Podcasten Historia Nu

is creating podcasts

Select a membership level

Bondens skärv

reward item
reward item
$4
per month
  • Reklamfria avsnitt.
  • Ett varmt tack för att du hjälper oss att hålla historien levande.

Prästens tionde

reward item
reward item
$9
per month
  • Reklamfria avsnitt.
  • Fördjupande bonusmaterial i poddformat.

Adelns rusttjänst

reward item
reward item
$19.50
per month
  • Reklamfria avsnitt.
  • Fördjupande bonusmaterial i poddformat
  • Tre e-böcker inom historia per år.
  • Tack i podden, på Facebooksida och hemsidan.

85

patrons

$422

per month

About Podcasten Historia Nu

Vi startade podden Historia Nu för att vi vill nå ut med det fantastiska ämnet historia till en bred publik – allt på en vetenskaplig grund. Efter närmare hundra avsnitt behöver vi ditt stöd för att säkra utgivningen i framtiden.

Podcasten Historia Nu har på ett och ett halvt år har kommit ut med närmare hundra avsnitt. De har lyssnats på närmare två miljoner gånger.

Vi gör varje vecka fördjupande intervjuer med historiker om i de mest skilda ämnen, från bödlar på 1600-talet samt bombkriget under första världskriget, till kulten vid Uppsala högar, demokratins uppkomst och Pesten i Stockholm på 1700-talet.

Vi försöker jag alltid hitta spännande och aktuella vinklingar på historien. Programledaren Urban Lindstedt är en historiekunnig journalist som ständigt letar intressanta frågor och vinklar för att nå ut till många. Bakom programledaren finns ett team av extremt kunniga människor på förlaget Historiska Media med årtionden av erfarenheter att ge ut historiska böcker och tidningar.

Varje avsnitt innebär dagar av research, hitta och boka gäster, inspelning och klippning. Vi lägger mycket tid och kärlek på varje avsnitt. Det tar flera dagar för varje nytt avsnitt och vi utkommer varje vecka. Ska vi fortsätta med fördjupningar om ämnen och personer som förändrade världen behöver vi ditt stöd.

Med din hjälp kan vi säkra fortsatt utgivning. Det finns möjlighet att stödja oss med så lite som trettio kronor i månaden upp till 200 kronor i månaden. Skänker du lite mer pengar, får du också olika typer av belöningar som fördjupande extramaterial från poddarna, direkt tillgång till teamet bakom podden, e-böcker med mera.

Become a patron to

46
Unlock 46 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Podcasten Historia Nu

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits