K Lumea

is creating Impactful Cultural Projects

Select a membership level

Beginner

$5
per month
  • 1 Newsletter săptămânal din partea echipei, cu cele mai interesante și importante evenimente și proiecte culturale din Moldova
  • 2 bilete la toate evenimentele K lumea                                      
                                               

PATRON K LUMEA

$10
per month

 

  • 1 Newsletter săptămânal din partea echipei, cu cele mai interesante și importante evenimente și proiecte culturale din Moldova
  • 4 bilete la toate evenimentele K lumea 

SUPER PATRON K LUMEA

$50
per month

 

  • 1 Newsletter săptămânal din partea echipei, cu cele mai interesante și importante evenimente și proiecte culturale din Moldova
  • 6 bilete la toate evenimentele K lumea 

458

patrons

$2,546

per month

About K Lumea

Noroc și bun benit în comunitatea Patreon! Aici se adună cei care vor să susțină proiectele K Lumea - on ONG fondat în 2013, cu scopul de a crea proiecte culturale în Moldova. Misiunea noastră primară este să valorificăm patrimoniul cultural și uman din Moldova și prin ele să contribuim la ameliorarea vieții unei comunități de oameni creativi, talentați și muncitori.


Noi creăm proiecte care contează. În câțiva ani de evenimente K Lumea, acestea au intrat deja în calendarul turistic oficial al Moldovei - POMUL VIEȚII: http://moldova.travel/

Festivalul Mai Dulce și Ia Mania au demonstrat că pot fi parte dintr-o carte de vizită a țării. 
Munca echipei noastre a creat oportunități extraordinare de promovare pentru zeci de artizani și tineri artiști. Am repus în valoare costumul autentic românesc, iar meșterii de ii din Moldova, în sfârșit s-au simțit căutați și apreciați, grație evenimentelor noastre. 

Moldovenii plecați din țară, caută să revină acasă atunci când se întâmplă festivalurile K Lumea, iar aparițiile evenimentelor noastre în presa internațională ne-au dat aripi să credem că munca noastră nu e zădarnică. Apelăm la puterea comunității de moldoveni rămași acasă sau plecați, conștienți de importanța și utilitatea proiectelor noastre. Adoptați un festival și ajutați-ne să ne continuăm misiunea de a păstra vie flacăra dragostei de țară. Vă cerem susținerea, ca să putem păstra vii proiectele noastre, iar dacă avem noroc de o comunitate receptivă, să dezvoltăm și alte proiecte noi.

Bugetul de cheltuieli al unui festival precum Mai Dulce sau Lavender Fest este în jur de 12-15 mii de euro, în funcție de artiștii invitați, capacitatea de kw, decoruri și altele, Balul Brazilor are nevoie de minim 6 mii euro pentru a avea loc. Bugetul unui festival ca IA MANIA nu poate fi acoperit cu mai puțin de 35 mii euro.

Acestea includ: chiria de echipamente (scenă, sunet, lumini, ecrane, echipe de regie cu minim 3 cameramani, pupitre de emisie, corturi, toalete), decor (în mare parte realizat manual), printuri (bannere, bilete, invitații, brățari pt intrare), securitate, cheltuieli de transport, hamali, motorină, mâncare, cheltuieli de promovare, premii (dacă sunt organizate concursuri pentru designeri sau pictori) și apă voluntari și echipa de lucru, electricitate, servicii telefonie mobilă, onorarii fotografi, onorarii artiști și bineînțeles onorarii echipă.Pentru a continua proiectele noastre, dar și pentru a avea libertatea de a le crește și reinventa avem nevoie de minim 70 mii euro pe an. Circa 1/3 din această sumă o putem acoperi din biletele vândute. Restul trebuie să-i obținem de la parteneri și sponsori, ceea ce a devenit extrem de dificil.

Citiți mai jos despre proiectele noastre, apoi faceți cunoștință cu rewarduri-le noastre și cu obiectivul nostru financiar. Apoi, decideți cât sunteți gata să donați lunar pentru susținerea proiectelor K Lumea. Promitem să fiți mândri de noi!

MAI DULCE
În luna mai, 2013, împreună am pus bazele activității noastre prin festivalul culinar ”Mai Dulce”. Sărbătoarea deserturilor copilăriilor noastre a devenit în timp un mare carnaval urban, colorat și zgomotos, plin de decorațiuni frumoase, activități pentru părinți și copii, ateliere culinare, târg de artizanat și, bineînțeles, un mare târg de dulciuri. Prin ”Mai Dulce” am reușit să colorăm orașul Chișinău așa cum nu a fost el niciodată. Și am valorificat tradițiile noastre culinare, punând în valoare Cușma lui Guguță, plăcinta cu sfeclă de zahăr și prunele umplute cu nuci. Spiritul urban, decorurile confecționate manual de echipa noastră de designeri și bucuria de a petrece o zi cu prieteni pe o stradă a capitalei, ruptă din poveste i-au dus faima festivalului până și în presa internațională, botezându-l The Sweetest Festival from Eastern Europe. 


IA MANIA
În vara lui 2013 s-a născut festivalul IA MANIA. Am început să cultivăm mândrie de țară.

Inspirate de renașterea simbolului bluzei românești peste Prut, am simțit nevoia să batem alarma asupra renașterii identității noastre naționale și în Basarabia. Am vrut să-i facem pe oameni să se reîndrăgostească de straiele tradiționale, să punem în valoare munca artizanilor locali.

Ne-am propus să-i molipsim pe moldoveni de dragostea pentru bucate locale, din ingrediente locale, de la mici producători locali.

De 8 ani adunăm în satul  Holercani, pe mal de Nistru, zeci de artizani, gospodine și gospodari cu bucate tradiționale, artiști, dansatori, tineri designeri și pictori. IA MANIA este cea mai mare sărbătoare a îndrăgostiților de tradiții și folclor.

Totodată festivalul s-a bucurat de tot mai multe comunități etnice din Moldova, ucraineni, romi, găgăuzi, adunând artiști  și turiști internaționali.


HODINA
Este cel mai tânăr festival al nostru. A pornit dintr-o nebunie și așa trebuie să rămână - o nebunie frumoasă pe mal de Nistru, la Pohreabea. Avem natură, Nistru, bucate vegetariene, muzică, relaxare, artă, prieteni. Ce poți să-ți mai dorești în August în Moldova?

Sperăm în fiecare an Hodina să reunească tot mai mulți Moldoveni reveniți acasă.Goals
$2,546.05 of $3,000 per month
Cu 3000 $ /lună vom organiza: 
- ”Mai Dulce”
- ”IA MANIA”
- ”Hodina” 
și vom dezvolta alte proiecte noi
3 of 4

Become a patron to

25
Unlock 25 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by K Lumea

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits