedvetna tjej som drar ett tungt lass eftersom hon har en rörelsehindrad son, och hon förstår att medvetenhet om problemet är enda vägen framåt. Oavbrutet ligger hon på folk om de frågor vi driver, eftersom det för henne är extra tydligt att allt eftersom samhället försämras, är det de svagaste som offras först.

Conny, vår nutida Sokrates, har förutom all begärlig kunskap inom bankreform även en kunskap om emotionell självförståelse utöver det vanliga. Det blir speciellt uppenbart när Facebook-diskussioner blir lite väl osakliga, då Conny snabbt exponerar detta och styr tillbaka diskussionen mot saklighet, till stort förtret för den ofta känslostyrda motparten!

Andreas, spetskompetensen inom data och telekommunikation, har en ständig strävan att ta rörelsen och gänget till nya nivåer inom kvalitet. Han och hans bror Kristoffer är två norrlänningar som sköter hemsidan och ser till att upplysningen fungerar bra på nätet och produktionsmässigt. Här ser vi Andreas intervjua politiker i Örnsköldsvik dagen innan valet 2018.

I Norrland har vi dessutom Caroline och Peter, som i Sundsvall respektive Umeå gör det som vi har förhoppning att allt fler ska göra i vårt avlånga land - prata om bankproblemet med alla i sin närhet, och sprida upplysningens ljus.

Sist men på intet sätt minst, Carl, vår klippa som har drivit bankfrågan i snart två decennier, och levererar geopolitiska analyser i världsklass med en frekvens som till och med slår Mathias! Det är Carl ni får lyssna på när vi håller föreläsningar, som vi kan göra i allt större utsträckning och över större delar av landet ju mer resurser vi har.

Sen har vi såklart massor av människor som delar det vi gör och sprider ordet på arbetsplatser, till sina vänner och i andra sociala sammanhang. Tack så mycket för ert engagemang, ni vet vilka ni är!

Då vet du lite mer om gänget som vi hoppas du vill ge ditt stöd!

Vad behöver vi ditt stöd till?

Det är tyvärr inte gratis att bedriva upplysning, och en stor del av våra kostnader har tidigare gått till:

 • Toner och papper till informationsblad
 • Drivmedel att ta sig ut till de områden vi delar ut bladen och håller gatuparlament
 • Hyra föreläsningslokaler
 • Tryckmaterial
 • Kost och logi
 • Inköp av den utrustning som behövs till att bedriva upplysning.

Ovanstående kommer vi naturligtvis att fortsätta med, men framtiden är ännu viktigare eftersom det är där du gör din investering i oss. Här är några av de idéer vi har, som du kommer att se realiseras så fort möjligheten ges finansiellt:

 • En regelbunden podcast
 • Fler illustrationer och även animationer
 • Att göra hemsidan till en större informationsportal med artikelserier och viktiga länksamlingar som är sökbara
 • En webbshop på hemsidan för merchandise, tex t-shirts, mössor, hoodies, nyckelringar, etc
 • Bygga en studio för intervjuer, nyhetsuppläsning och produktion av material med ännu bättre kvalitet.

Hur vi använder Patreon och sociala media

Vi ser övriga sociala media som platser där vi kommer att publicera vårt material, och Patreon som en “bakom kulisserna”-plattform där du som skänker pengar får löpande inblick, förhandsvisningar, extramaterial och såklart vår djupa tacksamhet!

Vi är helt transparenta med de pengar som kommer in, med fullständig rapportering, eftersom vi är fullt medvetna om att varenda krona behövs för att väcka den här viktigaste av samhällsfrågor i allmänhetens medvetande.

Hänger du med på resan?

Det finns så mycket mer att säga, men vi vill inte bli för långrandiga utan hoppas nu att du har fått veta tillräckligt om oss, om vår strävan efter ett bättre samhälle och en sann demokrati, att du vill bli med oss på resan och ge ett bidrag här på Patreon.

När du känner dig redo, klicka på den röda knappen “Become a Patron”. Där väljer du din önskade donationsnivå, och i nästa steg kan du enkelt skapa en användare genom Facebook (Patreon kommer inte att posta något på din Facebook) eller med din e-postadress. Alla donationer är helt anonyma, och du kan välja att avbryta när du vill.

Tack för att du har läst ända hit, det visar din vilja till förändring, som vi kan göra tillsammans, och ju fler vi blir, desto roligare kommer det att bli!

Varma hälsningar från alla i De Fria!

Tiers
Med på resan
$5 or more per month

Du får förhandsvisningar och löpande inblick i vårt arbete, och du har vår eviga tacksamhet!

Du är en nutidshjälte!
$10 or more per month

Den nivå som vi hoppas att de flesta vill investera i vår gemensamma framtid. För en fika i månaden får du förhandsvisningar, löpande inblick i vårt arbete och vår eviga tacksamhet!

För den vetgirige
$15 or more per month

Du får förhandsvisningar och inblickar som vanligt, men även en geopolitisk sammanfattning varannan vecka, en djupgående beskrivning av de skeenden som pågår parallellt och sekventiellt i världen, och som i slutändan bestämmer vår inrikespolitik!

Valfri signerad illustration
$20 or more per month

Allt det tidigare, och du får dessutom en valfri av Johannas snygga illustrationer utskriven, signerad och skickad med post till dig!

Bakom kulisserna med Marcus
$30 or more per month

Allt det tidigare, men nu ringer Marcus även upp dig en gång varje månad, berättar om vårt arbete, svarar på alla dina frågor och ger dig en politisk sammanfattning. Du får också reda på mer om det bakomliggande fulspel som vi inte kan annonsera öppet av olika skäl...!

Prenumerera på Johannas illustrationer
$50 or more per month

Johanna producerar träffsäkra, grymt snygga illustrationer flera gånger i månaden. På den här nivån får du alla hennes framtida illustrationer signerade och skickade löpande till dig via post och pdf. Och alla tidigare nivåer ingår också, såklart!

Alla illustrationer!
$100 or more per month

Din generositet och vilja till förändring är enastående. Du får allt det föregående naturligtvis, men även alla illustrationer vi har gjort under åren signerade, utskrivna och skickade till dig i en snygg förpackning.

Bli förevigad som en sann frihetshjälte
$200 or more per month

Vi vet egentligen inte hur vi möjligen ska kunna tacka dig, men du är helt given på en framtida illustration där du naturligtvis får originalet signerat och hemskickat. Vid tillfälle ser vi även en möjlighet att sitta ner med oss vid middagsbordet. Det ser vi verkligen fram emot!

Goals
$636 of $5,000 per month
Med $5000 i månaden kan fem personer syssla med upplysning på heltid. Där ingår resor, produktion och distribution av informationsmaterial, inspelningsstudio med utrustning och alla omkostnader kring detta.

Vi kommer att ha full transparens, redovisa alla kostnader och blogga dagligen om vårt arbete. Det här är en enorm milstolpe för oss, en chans att verkligen göra skillnad! Stort Tack till alla som hjälper oss på vägen dit!
1 of 1

Välkommen till De Fria!

Vi är en folkrörelse som strävar efter demokrati genom en upplyst och medveten befolkning! Om människor inte vet vad de röstar på så har vi ingen faktisk demokrati, därför vill vi bjuda med dig på en gemensam resa till förståelse och förändring.

De Fria är ett antal personer från vitt skilda bakgrunder, som har kommit samman genom vår insikt att om vi vill ha ett samhälle måste vi sam-verka.

Eftersom samhället oavsett politik bygger på att människor byter varor och tjänster med varandra behöver vi ett betalningsmedel, så de med specialiserade jobb får tillgång till vad de behöver för att leva. Det fungerar helt enkelt inte att en ingenjör byter en tågritning mot mat i affären.

Detta betalningsmedel måste, precis som hela samhället, existera för maximal samverkan, men idag är så inte fallet. Våra pengar skapas och styrs av enskilda intressen, vinstmaximerande, icke-demokratiska banker. De skapar pengarna genom att skuldsätta oss alla, privat och offentlig sektor, med förödande konsekvenser som blir alltmer uppenbara för var dag, när skuldbördan växer och pengarna blir en finansiell belastning istället för att underlätta handeln med varor och tjänster.

Det vi vill med De Fria är att sprida information om detta, och göra folk tillräckligt medvetna för att tanken om en bankreform ska etableras hos allmänheten, för att därefter diskutera lösningsmodeller på saklig grund. Först förståelse om problemet, sedan en gemensam lösning.

Om du vill läsa mer i detalj om ovanstående problem, har vi skrivit en mer djupgående artikel på vår hemsida.

Vilka är vi?

Vi är utspridda över hela landet, och om vi börjar längst i söder har vi den största eldsjälen, nämligen Marcus, en munter skåning som får alldeles för lite erkännande för sitt enorma ideella jobb. Han är idéspruta, enormt insatt i historia, sitter i timmar varje dag och uppdaterar sig geopolitiskt. Han skriver allt från långa artiklar på hemsidan till skarpsynta kommentarer på Facebook, och har en förmåga att både skriftligt och verbalt beskriva kopplingar mellan händelser och personer som gör det så solklart att saker och ting måste förändras.

Mathias är vår andra historiska och politiska spjutspetskompetens, bosatt i Stockholmsområdet. Han producerar material som ingen annan och är inte rädd att närma sig våra högsta politiker och ifrågasätta deras beteende. Vi har tappat räkningen på hur många intervjuer han har gjort med makthavare om de frågor vi driver. Mathias karisma, driv och solida kunskap gör honom till en oumbärlig del av De Fria.

I Johanna har vi en fantastisk illustratör, som producerar material som vi bara tidigare kunnat drömma om. Här är några av hennes alster:När Marcus och Johanna slår sina kloka huvuden ihop blir resultatet något av det mest satiriska och träffsäkra som har skådats inom nutidshistorien. Ta en titt på detaljrikedomen i “Döda Bankers Apologeters Sällskap” till exempel:Som du förstår är det Johanna som har tecknat vår omslagsbild här på Patreon, och var så säker på att varje bidrag gör att det kommer fler illustrationer från den här extremt begåvade tjejen!

Philip och Viktor är våra “Rohans ryttare”, två killar som vet vad som behöver göras och gör det. De är inte bara insatta i problematiken, de har kört runt Skåne och delat ut fler flygblad än några andra i hela landet. Deras egna initiativ är så uppskattade. Om det är några som har viljan att skapa en förändring så är det dessa två.

Här är ett exempel på Viktors handlingskraft, när han besökte Sveriges Radio för att prata om TV-avgiften ur De Frias perspektiv:

Familjen Bäckman, Mikael och Madeleine, är icke att förglömma! En medveten familj i mellansverige som gör allt de kan för att alla i omgivningen ska förstå problemet med att privata intressen skapar det allmänna betalningsmedlet. Med fler familjer som Bäckmans vinner vi matchen! :)

Sofia är vår ödmjuka och kloka, hälsomedvetna tjej som drar ett tungt lass eftersom hon har en rörelsehindrad son, och hon förstår att medvetenhet om problemet är enda vägen framåt. Oavbrutet ligger hon på folk om de frågor vi driver, eftersom det för henne är extra tydligt att allt eftersom samhället försämras, är det de svagaste som offras först.

Conny, vår nutida Sokrates, har förutom all begärlig kunskap inom bankreform även en kunskap om emotionell självförståelse utöver det vanliga. Det blir speciellt uppenbart när Facebook-diskussioner blir lite väl osakliga, då Conny snabbt exponerar detta och styr tillbaka diskussionen mot saklighet, till stort förtret för den ofta känslostyrda motparten!

Andreas, spetskompetensen inom data och telekommunikation, har en ständig strävan att ta rörelsen och gänget till nya nivåer inom kvalitet. Han och hans bror Kristoffer är två norrlänningar som sköter hemsidan och ser till att upplysningen fungerar bra på nätet och produktionsmässigt. Här ser vi Andreas intervjua politiker i Örnsköldsvik dagen innan valet 2018.

I Norrland har vi dessutom Caroline och Peter, som i Sundsvall respektive Umeå gör det som vi har förhoppning att allt fler ska göra i vårt avlånga land - prata om bankproblemet med alla i sin närhet, och sprida upplysningens ljus.

Sist men på intet sätt minst, Carl, vår klippa som har drivit bankfrågan i snart två decennier, och levererar geopolitiska analyser i världsklass med en frekvens som till och med slår Mathias! Det är Carl ni får lyssna på när vi håller föreläsningar, som vi kan göra i allt större utsträckning och över större delar av landet ju mer resurser vi har.

Sen har vi såklart massor av människor som delar det vi gör och sprider ordet på arbetsplatser, till sina vänner och i andra sociala sammanhang. Tack så mycket för ert engagemang, ni vet vilka ni är!

Då vet du lite mer om gänget som vi hoppas du vill ge ditt stöd!

Vad behöver vi ditt stöd till?

Det är tyvärr inte gratis att bedriva upplysning, och en stor del av våra kostnader har tidigare gått till:

 • Toner och papper till informationsblad
 • Drivmedel att ta sig ut till de områden vi delar ut bladen och håller gatuparlament
 • Hyra föreläsningslokaler
 • Tryckmaterial
 • Kost och logi
 • Inköp av den utrustning som behövs till att bedriva upplysning.

Ovanstående kommer vi naturligtvis att fortsätta med, men framtiden är ännu viktigare eftersom det är där du gör din investering i oss. Här är några av de idéer vi har, som du kommer att se realiseras så fort möjligheten ges finansiellt:

 • En regelbunden podcast
 • Fler illustrationer och även animationer
 • Att göra hemsidan till en större informationsportal med artikelserier och viktiga länksamlingar som är sökbara
 • En webbshop på hemsidan för merchandise, tex t-shirts, mössor, hoodies, nyckelringar, etc
 • Bygga en studio för intervjuer, nyhetsuppläsning och produktion av material med ännu bättre kvalitet.

Hur vi använder Patreon och sociala media

Vi ser övriga sociala media som platser där vi kommer att publicera vårt material, och Patreon som en “bakom kulisserna”-plattform där du som skänker pengar får löpande inblick, förhandsvisningar, extramaterial och såklart vår djupa tacksamhet!

Vi är helt transparenta med de pengar som kommer in, med fullständig rapportering, eftersom vi är fullt medvetna om att varenda krona behövs för att väcka den här viktigaste av samhällsfrågor i allmänhetens medvetande.

Hänger du med på resan?

Det finns så mycket mer att säga, men vi vill inte bli för långrandiga utan hoppas nu att du har fått veta tillräckligt om oss, om vår strävan efter ett bättre samhälle och en sann demokrati, att du vill bli med oss på resan och ge ett bidrag här på Patreon.

När du känner dig redo, klicka på den röda knappen “Become a Patron”. Där väljer du din önskade donationsnivå, och i nästa steg kan du enkelt skapa en användare genom Facebook (Patreon kommer inte att posta något på din Facebook) eller med din e-postadress. Alla donationer är helt anonyma, och du kan välja att avbryta när du vill.

Tack för att du har läst ända hit, det visar din vilja till förändring, som vi kan göra tillsammans, och ju fler vi blir, desto roligare kommer det att bli!

Varma hälsningar från alla i De Fria!

Recent posts by De Fria

Tiers
Med på resan
$5 or more per month

Du får förhandsvisningar och löpande inblick i vårt arbete, och du har vår eviga tacksamhet!

Du är en nutidshjälte!
$10 or more per month

Den nivå som vi hoppas att de flesta vill investera i vår gemensamma framtid. För en fika i månaden får du förhandsvisningar, löpande inblick i vårt arbete och vår eviga tacksamhet!

För den vetgirige
$15 or more per month

Du får förhandsvisningar och inblickar som vanligt, men även en geopolitisk sammanfattning varannan vecka, en djupgående beskrivning av de skeenden som pågår parallellt och sekventiellt i världen, och som i slutändan bestämmer vår inrikespolitik!

Valfri signerad illustration
$20 or more per month

Allt det tidigare, och du får dessutom en valfri av Johannas snygga illustrationer utskriven, signerad och skickad med post till dig!

Bakom kulisserna med Marcus
$30 or more per month

Allt det tidigare, men nu ringer Marcus även upp dig en gång varje månad, berättar om vårt arbete, svarar på alla dina frågor och ger dig en politisk sammanfattning. Du får också reda på mer om det bakomliggande fulspel som vi inte kan annonsera öppet av olika skäl...!

Prenumerera på Johannas illustrationer
$50 or more per month

Johanna producerar träffsäkra, grymt snygga illustrationer flera gånger i månaden. På den här nivån får du alla hennes framtida illustrationer signerade och skickade löpande till dig via post och pdf. Och alla tidigare nivåer ingår också, såklart!

Alla illustrationer!
$100 or more per month

Din generositet och vilja till förändring är enastående. Du får allt det föregående naturligtvis, men även alla illustrationer vi har gjort under åren signerade, utskrivna och skickade till dig i en snygg förpackning.

Bli förevigad som en sann frihetshjälte
$200 or more per month

Vi vet egentligen inte hur vi möjligen ska kunna tacka dig, men du är helt given på en framtida illustration där du naturligtvis får originalet signerat och hemskickat. Vid tillfälle ser vi även en möjlighet att sitta ner med oss vid middagsbordet. Det ser vi verkligen fram emot!