De Fria

is creating film och journalistik om de faktiska grundproblemen i samhället

Select a membership level

Med på resan
$5
per month

Du får förhandsvisningar och löpande inblick i vårt arbete, och du har vår eviga tacksamhet!

Du är en nutidshjälte!
$10
per month

Den nivå som vi hoppas att de flesta vill investera i vår gemensamma framtid. För en lunch i månaden får du förhandsvisningar, löpande inblick i vårt arbete och vår eviga tacksamhet!

Alla illustrationer digitalt
$15
per month
Du får förhandsvisningar och inblickar som vanligt men även tillgång till alla illustrationer vi producerar, i digitalt och högupplöst format.

92

patrons

$1,005

per month

About

De Fria upplyser om konsekvenserna av ett överskuldsatt samhälle som håller på att kollapsa under skuldbördan, för att skapa medvetenhet hos allmänheten då ingen annan adresserar grundorsaken till detta.

Hur ditt bidrag används

När du skänker pengar till De Fria skapar du möjlighet för ytterligare innehåll på våra mediakanaler:

Youtube

Vår Youtube-kanal är den viktigaste informationskanalen, där vi under en tid skapat innehåll för att bidra till en medveten och upplyst befolkning. Vi har ett antal löpande serier på kanalen:

Den sanna historien


I Den sanna historien reser vi runt till intressanta platser och ger nya perspektiv på Sveriges historia, för att förstå hur vi under lång tid har styrts till dagens situation.

Budbärarna


Budbärarna är samtal mellan Carl Norberg och Marcus Ljunggren om aktuella händelser relaterat till De Frias tre ämnen Bankreform, Geopolitik och Emotionell självförståelse. En “rakt på sak”-dialog som garanterat berör!

Ord har betydelse

Ord har betydelse är en kommande serie där Andreas Söderlund förklarar och analyserar intressanta ord och begrepp. Informativa presentationer och reflektioner med mottot “vi gör framsteg genom insikt, inte åsikt” utlovas.

Fredagsmys med Carl Norberg


Fredagsmys med Carl Norberg är ett stående veckoinslag där Carl gör en omvärldsanalys om veckans nyheter och förklarar det bakomliggande geopolitiska spelet kring detta. Ett måste för att hänga med i svängarna, då vår skattefinansierade “Public Service” och annan etablerad media inte lägger en minut på att människor ska förstå kopplingar mellan händelser.

Övrigt material på kanalen

Ovanstående varvas med animationer om ekonomiska begrepp, till exempel problemet med ränta, intervjuer med politiker och makthavare, som denna med Kontantupprorets Björn Eriksson och EU-politiker inför valet 2018, filmer från upplysningsinsatser runt om i landet, och naturligtvis de föreläsningar med Carl Norberg som vi organiserar (mer information om dessa längre ner).

HemsidanNaturligtvis har vi en informationsspäckad hemsida på defria.se som du hjälper till att förbättra med ditt stöd. De tre huvudsakliga ämnena vi informerar om på hemsidan är:

  • Bankreform - Vi förklarar problemet med hur pengar skapas, för att tillräckligt många ska nå förståelse om problemet och sedan gemensamt och demokratiskt komma fram till en lösning.
  • Geopolitik - Analyser av världshändelser, då utrikespolitiken i nuläget styr vår inrikespolitik. Genom ökad förståelse för geopolitik ökar din medvetenhet om det bakomliggande spel som vi annars omedvetet blir kontrollerade och begränsade av.
  • Emotionell självförståelse - Ett annorlunda område som handlar om att ifrågasätta sig själv och förstå sina känsloskapande värderingar, så outvecklade känslor och primitiva drivkrafter inte kan utnyttjas av de politiska och finansiella karteller som är på god väg att föra oss rakt in i en finansiell diktatur.

Ditt bidrag går till att hålla sidan aktiv med ett löpande nyhetsflöde och till research för att skriva fler artiklar inom dessa tre ämnen. Ett axplock av allt vi producerat hittills är:

Bankreform

Geopolitik


Parallellt med detta har vår utrikesexpert Sofia Sjöberg, till skillnad från “Public Service” SVT, under lång tid skrivit om de faktiska omständigheterna i USA kring Donald Trump, Hillary Clinton, Obamaadministrationen, Spygate och sånt som inte skrivs om i vinklad Svensk media. Bara denna information är värt ett litet månadsbidrag!

Emotionell självförståelse

Övriga sociala mediakanaler

Vår största och mest aktiva plattform på sociala medier är Facebook, där vi använder vår sida som informationsflöde för det mesta vi producerar.

Vi har även en internationell närvaro på Twitter och Instagram, där speciellt Twitter är vår kontakt med omvärlden. Där är vi mest inriktade på geopolitik, eftersom det ämnet är mycket mer aktivt internationellt. Vissa artiklar postar vi även på Medium och Reddit.

Till sist lägger vi tid på att ha en personlig kontakt över både e-post och chatt.

Aktivism

Vi producerar inte bara material för den digitala världen! Det är i symbiosen mellan digitalt och analogt som man kan göra stor skillnad med små medel, så vi ägnar även en hel del tid åt aktivism:

Flygblad

En stor kostnad för oss är de hundratusentals flygblad som vi har skickat och skickar ut till alla som hör av sig till oss.

Både flygbladen och porto kostar mycket, och administrationen tar tid, så ditt bidrag gör att vi kan fortsätta skicka ut dessa till de nutidshjältar som vill sprida budskapet och bidra till ökad medvetenhet om grunden till de stora samhällsproblem vi ser idag. Stort tack till er alla!


Gatuparlament

Under de varmare månaderna försöker vi få till ett antal gatuparlament i städer runtom i landet, dvs vi ställer oss med högtalare på ett torg, förklarar den rådande situationen ur olika perspektiv och delar ut flygblad samtidigt, till exempel från sommaren 2019 i Köping:


Föreläsningar

En väldigt viktig del av vår upplysning är att anordna föreläsningar med Carl Norberg, och vi har under åren hållit ett stort antal föreläsningar som varit väldigt uppskattade. Det är alltid fritt inträde på föreläsningarna eftersom alla ska ha tillgång till viktig information, så ditt bidrag går till bokning av lokal, bensin för resor och boende.

Ju mer pengar vi får in, desto oftare kan vi hålla föreläsningar. Vi spelar in och släpper alla föreläsningar på Youtube-kanalen!


Produktionsstudio

Allt material producerar vi så långt det går i vår produktionsstudio, som har den mesta utrustning som behövs för professionell kvalitet, tack vare alla Patrons! Vi har den kompetens i teamet som behövs för att producera musik, voiceovers, intervjuer, animationer, text och bild med allt högre kvalitet. Med jämna mellanrum får alla som skänker pengar inblick i den utrustning vi har köpt in och hur den används.


Programmering

En unik aspekt för De Fria är att vi producerar inte bara viktig information, utan även bättre möjligheter att använda den. Andreas har med sina 20 år i programmeringsbranschen kunskapen att skapa verktyg som visualiserar informationen från till exempel Carls gigantiska blogg Palanthir:


Det här är ett enormt jobb som tar mycket tid i anspråk, men vi strävar efter en balans mellan att utveckla dessa användbara verktyg och att producera material.

Ekonomi

Vi är så klart helt transparenta med hur dina pengar används, och lämnar varje månad en ekonomisk rapport som alla kan läsa, inte bara de som skänker pengar. Alla rapporter hittar du här.

Vill du hjälpa oss att skapa en bättre värld?

Vi vill verkligen inte att samhället ska kollapsa under en oändligt växande skuldbörda på en ändlig planet. När varken etablerad eller alternativ media berör detta utan bara fokuserar på symptom, och etablissemanget har abdikerat från sitt ansvar eller kontrolleras av finansiella krafter, ber vi om din hjälp för att lyfta det här problemet till allmänhetens vetskap.

Om du vill stötta oss och se mer av allt vi gör klickar du på den röda knappen “Become a Patron”. Sedan väljer du belopp, och kan enkelt skapa en användare med din e-postadress eller Facebook (inget kommer att postas på din Facebook). Alla donationer är helt anonyma, och du kan välja att avbryta när du vill.

Om du fortfarande inte är övertygad vill vi gärna veta vad som gör dig osäker! Här finns våra kontaktuppgifter, hör av dig så svarar vi på alla dina frågor.

Tack för din tid och ditt stöd att skapa en bättre värld för våra efterkommande!

Varma hälsningar
De Fria

Goals
$1,005 of $2,000 per month
Med $2000 i månaden kan vi äntligen hitta en anpassad och mer rymlig lokal för vår produktionsstudio, som kommer att underlätta arbetet betydligt.
2 of 3
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 50 exclusive posts
3
Audio releases
56
Images
3
Links
4
Writings
15
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 50 exclusive posts
3
Audio releases
56
Images
3
Links
4
Writings
15
Videos

Recent posts by De Fria

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits