În Linie Dreaptă

is creating Jurnalism și comentarii

Select a membership level

Categoria Semimuscă

reward item
reward item
$4
per month
  • General Support

Categoria Muscă

reward item
reward item
$6.50
per month
  • General Support

Categoria Cocoș

reward item
reward item
$13
per month
  • General Support

2

patrons

$10

per month

About În Linie Dreaptă

Platformă care reunește autori și colaboratori conservatori, clasic liberali și liberal-conservatori din peste 10 țări.

În Linie Dreaptă  (sau ILD) este o publicație digitală de știri și opinii politice, sociale și culturale, românești și internaționale.

Spre deosebire de presa mainstream care, deși se pretinde „obiectivă” sau „imparțială”, e cel mai adesea tributară unei agende politice și sociale de stânga, ILD își declară de la bun început afilierea la gândirea social-politică de dreapta.

Considerăm că e indezirabilă „imparțialitatea” între adevăr și minciună, între cinste și corupție, între a avea discernământ și a fi posedat ideologic.

Imparțialitatea între bine și rău e, în ultimă instanță, în serviciul răului
Suntem obiectivi, dar nu imparțiali, pentru că principiile noastre călăuzitoare sunt adevărul și libertatea, și ele sunt agenda noastră.

Scurt istoric

ILD a luat ființă în octombrie 2010, prin fuzionarea blogurilor Patrupedbun.net și Dreapta.net.
Primul blog a fost înființat de Emil Borcean în 2007, iar ulterior s-au alăturat Vlad M, Daniel Francesco, Costin Andrieș, Israelianca, Andrei Rugină, Cristina Rotaru, Liviu Crăciun și alții.

Dreapta.net și-a început activitatea în 2008, publicând articole semnate de Anca Cernea, Mihaela Bărbuș, Gelu Trandafir și George Rîpă.

De-a lungul timpului ILD a publicat, cu acordul autorilor sau al deținătorilor de copyright, texte semnate de Bronislaw Wildstein, Karl-Peter Schwarz, Erik von Kuehnelt-Leddihn, Oriana Fallaci, Roger Scruton, Przemysław Żurawski Vel Grajewski și Agnieszka Kołakowska.

Fără a face o listă exhaustivă, ILD a colaborat cu Traian Ungureanu, Mihail Neamțu, Dragoș Paul Aligică, Adrian Papahagi, Radu Părpăuță, Devis Grebu, Cristian Pătrășconiu, Horia-Roman Patapievici, Bogdan Călinescu, Cristian Câmpeanu și alții.

Mai multe detalii despre echipă, aici.

Citiți și :

Ca să avem ce alege. O platformă de principii conservatoare

Goals
$9.84 of $116.84 per month
În Linie Dreaptă este rezultatul efortului comun și voluntar, de peste 13  ani, al unei echipe oameni dedicați ideilor conservatoare, liberal-conservatoare și luptei de idei, în general. 

Toate materialele publicate pe site sunt rodul a zeci de ore de muncă în fiecare săptămână, iar prin donațiile voastre, ne puteți ajuta să creștem:

- pentru început, să acoperim cel puțin o parte din cheltuielile de menținere a site-ului. Găzduirea ILD pe un server de calitate costă peste 1000 de euro în fiecare an; 

- donațiile voastre ne vor ajuta, de asemenea, la creșterea fluxului de materiale publicate pe site - articole de analiză, traduceri, comentarii și știri;

- ne propunem de asemenea realizarea unui podcast audio-video;

- pe termen lung, ne propunem mărirea echipei de colaboratori și, în măsura în care veniturile din donațiile voastre ne vor permite acest lucru, vrem să atragem colaboratori pe care să îi putem plăti.


Vă mulțumim!

Redacția ILD
1 of 1
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 1 exclusive post
1
Writing

Recent posts by În Linie Dreaptă

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits