Ferran Cerdans Serra is creating Narracions breus, Llibres Artesans
7
patrons
«La cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini» Montserrat Roig
Un projecte únic, arriscat i valent

Des que l'any 2002 vaig començar a fer els meus propis llibres a mà, he creat dotzenes de projectes artístics i literaris, la majoria de lliure accés a tothom. La meva proposta ha estat dur els llibres allí on no hi són: fer-los visibles als mercats, al carrer, per reivindicar a la vegada l’artesania, l'escriptura i la literatura.Aquesta proposta, però, és força temerària. Hi ha mesos en què no tinc cap mercat al que assistir amb els llibres, i llavors no tinc cap ingrés a banda dels encàrrecs. A més, quan hi ha mercats depenc molt de la meteorologia i d’altres factors, com per exemple que a final de mes ningú no duu diners a la butxaca!

Les despeses fixes, en canvi, són sempre les mateixes, plogui o faci sol, de manera que he ideat aquesta campanya per garantir la continuïtat i la independència del projecte. A canvi, obtindreu recompenses inèdites i participareu més directament del procés creatiu.

Llibres Artesans i els projectes paral·lels
Llibres Artesans és el meu projecte de vida. Es tracta d'obres úniques manuscrites, que escric i enquaderno a mà jo mateix, amb cobertes art original. Vaig començar l’any 2002 i des de llavors he publicat un munt de poemaris i reculls de microcontes, aforismes i relats breus, que són el meu gènere principal. A partir del corpus de tot allò que escric, doncs, vaig creant els diferents llibres en formats de disseny propi.En paral·lel a Llibres Artesans, vaig creant altres projectes literaris i artístics: llibres en altres formats, llibres-concepte experimentals, llibres-denúncia, projectes fotogràfics artístics i de reportatge, tallers d’escriptura i artesania, poemes visuals, instal·lacions i fins i tot una aplicació web que serveix per ajudar a llegir documents a les persones amb dificultats visuals.

Un dels projectes paral·lels més importants són les Sondes de Paper, llibres d’artista itinerants que naveguen de mà en mà recollint mostres artístiques. Des de 2012 he llançat 8 Sondes de Paper, que han passat per les mans de més de 60 artistes. Potser algun dia us trobareu amb una de les exposicions temporals que les acullen.Continuar creant literatura, art i artesania
La major part dels projectes artístics, com les Sondes de paper, són per amor a l’art, perquè em surten de l’ànima, amb finalitats socials i culturals. Només un petit percentatge, potser 1 de cada 20, són rendibles econòmicament i mantenen tota la resta.

Un sistema de patronatge com aquest és la solució a la inestabilitat de cada temporada. Permetrà seguir endavant amb tots els projectes amb més independència de la meteorologia i del calendari, amb la tranquil·litat de tenir un equip de suport, que al mateix temps aporti recolzament econòmic però que també sigui crític i exigent. Que el suport sigui exigent és molt important per a mi.


Aquest sistema us permet accedir a diferents obres i serveis que difícilment podríeu aconseguir per altres vies. En recompensa a les vostres aportacions mensuals, podreu aconseguir la revista d'autor Un Mar Degota, històries ocultes dels projectes, accés a esborranys i maquetes, capacitat d’opinió sobre els projectes, descomptes en llibres i en serveis, avançament de relats breus i capítols de la novel·la en exclusiva segons els vaig escrivint, obres originals de tota mena, texts manuscrits... I en el cas de les aportacions més grans, fins i tot podreu fer-vos la vostra recompensa a mida!

Com funciona patreon?
És molt senzill, només heu d’escollir la vostra aportació mensual i clicar-hi. En el procés se us demanaran les dades necessàries per fer efectiu el vostre pagament periòdic. A partir d’aquí, gaudir d’aquest projecte i de les vostres recompenses!

Si teniu qualsevol dubte, si us plau poseu-vos en contacte amb mi.

Espero poder seguir creant amb vosaltres durant molts anys!

MOLTES GRÀCIES.
Tiers
Pledge $1 or more per month
Col·labores amb el desenvolupament de tots els meus projectes artístics i literaris, fet pel que t'estaré agraït eternament i apareixeràs en una pàgina especial a la web (si així ho vols). A més, gaudiràs d'un 5% de descompte en totes les fires en les que em trobis amb els Llibres Artesans.
La Revista
$3.50 or more per month
A més dels agraïments eterns i del descompte del 5% en fires, apareixeràs en els agraïments de la fitxa web de tots els llibres (si així ho vols).


Rebràs periòdicament (un número per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA, amb relats breus inèdits, esbossos, aforismes comentats, nous microcontes, l'estat dels projectes en curs, detalls de nous projectes en etapa de gestació, dibuixos, esborranys, pensaments interiors, història oculta de cada projecte o relat... a més d'obra visual realitzada expressament per a la revista. La tirada és numerada, limitada a les persones que donen suport al projecte a través de patreon.

La Revista + Llibres Artesans
$5.75 or more per month

A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites i la revista d'autor exclusiva, apareixeràs en els agraïments de tots els llibres impresos i a la fitxa web de cada projecte (si així ho vols).

A més dels agraïments eterns i d'un descompte del 5% en fires, rebràs periòdicament (un número per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA. Aquesta revista artesana, feta a mà per l'autor, conté narrativa breu inèdita, articles, esbossos, aforismes comentats, microcontes, mostres de projectes en curs, detalls de nous projectes en etapa de gestació, dibuixos, esborranys, pensaments interiors, història oculta de cada projecte o relat... a més d'obra visual realitzada expressament per a la revista. La tirada és numerada, limitada a les persones que donen suport al projecte a través de subscripció mensual.

Rebràs en l'entrega periòdica material original del procés d'escriptura, esbossos del procés de disseny, proves cal·ligràfiques i de color, nous microcontes i aforismes escrits a mà... adjunta a la revista.També obtindràs un llibre del catàleg de Llibres Artesans cada any, opció que podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres. El llibre el podràs escollir entre els llibres poema de Llibres Artesans, llibres d'artista, novetats o de fons, amb una pàgina de text afegida segons les teves indicacions si així ho prefereixes. Aquesta opció de recompensa anal es fa extensiva a tota l'obra conjunta amb l'artista Eva Elias, aquarel·les i aiguades manuscrites.

Pledge $10 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, del fanzin exclusiu, de tots els extres obra original en paper tindràs opció a un llibre del catàleg de Llibres Artesans o bé un llibre personalitzat cada semestre, que podràs rebre coincidint amb l'entrega periòdica. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats. El llibre personalitzat podrà ser qualsevol dels Llibres Artesans, novetat o de fons, amb pàgines de texts afegides segons les teves indicacions per a dedicatòria.
Rebràs també, en exclusiva, esborranys de relats breus o bé capítols i idees de la novel·la que estic escrivint, dels que podràs donar-me la teva opinió.
A més, tindràs primera opció a les noves sèries, de les que rebràs detalls i imatges via email abans i tot de fer-les públiques. D’aquesta manera, podràs reservar els llibres que t’agradin especialment, o fins i tot fer-ne els personalitzats que et corresponguin, abans i tot que siguin disponibles al públic.
També obtindràs accés preferent als TupperBooks amb recital i explicació del projecte Llibres Artesans a domicili, sense comanda mínima, a tot Catalunya.
Pledge $20 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, del fanzin exclusiu i de tots els extres obra original en paper, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, dels esborranys de nous relats i capítols de la novel·la, de la primera opció a totes les noves sèries i de l'accés preferent a TupperBooks, obtindràs un llibre del catàleg de Llibres Artesans o bé un llibre personalitzat cada estació de l'any. Aquest llibre personalitzat, a més, no caldrà que sigui del catàleg de Llibres Artesans, sinó que podrà ser completament únic, amb texts originals segons les teves indicacions: colors i motius de les cobertes, tintes dels texts, etc. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats.
Pledge $30 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, del fanzin exclusiu i de tots els extres obra original en paper, dels esborranys de nous relats i capítols de la novel·la, de la primera opció a totes les noves sèries i de l'accés preferent a TupperBooks a domicili sense comanda mínima, obtindràs 7 llibres del catàleg de Llibres Artesans o bé una sèrie de 7 llibres personalitzats cada semestre. Aquests llibres personalitzats, a més, no caldrà que siguin del catàleg de Llibres Artesans, sinó que podran ser completament únics, amb texts originals segons les teves indicacions: colors i motius de les cobertes, tintes dels texts, etc. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats.
També obtindràs accés a maquetes originals, que faig a l'inici de cada nou projecte. Si no en tinc per a tothom, farem un sorteig.
A més de tot això, podràs rebre en mà totes les comandes així com les entregues periòdiques, si així o desitges i vius a Catalunya, incloses les urgents, que podràs demanar sense càrrec addicional.
Gaudiràs també de línia directa amb mi per a consultes o per conèixer l'estat dels projectes, de les comandes, de les sèries, etc. a través de conferència online o bé per missatgeria electrònica.
Finalment, activaràs la carta comodí, que significa que tot això ho podràs canviar per alguna altra recompensa en la que jo no hagi pensat i que s'adeqüi més a les teves necessitats. Només caldrà que en parlem i ens posem d'acord!


Pledge $50 or more per month
Si aportes aquesta quantitat cada mes, a més de totes les recompenses anteriors s’activarà el “god mode”: quedarem un dia, et convidaré a dinar, i decidirem quina serà la teva recompensa periòdica, feta a mida. Sigui quina sigui, te la mereixeràs!
Goals
40% complete
Comprar paper en petites quantitats pot ser molt car, especialment el paper de qualitat, ecològic, artesà, de cotó... que requereixo a Llibres Artesans. Si assolim aquest objectiu podré anar invertint en paper fet a mida, en quantitats més grans, fet que permetrà abaratir molt els costos i mantenir un stock que agilitzarà els projectes. No cal dir que si assolim aquest objectiu obtindríeu de recompensa una obra manuscrita, per exemple un aforisme a escollir entre els meus, cada vegada que fem una compra.
2 of 5
«La cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini» Montserrat Roig
Un projecte únic, arriscat i valent

Des que l'any 2002 vaig començar a fer els meus propis llibres a mà, he creat dotzenes de projectes artístics i literaris, la majoria de lliure accés a tothom. La meva proposta ha estat dur els llibres allí on no hi són: fer-los visibles als mercats, al carrer, per reivindicar a la vegada l’artesania, l'escriptura i la literatura.Aquesta proposta, però, és força temerària. Hi ha mesos en què no tinc cap mercat al que assistir amb els llibres, i llavors no tinc cap ingrés a banda dels encàrrecs. A més, quan hi ha mercats depenc molt de la meteorologia i d’altres factors, com per exemple que a final de mes ningú no duu diners a la butxaca!

Les despeses fixes, en canvi, són sempre les mateixes, plogui o faci sol, de manera que he ideat aquesta campanya per garantir la continuïtat i la independència del projecte. A canvi, obtindreu recompenses inèdites i participareu més directament del procés creatiu.

Llibres Artesans i els projectes paral·lels
Llibres Artesans és el meu projecte de vida. Es tracta d'obres úniques manuscrites, que escric i enquaderno a mà jo mateix, amb cobertes art original. Vaig començar l’any 2002 i des de llavors he publicat un munt de poemaris i reculls de microcontes, aforismes i relats breus, que són el meu gènere principal. A partir del corpus de tot allò que escric, doncs, vaig creant els diferents llibres en formats de disseny propi.En paral·lel a Llibres Artesans, vaig creant altres projectes literaris i artístics: llibres en altres formats, llibres-concepte experimentals, llibres-denúncia, projectes fotogràfics artístics i de reportatge, tallers d’escriptura i artesania, poemes visuals, instal·lacions i fins i tot una aplicació web que serveix per ajudar a llegir documents a les persones amb dificultats visuals.

Un dels projectes paral·lels més importants són les Sondes de Paper, llibres d’artista itinerants que naveguen de mà en mà recollint mostres artístiques. Des de 2012 he llançat 8 Sondes de Paper, que han passat per les mans de més de 60 artistes. Potser algun dia us trobareu amb una de les exposicions temporals que les acullen.Continuar creant literatura, art i artesania
La major part dels projectes artístics, com les Sondes de paper, són per amor a l’art, perquè em surten de l’ànima, amb finalitats socials i culturals. Només un petit percentatge, potser 1 de cada 20, són rendibles econòmicament i mantenen tota la resta.

Un sistema de patronatge com aquest és la solució a la inestabilitat de cada temporada. Permetrà seguir endavant amb tots els projectes amb més independència de la meteorologia i del calendari, amb la tranquil·litat de tenir un equip de suport, que al mateix temps aporti recolzament econòmic però que també sigui crític i exigent. Que el suport sigui exigent és molt important per a mi.


Aquest sistema us permet accedir a diferents obres i serveis que difícilment podríeu aconseguir per altres vies. En recompensa a les vostres aportacions mensuals, podreu aconseguir la revista d'autor Un Mar Degota, històries ocultes dels projectes, accés a esborranys i maquetes, capacitat d’opinió sobre els projectes, descomptes en llibres i en serveis, avançament de relats breus i capítols de la novel·la en exclusiva segons els vaig escrivint, obres originals de tota mena, texts manuscrits... I en el cas de les aportacions més grans, fins i tot podreu fer-vos la vostra recompensa a mida!

Com funciona patreon?
És molt senzill, només heu d’escollir la vostra aportació mensual i clicar-hi. En el procés se us demanaran les dades necessàries per fer efectiu el vostre pagament periòdic. A partir d’aquí, gaudir d’aquest projecte i de les vostres recompenses!

Si teniu qualsevol dubte, si us plau poseu-vos en contacte amb mi.

Espero poder seguir creant amb vosaltres durant molts anys!

MOLTES GRÀCIES.

Recent posts by Ferran Cerdans Serra

Tiers
Pledge $1 or more per month
Col·labores amb el desenvolupament de tots els meus projectes artístics i literaris, fet pel que t'estaré agraït eternament i apareixeràs en una pàgina especial a la web (si així ho vols). A més, gaudiràs d'un 5% de descompte en totes les fires en les que em trobis amb els Llibres Artesans.
La Revista
$3.50 or more per month
A més dels agraïments eterns i del descompte del 5% en fires, apareixeràs en els agraïments de la fitxa web de tots els llibres (si així ho vols).


Rebràs periòdicament (un número per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA, amb relats breus inèdits, esbossos, aforismes comentats, nous microcontes, l'estat dels projectes en curs, detalls de nous projectes en etapa de gestació, dibuixos, esborranys, pensaments interiors, història oculta de cada projecte o relat... a més d'obra visual realitzada expressament per a la revista. La tirada és numerada, limitada a les persones que donen suport al projecte a través de patreon.

La Revista + Llibres Artesans
$5.75 or more per month

A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites i la revista d'autor exclusiva, apareixeràs en els agraïments de tots els llibres impresos i a la fitxa web de cada projecte (si així ho vols).

A més dels agraïments eterns i d'un descompte del 5% en fires, rebràs periòdicament (un número per estació), la revista d'autor exclusiva UN MAR DEGOTA. Aquesta revista artesana, feta a mà per l'autor, conté narrativa breu inèdita, articles, esbossos, aforismes comentats, microcontes, mostres de projectes en curs, detalls de nous projectes en etapa de gestació, dibuixos, esborranys, pensaments interiors, història oculta de cada projecte o relat... a més d'obra visual realitzada expressament per a la revista. La tirada és numerada, limitada a les persones que donen suport al projecte a través de subscripció mensual.

Rebràs en l'entrega periòdica material original del procés d'escriptura, esbossos del procés de disseny, proves cal·ligràfiques i de color, nous microcontes i aforismes escrits a mà... adjunta a la revista.També obtindràs un llibre del catàleg de Llibres Artesans cada any, opció que podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres. El llibre el podràs escollir entre els llibres poema de Llibres Artesans, llibres d'artista, novetats o de fons, amb una pàgina de text afegida segons les teves indicacions si així ho prefereixes. Aquesta opció de recompensa anal es fa extensiva a tota l'obra conjunta amb l'artista Eva Elias, aquarel·les i aiguades manuscrites.

Pledge $10 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, del fanzin exclusiu, de tots els extres obra original en paper tindràs opció a un llibre del catàleg de Llibres Artesans o bé un llibre personalitzat cada semestre, que podràs rebre coincidint amb l'entrega periòdica. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats. El llibre personalitzat podrà ser qualsevol dels Llibres Artesans, novetat o de fons, amb pàgines de texts afegides segons les teves indicacions per a dedicatòria.
Rebràs també, en exclusiva, esborranys de relats breus o bé capítols i idees de la novel·la que estic escrivint, dels que podràs donar-me la teva opinió.
A més, tindràs primera opció a les noves sèries, de les que rebràs detalls i imatges via email abans i tot de fer-les públiques. D’aquesta manera, podràs reservar els llibres que t’agradin especialment, o fins i tot fer-ne els personalitzats que et corresponguin, abans i tot que siguin disponibles al públic.
També obtindràs accés preferent als TupperBooks amb recital i explicació del projecte Llibres Artesans a domicili, sense comanda mínima, a tot Catalunya.
Pledge $20 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, del fanzin exclusiu i de tots els extres obra original en paper, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, dels esborranys de nous relats i capítols de la novel·la, de la primera opció a totes les noves sèries i de l'accés preferent a TupperBooks, obtindràs un llibre del catàleg de Llibres Artesans o bé un llibre personalitzat cada estació de l'any. Aquest llibre personalitzat, a més, no caldrà que sigui del catàleg de Llibres Artesans, sinó que podrà ser completament únic, amb texts originals segons les teves indicacions: colors i motius de les cobertes, tintes dels texts, etc. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats.
Pledge $30 or more per month
A més dels agraïments eterns, del descompte del 5% en fires o en visites, d'aparèixer en els agraïments de tots els llibres i a la web, del fanzin exclusiu i de tots els extres obra original en paper, dels esborranys de nous relats i capítols de la novel·la, de la primera opció a totes les noves sèries i de l'accés preferent a TupperBooks a domicili sense comanda mínima, obtindràs 7 llibres del catàleg de Llibres Artesans o bé una sèrie de 7 llibres personalitzats cada semestre. Aquests llibres personalitzats, a més, no caldrà que siguin del catàleg de Llibres Artesans, sinó que podran ser completament únics, amb texts originals segons les teves indicacions: colors i motius de les cobertes, tintes dels texts, etc. Aquesta opció la podràs acumular i fer-ne ús quan vulguis en forma de petita sèrie de llibres personalitzats.
També obtindràs accés a maquetes originals, que faig a l'inici de cada nou projecte. Si no en tinc per a tothom, farem un sorteig.
A més de tot això, podràs rebre en mà totes les comandes així com les entregues periòdiques, si així o desitges i vius a Catalunya, incloses les urgents, que podràs demanar sense càrrec addicional.
Gaudiràs també de línia directa amb mi per a consultes o per conèixer l'estat dels projectes, de les comandes, de les sèries, etc. a través de conferència online o bé per missatgeria electrònica.
Finalment, activaràs la carta comodí, que significa que tot això ho podràs canviar per alguna altra recompensa en la que jo no hagi pensat i que s'adeqüi més a les teves necessitats. Només caldrà que en parlem i ens posem d'acord!


Pledge $50 or more per month
Si aportes aquesta quantitat cada mes, a més de totes les recompenses anteriors s’activarà el “god mode”: quedarem un dia, et convidaré a dinar, i decidirem quina serà la teva recompensa periòdica, feta a mida. Sigui quina sigui, te la mereixeràs!