Petra Eva Månström

is creating Podcasts

Select a membership level

Supporter

$6.50
per month
Du vill att Maratonpodden ska leva vidare, du är en supporter!
Du blir medlem i en exklusiv, sluten Facebookgrupp.

Supporter Extra

$13
per month
Du vill också att Maratonpodden ska leva vidare, men har möjlighet att bidra med lite mer varje månad.
Du blir medlem i en exklusiv, sluten Facebookgrupp.

Patron

$25.50
per month
Du är ett stort fan av Maratonpodden och har möjlighet att stötta extra mycket – du är en patron! Du blir medlem i en exklusiv, sluten Facebookgrupp.

13

patrons

$115

per month

About Petra Eva Månström

När jag i slutet av 2013 skulle ragga sponsorer till det allra första avsnittet av Maratonpodden ringde jag upp utvalda företag och sa kaxigt att jag skulle skapa ett ”Värvet fast om uthållighetssporter”. Alltså en podd där vi inte bara går på djupet med den aktuella gästens träning – utan också pratar om det liv som samtidigt pågår. Hade aldrig kunnat tro att min dröm om ett eget radioprogram skulle bli en så stor succé som nu är inne på sitt sjätte år. Oerhört häftigt!

Med Maratonpodden vill jag med hjälp av spännande gäster och väl valda teman ge dig som lyssnar inspiration, kunskap och motivation att plocka in i din egen träning. Podden har hittills finansierats med hjälp av sponsorer, men på grund av Coronautbrottet har flera tilltänkta sponsorer dragit sig ur. Oerhört tråkigt förstås, då vi ju befinner oss i en tid då konditionsträning utomhus kanske är viktigare än någonsin för många människor.

OM MIG
Jag är kemisten som kastade labbrocken och valde att följa min barndomsdröm. 2003 blev jag journalist på heltid, 2015 sade jag upp mig från jobbet på Svenska Dagbladet och driver nu eget. Jag har alltid gillat att träna men löpning var inte min grej. Mina första löpsteg tog jag 33 år gammal i december 2009, som följd av ett redaktionsmöte på Svenska Dagbladet där man efterlyste någon som kunde tänka sig att springa Stockholm Marathon året därpå. Och blogga om det hela. Jag gick så att säga in för uppgiften och resten är historia. Sedan den där decemberdagen och fram till slutet av 2015 drev jag Maratonbloggen på SvD.se, som snabbt växte till en av landets största löparbloggar.

I mars 2014 bokdebuterade jag med Det är bara att springa (Karavan förlag). I början av 2014 startade jag Maratonpodden och 2016 startade jag Ewerlöf & Månström, en podd om löpning som jag leder tillsammans med Malin Ewerlöf, en av Sveriges mest folkkära friidrottare genom tiderna. 2018 utkom jag med min andra bok, Smartare löpning (Norstedts).

Vem hade trott att tjejen som var en av de långsammaste i plugget en dag skulle blogga om löpning, springa en massa lopp och dessutom ge ut två böcker om sporten hon tidigare hade haft så svårt för? Idag är löpningen livsviktig för mig, jag brukar säga att det är det bästa lyckopillret som finns.

Jag hoppas att du som läser det här vill hjälpa till att aktivt bidra till att Sveriges största podd om uthållighetssporter, Maratonpodden, får leva vidare trots en omvärld i gungning.

Jag är evigt tacksam för ditt stöd!
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
4
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
4
Writings

Recent posts by Petra Eva Månström

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits