Kutyákkal az életért alapítvány

is creating Életmentés, mentőkutya kiképzés és tréningben tartás

Select a membership level

Mert minden dollár számít!

reward item
reward item
$1
per month
Köszönjük, hogy hozzájárult alapítványunk működéséhez !
  • Havi támogatás

Élelem

reward item
reward item
$4
per month
Ez az összeg egy mentőkutya egy napi élelmét fedezi.
  • Havi támogatás

Orvosi ellátás

reward item
reward item
$10
per month
Ez az összeg egy mentőkutya parazita elleni kezelését fedezi.
  • Havi támogatás

4

patrons

About Kutyákkal az életért alapítvány

Alapítványunk 2004-ben azzal a szándékkal jött létre, hogy olyan karitatív tevékenységeket folytasson, melyek kutyák és emberek közös munkáján alapulnak és mindkét fél előnyére válnak.

Fő tevékenységünk a Jászberényben 1993 óta – többször megváltozott jogi háttérrel – működő Mentőkutyás Szolgálat fenntartása, üzemeltetése. Bár a jogi környezet többször módosult, az eredeti cél – a kutyával történő mentés – semmit nem változott.
A Rendőrségtől és a Katasztrófavédelemtől kapott riasztásokat együttműködési megállapodások szabályozzák. Ezen megállapodások keretein belül értesülünk minden olyan esetről, ahol felmerül a kutyás keresés szükségessége.
Mindemellett állatvédelmi tevékenységet is folytatunk, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskolával együttműködve pedig vakvezető kutya kiképzést végzünk.

24 órás ügyeletet tartunk fenn és térítésmentesen állunk a bajbajutottak szolgálatában hazánkban és külföldön egyaránt.
Rendőrségi, Katasztrófavédelmi, vagy lakossági riasztás esetén a lehető legrövidebb időn belül a kárhelyre vonulunk. Személyfelkutatásra képzett és az ENSZ irányelvei szerint vizsgáztatott kutyáinkkal terepen vagy romon személykeresést végzünk. A bevetések koordinálását azonban minden esetben a Rendőrség, vagy a Katasztrófavédelem biztosítja. A kutyák munkája gyorsítja és hatékonyabbá teszi a mentést.

Egy önkormányzati tulajdonban lévő két hektáros területen pályázatok és a Polgári Védelemért Alapítvány segítségével felépítettünk egy Mentőkutya Kiképzőbázist, ahol az alapítvány által végzett tevékenységek megvalósíthatók. Itt zajlanak az elméleti és gyakorlati képzések a kutyák és a kutyavezetők részére egyaránt. Megtalálható rajta egy 2000 m2-es, vasúti katasztrófa helyszínét imitáló műrom, amely a mentőkutyák képzésének egyik legfontosabb eszköze. Bázisunkat emiatt hazánk, sőt a környező országok mentőkutyásai is gyakran igénybe veszik.
Egy kis állatmenhelyet is üzemeltetünk. Itt laknak azok a befogadott kutyák, melyeket alkalmasságuk esetén vakvezető- vagy mentőkutyává képzünk, alkalmatlanságuk esetén pedig szerető gazdikat keresünk nekik.

Goals
4 of 1,000 patrons
Alapítványunk mentőkutyáinak jelentős része a befogadott, mentett, árvakutyák közül kerül ki. Az ő szakszerű elhelyezésükhöz, tartásukhoz szükség van egy karantén és lábadozó helységgel ellátott kennelsorra.
1000 támogató elérésekor eltudjuk kezdeni a megvalósítást.
1 of 1

Recent posts by Kutyákkal az életért alapítvány

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits