Folk om fortida

is creating Podcasts

Select a membership level

Hverdagshelt!

$2
per month
Det er flere hverdager enn det er helger, og det er hverdagshelter som deg som får hjula til å gå rundt.

Derfor får du eksklusiv tilgang til behind the scenes-bilder fra innspillingene hjemme hos de eldre. Her snakker vi kaffeslabberas, fotoalbum og hygge på høyt nivå!

Folkefavoritten

$5
per month
Hurra meg rundt! For $5 i måneden har du jammen meg fortjent:
  • En personlig takk i den neste podkast-episoden
  • Muligheten til å stemme på temaer til "samle-episoder", hvor jeg kombinerer litt her og der fra ulike episoder under ett tema (f.eks karriere, vanskelige tider, kjærlighet, krigen osv.)
  • I tillegg til eksklusiv tilgang til bilder jeg tar under opptakene, som regel gamle hits fra fotoalbum, minneverdige ting de har hjemme hos seg, og lignende snadder)

Folkets fortjenestemedalje

$12
per month
Hvis du hoster opp $12 i måneden (ca en hundrings) så dekker du den ene faste utgiften jeg har med å få podkasten fram til folket, helt på egenhånd. Det aleine gjør deg til en superhelt, men i tillegg til min evige takknemlighet klinker jeg til med:
  • Navnet ditt på den neste animasjonen jeg lager! Da vil det stå noe sånt som "Denne animasjonen er sponset av Kari!"
  • I tillegg til alle de andre godene (eksklusive bilder fra gjestene, personlig takk i den neste episoden, stemme på temaer til samleepisoder)

3

patrons

$17

per month

About Folk om fortida


Bakgrunn


Heisann! Simen Strøm Braaten heter jeg, og i flere år nå har jeg begynt mange av setningene mine med «..Jeg hørte på en podcast», fordi det er så mye interessant å høre på. Nå har jeg endelig surra meg rundt til å lage min egen. Den heter "Folk om fortida" og der snakker jeg med eldre folk, som f. Eks Bjørg og Aslak fra episode 01:


Jeg liker å se på det som de mer oppegående samtalene jeg gjerne skulle hatt med besteforeldrene mine, hovedsakelig for å lære mer om livene deres, men også for å få en bedre forståelse av spørsmål og tanker jeg har sjøl.

Alt det man ikke ser


For hver episode er det mye planlegging, et intervju på 1-3 timer, fotografering, to animasjoner, en god del lydredigering, før jeg runder av det hele med noen timer som går til å spre ordet om at det er en ny episode ute.

Selv om jeg er et produksjonsselskap på kun én person så vil jeg ikke at kvaliteten skal være noe dårligere enn det du er vant til fra andre podkaster – norske eller utenlandske. Derfor bruker jeg opp mot 25-30 timer totalt for å sørge for at den holder standarden som du er vant til.

Siden jeg veldig gjerne vil fortsette å lage flere episoder har jeg lagd denne Patreon-sida, hvor alle som vil kan bidra med en liten slant i måneden.

Og du, hvis du ikke har muligheten til å bidra på pengesida så hjelper du meg veldig mye om du sprer ordet om pådden, gir en vurdering i iTunes, eller tipser meg om en eldre person jeg kan slå av en prat med. Når alt kommer til alt så er jeg bare takknemlig for at du svinger innom, og er nysgjerrig på prosjektet.

Linker


Podkasten finner du så godt som overalt, men her har du noen forslag:

Spotify: http://bit.ly/spotifyfolk
iTunes*: https://apple.co/2CWKyw9
CastBox: http://bit.ly/CastFolk

* Du finner den også i alle slags podkast-apper som f. Eks Podkaster-appen til Apple, Overcast, Pocketcast osv.

Jeg legger også ut animasjoner av noen av gullkorna fra episodene på  instagram og facern.

Ha en flott dag a!

- Simen
Goals
$16.87 of $230 per month
Hurra! Nå kan jeg endelig betale noen til å gjøre lydredigeringa for meg. Det er noe jeg bruker laaangt mer tid på enn jeg tør å innrømme, så da kan jeg heller fokusere på å lage flere episoder :)
2 of 2
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 10 exclusive posts
1
Audio release
39
Images
1
Writing
2
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 10 exclusive posts
1
Audio release
39
Images
1
Writing
2
Videos

Recent posts by Folk om fortida

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits