Darko Nikolic

Darko Nikolic

Books

Select a membership level

Наредници

reward item
reward item
$3
per month

Свако ко приложи три долара месечно ће, као наредник, добити:


  • Приступ свим ексклузивним садржајима за дародавце на Патреон страници "Гвозденог пука" и
  • Један примерак књиге "Гвоздени пук", седмог месеца Патреон донација

Потпоручници

reward item
reward item
$5
per month

Свако ко приложи пет долара месечно ће, као потпоручник, добити:

  • Приступ свим ексклузивним садржајима за дародавце на Патреон страници "Гвозденог пука"
  • Прилику да у посебној анкети за потпоручнике, бира која од понуђених тема ће бити обрађивана у посебим аудио-емисијама за дародавце
  • Један примерак књиге "Гвоздени пук", четвртог месеца Патреон донација
Most popular

Поручници

reward item
reward item
$10
per month

Свако ко приложи десет долара месечно ће, као поручник, добити:  


  • Приступ свим ексклузивним садржајима за дародавце на Патреон страници "Гвозденог пука"
  • Прилику да у посебној анкети за поручнике, бира која од понуђених личности ће бити саговорник у посебим аудио-емисијама за дародавце
  • поклон захвалности - одштампани примерак књиге "Гвоздени пук"

27

patrons

About Darko Nikolic

"Гвоздени пук" је најодликованија јединица српске војске у Првом светском рату и први пут - постојаће серија књига о њему. Посебних књига - писаних на основу докумената, мемоара, дневника... "Патреон", место на коме сте, служи да малим, месечним прилозима дародаваца, та идеја која је већ заживела (прва књига је одштампана, доживела је већ два издања, дељена искључиво бесплатно) - "Патреон" служи да та идеја постане још лепша, већа и доступнија свима.Вишегодишње истраживање је донело изузетне увиде у сваки сегмент живота оних сељака, радника, грађана који су се борили у Великом рату. Сакривени од очију јавности скоро читав век, ти документи, не само домаћи већ и страни, преточени су у књигу која је стварно бесплатна.

Да. Бесплатна. И остаће тако. Заувек.

Првих хиљаду примерака, објављених у јесен 2017, послати су као поклони библиотекама у Србији и Републици Српској.  Потом је 2019. одштампано још 1.300 примерака, који су, без икакве надокнаде, дељени свима који су их затражили, ма на ком континенту били.Како се више од 8.400 људи јавило, мејлом или путем Фејсбука, тражећи примерак за себе, ова Патреон страница служи као сјајан начин да се помогне - да се те жеље испуне. За дародавце су спремљена и пригодна изненађења (погледајте с десне стране, ако гледате на компјутеру ову страницу, или испод текста, ако читате са мобилног телефона) а чекају све добротворе, било да се одлуче за месечне прилоге од три долара, пет или више. Оне се, свакако, могу било када и отказати. Али, те веома важне, чак и наизглед минијатурне подршке - неће бити само коришћене за друго издање прве књиге из ове серије, оне од 400 страница, под називом "Гвоздени пук". Биће коришћене и за даље истраживање, јер први део покрива само "Годину прву" (1912.) у седмогодишњем путу Гвозденог пука. Истраживање ће се обављати у архивима Србије и околних држава, како војним тако и цивилним, али и у музејима и другим местима где су припадници пука и живели и борили се. 

Сви донатори ("Патрони") ће имати приступ ексклузивном аудио материјалу који ће бити објављиван о занимљивим документима и другим стварима пронађеним у истраживању, а уз то, добротвори ће моћи први да виде како изгледају нова поглавља, чак и пре него што дође до штампања следеће књиге/књига. Највећи дародавци ће добити свој лични примерак одштампане књиге, или више њих (а и још понешто, погледајте и сами), што је један скроман начин да им се аутор захвали на тако важној подршци.
Goals
27 of 60 patrons
Достизањем првог циља на месечном нивоу, почеће се са емитовањем серије аудио "подкаст" емисија, најпре за дародавце за Патреона, а потом ће бити доступне и свим читаоцима "Гвозденог пука". Оне неће бити само једносмерног типа, већ ће садржати и одговоре на ваше знатижеље, а одговараће како аутор књиге, тако и цењени гости емисија, стручњаци у својим областима.
1 of 3

Become a patron to

6
Unlock 6 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Darko Nikolic