Globalen

is creating News

Select a membership level

Støtte

$2
per month
  • Du har netop givet din opbakning til Globalen og tilkendegivet ønsket om en grønnere dagsorden i de danske medier. Du bidrager til mit fortsatte arbejde for at drive hjemmesiden og hjælper mig med en del af mine omkostninger. Jeg takker!
  • Har du spørgsmål til noget inden for det grønne område eller forslag til Globalen? Så kontakt mig endelig.

Globalist

$5
per month
  • Du har netop givet din opbakning til Globalen og tilkendegivet ønsket om en grønnere dagsorden i de danske medier. Dit bidrag er med til at hjælpe mig i mit arbejde og at dække nogle af de omkostninger, jeg har med siden. Jeg takker! 
  • Du modtager et nyhedsbrev, som giver dig et godt overblik over den seneste tids nyheder inden for dyrevelfærd, klima og miljø. Udkommer ca. én gang om måneden (hyppighed kan variere).
  • Har du spørgsmål til noget inden for det grønne område eller forslag til Globalen? Så kontakt mig endelig.

1

patron

$2

per month

About Globalen

Hjælp det grønne medie Globalen.dk


Medierne har i høj grad svigtet den grønne dagsorden. Menneskets negative påvirkning af miljøet og klimaet er veldokumenteret, alligevel fortsætter politikernes ensidige fokus på vækst, uden tanke på om væksten er bæredygtig. Dyrene tages der sjældent hensyn til i en forbrugerverden, der råber på billigt kød, pels, læder og underholdning i akvarier og cirkus.

Hvorfor skal det være sådan? Hvor er medierne - den fjerde statsmagt - der burde være de undertryktes stemme? 

I marts 2015 stiftede jeg netmediet Globalen med formålet at give danskerne daglige nyheder om klima, miljø og dyrevelfærd.
Globalens fokus er på dem, der ingen stemme har. Jeg ønsker at belyse, hvordan vores adfærd påvirker vores omgivelser og give informationer, så folk i højere grad kan træffe bæredygtige og etiske valg.
De etablerede medier spørger politikerne, hvor pengene skal findes til de politiske forslag, men Globalen ønsker at spørge, hvor klodens ressourcer skal findes, når talen eksempelvis falder på vækst. Eftersom Danmark forbruger ressourcer svarende til godt tre jordkloder, er spørgsmålet særdeles relevant, men negligeres i en fastlåst debat om penge.

Kort fortalt ønsker jeg at gøre folk mere bevidste om klimaet og miljøets betydning for vores livsgrundlag, og hvilke forhold dyr lever under i det industrialiserede samfund.

Mit navn er Henrik Hindby Koszyczarek, jeg er uddannet journalist ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, har en kandidatgrad i medievidenskab fra Aarhus Universitet og har derudover læst et års studier i engelsk og kommunikation ved Handelshøjskolen i Aarhus.

Globalen er mit fritidsprojekt ved siden af mit arbejde, og mit håb er, at jeg på et tidspunkt kan få økonomi nok til at gøre mere ud af Globalen; gøre hjemmesiden endnu bedre, lave flere egenproducerede nyheder og måske endda kunne hyre en oversætter, så Globalen.dk også bliver tilgængelig på engelsk og dermed når ud til endnu flere læsere.

Jeg håber, at I har lyst til at støtte projektet og mit mål om at styrke den grønne dagsorden i medierne.
Goals
$1.56 of $25 per month
Jeg kan betale for at gøre Globalen.dk til en CO2-neutral hjemmeside.
1 of 3
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 2 exclusive posts
2
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 2 exclusive posts
2
Writings

Recent posts by Globalen

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits