Katerina Janouch

is creating Books and articles

Select a membership level

Evig tacksamhet + möjlighet att få svar via mejl

reward item
reward item
$1
per month
Handhjärta och luftkyss. Ställ en fråga via mejl (yrkesrelaterad) och du får svar. 

Signerad pocketbok

reward item
reward item
$5
per month
Handhjärta och luftkyss. Jag bjuder in till releasefest om det blir aktuellt.Du får minst en signerad pocket-bok som jag skrivit (valfritt vilken, men beror lite på vad som finns på lagret...)

Två signerade pocketböcker, handhjärtan, luftkyssar och eventuell releasefest

$20
per month
Handhjärta och luftkyss. Jag bjuder in till releasefest om det blir aktuellt.Du får minst 2 signerade pocket-böcker som jag skrivit (valfritt vilka, men beror lite på vad som finns på lagret...)

46

patrons

$367

per month

About Katerina Janouch


Vi är allt fler som är skeptiska till utvecklingen i Sverige. I synnerhet som politiker ljuger och bedrar - allt för att fortsätta behålla makten. De har för länge sedan slutat bry sig om sina medborgare, vars bästa de borde ha för ögonen.

Trots att det ännu heter att vi har yttrande- och tryckfrihet i Sverige är det lite oklart hur det verkligen förhåller sig. I tider av tilltagande politisk polarisering är det därför ännu viktigare att det finns verkligt fria röster i debatten, att oberoende journalister och skribenter får beskriva samhället med opartisk blick. För de som kallar sig för fria medier gör det inte. Ett talande exempel är det numera skattefinansierade public service, som utger sig för att vara opartiskt men är i själva verket socialistiskt. 

Som författare använder jag det skrivna ordet som verktyg för att försöka påverka och skapa opinion. Jag gör det på min egen plattform, webbtidningen www.katerinamagasin.se. Till skillnad från en rad andra medieaktörer har jag inget presstöd eller annan finansiering. Jag är beroende av donationer för att kunna driva denna produkt. Jag har drivit detta projekt helt ensam (förutom enstaka gästskribenter som bidrar med material) i snart två år sedan starten i maj 2017. Så småningom kanske min verksamhet kan utökas med en mer fast en frilansande skribent/redaktör för att bredda magasinet ytterligare. 

Jag skildrar dagens Sverige, som förändras bokstavligen inför mina ögon. Jag talar med vanligt folk som ofta saknar en röst, men som utgör stommen i samhället. Många är oroliga över utvecklingen och vill påverka genom sina vittnesmål. Sådant är en samhällsengagerad författarens arbete - att skildra tillståndet runtomkring, utan försköning och utan att tillrättalägga. Där de traditionella medierna inte alltid lyckas vara objektiva, försöker jag ge en sann bild, även om den bitvis är otrevlig att ta in. Men om vi inte får fakta på bordet, hur ska vi då kunna åtgärda problem? Jag är inte rädd för att provocera och ifrågasätta, både etablerade röster och makthavare. Sedan december 2018 har jag även drivit på för mer handgripliga protester mot maktmissbruk och Sveriges undertecknande av FN:s migrationsramverk Global Compact, som jag och många andra anser är destruktivt för vårt land. Vi har demonstrerat på Mynttorget och på Norrmalmstorg och nu sprider sig protesterna, också via Gula västar Sverige. De kommer inte att upphöra förrän maktmissbruket och förstörelsen av Sverige tar slut.

Under 2019 ger jag ut "Bilden av Sverige" som ljudbok (februari), samt kommer med en fristående fortsättning – "Bilden av verkligheten", (utkommer 12 mars). Även där behöver jag ekonomiskt stöd, eftersom jag ger ut böcker på mitt eget förlag Palm Publishing.

Jag arbetar givetvis även med andra skönlitterära böcker och barnböcker och med att föreläsa då jag blir inbjuden.

Katerina Magasin kommer att vara gratis även framöver. Men får jag tillräckligt många prenumeranter kommer jag kanske börja producera innehåll exklusivt för dem.


Patreon är den största plattformen för frivilliga prenumerationer och donationer, där man kan bidra löpande. Betalningarna sker säkert, via Paypal och kreditkort, så det finns inga risker förenade med att bli prenumerant.

Bli prenumerant. Välj summa helt själv, från en dollar per månad och uppåt.

Sanningen ligger inte per automatik hos de stora tidningshusen och de etablerade medieaktörerna. Jag tror att oberoende press är framtiden. Vi bygger den tillsammans.

Tack för ert stöd och kom ihåg att ni alla gör skillnad.

Goals
$366.96 of $400 per month
Tack alla patrons! Ert stöd betyder mycket! Nu sätter jag upp ett nytt mål och hoppas på fler i "klubben". The more the merrier??
1 of 4

Become a patron to

6
Unlock 6 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Katerina Janouch

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits