Factual

is creating fact-checking

Select a membership level

Tânăr fact checker

reward item
reward item
$5
per month

Un mic pas pentru o lume mai factuală, în care gândirea critică e apreciată.

Factualian convins

reward item
reward item
$20
per month

Wow! Datorită ție vom putea monitoriza mai bine politicienii și-i vom verifica mai rapid. Nu uităm gestul tău, ba chiar te vom menționa ca și contributor pe factual.ro, dacă ești de acord.

Mogul media

reward item
reward item
$50
per month

O-M-G! Îți super-mulțumim și vrem să te cunoaștem. Trimite-ne un email la [email protected] cu titlul „Mogul media” și spune-ne când poți să te întâlnești cu redacția la o bere / cafea.

25

patrons

$131

per month

About Factual

Salut!

Noi suntem Factual.ro - primul și cam singurul site de fact-checking politic din România și avem nevoie mare de ajutorul tău.


Vin alegerile prezidențiale în toamnă și avem planuri mari.

  1. Vrem să luăm la puricat programele lor electorale
  2. Vrem să facem fact-checking în timp real pe o dezbatere dintre candidați 
  3. Vrem să-i verificăm constant pe majoritatea candidaților.
Nu le putem face singuri. Avem nevoie de ajutorul tău


De ce e important ce facem?

Pentru că, într-un peisaj media adesea toxic - vezi talk-show-urile politice de seară de la TV - ne străduim să readucem în prim plan gândirea critică și moderația. Trăim într-o epocă în care suntem bombardați cu informații care se propagă mai repede ca niciodată. Problema e că nu mai știm pe care să le credem. Noi avem răbdarea și capacitatea să deslușim adevărul factual din ceea ce afirmă, pe Facebook sau la TV, politicienii zilei.

Folosim tehnici din jurnalism și cercetare academică pentru că sperăm ca într-o zi să-i responsabilizăm pe politicieni. Visăm la discursuri cu cât mai multe cifre și date corecte factual. Pentru că așa cresc cel mai bine societățile: când își fundamentează deciziile rațional, pe date cât mai obiective. Nu pe impulsuri de moment. Pe scurt, nu mai vrem să vedem politicieni care mint poporul cu televizorul.

Îți mulțumim!
Goals
$130.96 of $1,000 per month
Un buget lunar pentru Factual.ro, singurul site care reunește o comunitate de experți din varii domenii pentru un discurs public mai responsabil. Expertiza acestora e folosită în fact-check-uri zilnice, ca să vedem unde și când ne mint politicienii. 
1 of 1

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits