Dunjalucar

is creating articles about philosophy, literature, movies and archaeology

Select a membership level

Pearl

$1.50
per month
Doniranjem iznosa od 1 €, postajete biserni Patron/Donator našeg Magazina.
Hvala!

Amber

$3
per month
Doniranjem iznosa od 2 €, postajete ćilibarni/jantarni Patron/Donator našeg Magazina.
Hvala!

Amethyst

$6.50
per month
Doniranjem iznosa od 5 €, postajete ametistni Patron/Donator našeg Magazina.
Hvala!

3

patrons

About Dunjalucar

Dobro došli,

Sponzor Magazina Dunjalučar može biti svako onaj ko podržava naš rad i zadovoljan je njime, te na taj način želi podstaknuti naš trud. Rad na magazinu je volonterski, ali smo se odlučili da vam omogućimo da nam pomognete u daljem radu i razvoju mjesečnom uplatom, odabirom jedne od ponuđenih opcija. Svaka uplata doprinosi boljem radu magazina, a mi ćemo zauzvrat kvalitetnim i posvećenim radom opravdati Vaše povjerenje.

Dobrovoljne uplate na račun Magazina možete uplaćivati putem platforme Patreon, koja predstavlja legitiman način finansiranja nečijeg rada. Prije same uplate neophodno je izvršiti registraciju na platformi Patreon, koja traje manje od dvije minute. Nakon tog odabirete način mjesečne pretplate i donacije za naš magazin. Uplaćivati možete putem kartice ili putem paypal računa.

Hvala!

O projektu Dunjalučar:

Magazin za filozofiju, kulturu i umjetnost - Dunjalučar je zamišljen kao jedna platforma za razvoj kulture i umjetnosti i kritičkog mišljenja u Bosni i Hercegovini. Ovaj magazin je osnovan iz želje autora da se obogati javni prostor interneta sa smislenim temama iz oblasti filozofije, kulture, umjetnosti te ima za cilj i promociju Bosne i Hercegovine, njenih kulturnih, umjetničkih i misaonih vrijednosti. Osnivanje i pokretanja magazina izraz je želje autora da čitaocima ponude online platformu na kojoj će se razvijati kritičko mišljenje.

Magazin je nastao početkom 2019. godine, tačnije krajem februara. Svi tekstovi na magazinu su originalni i autorski tekstovi. Tekstovi na magazinu se objavljuju svakodnedno, baveći se različitim temama, eseji i kritički osvrti, promocija pjesnika i književnika (akcenat je na djelima mladih autora), život i djelo značajnih filozofa i umjetnika, intervjui sa mladima koji se bave kreiranjem svih oblika umjetnosti, kao i promocija istraživača iz sfere društvenih nauka.

Do sada je na magazinu objavljeno preko 700 tekstova, koji su problematizirali teme iz oblasti filozofije, kulture, arheologije, umjetnosti, antropologije i sličnih disciplina. Važno je napomenuti da su svi tekstovi znanstveno utemeljeni, te da su svi nastali na relevantnoj literaturi. Pored toga, do sada je priliku da objavi svoje radove dobilo preko 150 mladih umjetnika i autora iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja našeg okruženja.

Urednici magazina su mladi i entuzijastični ljudi, koji svojim znanjima nastoje da promjene svijet u kojem žive. Tim magazina Dunjalučar:

Recent posts by Dunjalucar

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits