Nanna Foss is creating Literature
32

patrons

$192
per month
Jeg hedder Nanna Foss, og jeg skriver om tid, men jeg mangler den selv. Derfor har jeg oprettet en Patreon-side i håbet om at kunne dedikere mig endnu mere til mine skriveprojekter – og give noget tilbage til mine læsere til gengæld.


VEJEN TIL ET HOVEDKULDS FORFATTERLIV

Hvis du allerede kender mig og mit forfatterskab, så spring eventuelt videre til næste punkt. Hvis ikke, så kommer her en introduktion:

Jeg sprang ud i forfatterlivet en aprildag i 2013, fra 0 til 100 kilometer i timen med en enkelt mail og et kvart århundredes tilløb. Jeg har altid læst meget og har skrevet historier siden før jeg kunne stave (dengang var det bare kruseduller på min mors indkøbssedler), men som barn og ung var jeg overbevist om at forfattere var magiske væsner med et overnaturligt talent og overblik – så dét kunne jeg jo ikke blive. Men da jeg i midten af tyverne var på et skrivekursus og mødte ligesindede, fik jeg selvtillid nok til at fuldføre et romanprojekt. Jeg skrev et førsteudkast, opdagede det var forfærdeligt – og skrev det totalt om, inden jeg fik 21 testlæsere i alderen 12-54 til at hjælpe med at forbedre historien endnu mere. Efter endnu en solid omskrivning sendte jeg manuskriptet ind til et forlag. Og så begyndte ventetiden …

Efter 4 måneder havde jeg stadig ikke fået svar. I stedet for at skrive det speciale i Kommunikation som jeg egentlig skulle begynde på, skrev jeg med lynets hast på bind 2 i serien. Snart havde jeg udklækket endnu en bog – og et brændende ønske om at prøve forfatterdrømmen af. Så uden at have fået svar fra forlaget sendte jeg en udmeldelsesmail til universitetet og sprang ud på det dybeste dybe vand. Jeg vidste ikke om jeg kunne leve af det, eller om nogen overhovedet ville udgive (eller læse!) de ting jeg skrev – men jeg var fast besluttet på at give det en chance. Få dage efter fik jeg kontrakt på min første roman (bind 1 i en serie på 9), og efter nogle uger landede jeg mine første jobs som skriveunderviser og foredragsholder.

Siden 2013 har jeg udgivet 3 romaner i sci/fi-serien SPEKTRUM (se mere om serien nederst på siden) samt en række noveller i antologier og lignende. Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014-16 og deltaget i en lang række skrivekurser for at presse mig selv til at blive endnu bedre. Jeg underviser i skrivning på skoler og biblioteker over hele landet, samt holder foredrag på bl.a. bogmesser og litteraturfestivaller. Og jeg har aldrig, siden jeg sendte den mail til universitetet, set mig tilbage.


HVORFOR PATREON?

Patreon er en direkte måde at støtte kunstnere på – og noget som jeg længe har tænkt på at prøve af, fordi jeg godt kan lide den direkte forbindelse mellem ’skaber’ og modtager. Jeg er selv Patreon-støtte for flere projekter som jeg synes er inspirerende, fx forfattere og musikere. Patreon har eksisteret siden 2013, og pr. februar 2019 har siden over 100.000 kunstnere osv. tilknyttet, samt over 2 millioner såkaldte 'Patreons', altså brugere som støtter de tilknyttede 'skabere'. Se mere her. Patreon er altså en gennemtestet, global og meget populær side - så selvom støttebeløbet er i dollars og ikke i danske kroner, er det sikkert at tilmelde sig som Patreon-støtte. Pr. februar 2019 svarer 1 US dollar til cirka 6,50 danske kroner, og dit valgte støttebeløb (plus eventuelle gebyrer) vil blive trukket i danske kroner fra dit betalingskort. Vær opmærksom på at dollarkursen kan svinge lidt fra dag til dag. 

Lidt om forfatterøkonomi - og livets uforudsigelighed:

Jobbet som fuldtidsforfatter er både skønt og hårdt. Jeg har frihed til at bestemme mine arbejdstider, men der er også en stor økonomisk usikkerhed forbundet med mine indtægter. Undervisnings- og foredragsjobs har det med at falde i klumper, og mængden af dem er umulige at forudse. Jeg får royalties fra forlaget samt bibliotekspenge fra staten én gang årligt, og jeg søger jævnligt arbejdslegater (som jeg dog langtfra altid bliver tildelt). De meget svingende indtægter gør at jeg stadig er nødt til at sige ja til alle de tilbud om arbejde jeg får. Og det betyder at jeg i perioder har så meget undervisning og andre freelanceopgaver at der ikke er tid og energi til at skrive på mine bogprojekter ved siden af, hvis der også skal være noget af mig tilbage til min familie. Dette medfører missede deadlines, ondt i maven over at skuffe læserne – og generel udmattelse.

I 2017 havde jeg en masse undervisning i kalenderen, men jeg havde sørget for at lægge en del skrivetid ind i andet halvår. Skæbnen formede sig dog anderledes. Inden for den samme uge i juli 2017 døde min mor, meget pludseligt, og jeg blev gravid med mit 3. barn. Mine planlagte skriveuger blev opslugt i et sort hul af sorg samt en lang række skriveworkshops, foredrag og freelancetjanser der skulle være afsluttet inden jeg blev mor igen. Efteråret blev også brugt på at promovere bind 3 i SPEKTRUM-serien – en bog hvis omdrejningspunkt er hovedpersonens sorg over morens død, hvilket gjorde det ekstra svært. Bogen havde taget lang tid at skrive og redigere, bl.a. på grund af fortælletekniske eksperimenter med smuldrende tekst på sorte sider samt specialdesignet grafik – men jeg havde slet ikke ro til at nyde de mange fantastiske anmeldelser som bogen fik.

Det meste af min graviditet i 2017/2018 har været en tåge af alt for meget arbejde og alt for meget dårlig samvittighed over ikke at have tid til at skrive på SPEKTRUM 4. Den dårlige samvittighed fortsatte efter fødslen af min yngste søn i april 2018, og ligger stadig som en knugen i maven her i februar 2019 hvor jeg skriver denne Patreon-tekst. Jeg har ikke dårlig samvittighed over at prioritere min familie, men jeg er ked af at måtte prioritere timelønnet arbejde over min skrivning, igen og igen, for at kunne få økonomien til at hænge sammen. Jeg hader at jeg skal sidde og overveje et fejejob i Jem & Fix for at få råd til husleje. Ikke fordi der er noget i vejen med at feje, eller med Jem & Fix, men fordi det foregår væk fra computeren og det manuskript jeg har måttet nedprioritere alt for længe. Jeg har prøvet at gøre SPEKTRUM 4 færdig lige siden min yngste søn blev født, men det er en udfordring at skrive med en baby på sidelinjen. Især når man skal overskue adskillige tidsrejseforviklinger, komplekse plotlinjer og en hovedperson der absolut ikke vil makke ret. Jeg er så træt. Helt ind i knoglerne.

Og det er så her at Patreon kommer ind i billedet.


HVAD FÅR JEG – OG HVAD FÅR DU?

Ved at støtte min Patreon med et valgfrit, månedligt bidrag giver du mig mere tid. Dyrebare timer som jeg kan bruge til at skrive på SPEKTRUM og andre bogprojekter der har ligget i støbeskeen længe. For hver Patreon-støtte kommer jeg et skridt tættere på den ro og fordybelse som det kræver at skrive en snørklet tidsrejseserie på 9 bind, med mange personer og komplicerede plottråde. SPEKTRUM-bøgerne er vanskelige at skrive i forvejen, og jeg savner energien til at knuse plotproblemer og fordybe mig i karakterudvikling. Jeg ønsker af hele mit hjerte at der kommer skred i serien igen, så ikke mine dejlige og evigt tålmodige læsere skal vente alt for længe på at vide hvordan historien fortsætter.

Jeg ønsker at nå dertil hvor jeg rent faktisk synes det er sjovt at skrive igen – og ikke noget jeg pinedød skal presse ind i hvert eneste ledigt øjeblik, når jeg er færdig med at tjene penge til mad og vinterjakker til mine børn. Jeg er helt med på at forfatterlivet (og alle andre jobtyper) ikke kan være en konstant dans på roser. Og jeg har fra starten været afklaret med at dét at skrive bøger sjældent er noget man kan leve af som dansk forfatter – medmindre man netop laver foredrag, skriveworkshops osv. ved siden af. Men jeg savner at skrive. Helt vildt. Jeg savner følelsen af kreativt flow – og sejrsrusen ved at nå en aftalt deadline fordi jeg har haft tid og overskud til at arbejde koncentreret over en længere periode. Jeg ønsker at jeg igen får overskud til at opdatere mine sociale medier jævnligt, og holde kontakten med mine følgere, i stedet for at føle at JEG BØR SIDDE OG SKRIVE LIGE NU AARGH.

Så derfor har jeg oprettet denne Patreon-side. Det er ligegyldigt hvor meget du støtter med. Ikke alle har de samme midler, og jeg vil være taknemmelig for hvert eneste bidrag.

Som Patreon-medlem får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

Du kan støtte i tre trin: SPEKTRUM #1SPEKTRUM #2 og SPEKTRUM #3. Nyhedsbrevet bliver sendt til alle Patreon-medlemmer, men som SPEKTRUM #2-støtte får du også et personligt takkekort fra mig, og som SPEKTRUM #3-støtte får du både personligt takkekort PLUS 4 SPEKTRUM-bogmærker med de fire første hovedpersoner i serien (Emilie, Pi, Nasrin og Noah). Det kan være at jeg tilføjer andre Patreon-trin på et tidspunkt, med flere håndgribelige belønninger for forskellige støttebeløb.

Tak fordi du har læst med så langt. Nederst på siden kan du læse anmeldelser af SPEKTRUM-serien – og finde links til mine sociale medier hvis du vil vide mere om mig og mit forfatterliv.

Mange kærlige hilsener
Nanna Foss


OM SPEKTRUM-SERIEN
Mit primære skriveprojekt, SPEKTRUM, er en science fiction-serie til unge og voksne. Der er planlagt 9 bind, hvoraf 3 er udkommet i perioden 2014 til 2017. Jeg skifter hovedperson for hver bog, fordi jeg gerne vil vise at både karakterer og begivenheder har flere nuancer, hvis man skifter synsvinkel. Seriens unikke blanding af tidsrejser og paranormale elementer samt plottwists, humor og komplekse personligheder har indtil videre skabt en stor og trofast læserskare.

 • Bind 2, GEMINIDERNE, var nomineret til Orlaprisen 2017 i kategorien 'Bedste handling'.
 • Jeg har fået arbejdslegater fra Dansk Forfatterforening og Statens Kunstfond til at arbejde videre på serien.
 • SPEKTRUM er oversat til polsk af forlaget Driada.

Anmeldelser af SPEKTRUM
 • ’Årets bedste bog’ (Weekendavisen)
 • ’Original i sit afsæt og storslået i sin planlægning’ (Politiken)
 • ”Foss’ historie om tidsrejser og unges relationer og problemer er enestående inden for science fiction/fantasy-genren.” (Litteratursiden)
 • ”Danmarks bedste YA forfatter” (Bibliotekat)
 • ”Gennemført … så stærkt gået!” (Bookeater)

Se mange flere anmeldelser af SPEKTRUM-serien lige her og læs om bøgerne på Goodreads her:

Leoniderne
Geminiderne
Ursiderne


SOCIALE MEDIER

Instagram

Facebook

Hjemmeside og blog
YouTube
(med playlister til mine bøger)
Tiers
SPEKTRUM #1
$1 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 1 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

1 US dollar er ca. 6,50 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med. 

SPEKTRUM #2
$5 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 5 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du et postkort fra mig med en personlig takkehilsen.

Du får også adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

5 US dollar er ca. 33 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med.  

SPEKTRUM #3
$10 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 10 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du et postkort fra mig med en personlig takkehilsen.


Du får også en pakke med 4 forskellige SPEKTRUM-bogmærker med hovedpersonerne fra bind 1-4 i serien (Emilie, Pi, Nasrin og Noah).

Endelig får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

10 US dollar er ca. 66 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med. 

Jeg hedder Nanna Foss, og jeg skriver om tid, men jeg mangler den selv. Derfor har jeg oprettet en Patreon-side i håbet om at kunne dedikere mig endnu mere til mine skriveprojekter – og give noget tilbage til mine læsere til gengæld.


VEJEN TIL ET HOVEDKULDS FORFATTERLIV

Hvis du allerede kender mig og mit forfatterskab, så spring eventuelt videre til næste punkt. Hvis ikke, så kommer her en introduktion:

Jeg sprang ud i forfatterlivet en aprildag i 2013, fra 0 til 100 kilometer i timen med en enkelt mail og et kvart århundredes tilløb. Jeg har altid læst meget og har skrevet historier siden før jeg kunne stave (dengang var det bare kruseduller på min mors indkøbssedler), men som barn og ung var jeg overbevist om at forfattere var magiske væsner med et overnaturligt talent og overblik – så dét kunne jeg jo ikke blive. Men da jeg i midten af tyverne var på et skrivekursus og mødte ligesindede, fik jeg selvtillid nok til at fuldføre et romanprojekt. Jeg skrev et førsteudkast, opdagede det var forfærdeligt – og skrev det totalt om, inden jeg fik 21 testlæsere i alderen 12-54 til at hjælpe med at forbedre historien endnu mere. Efter endnu en solid omskrivning sendte jeg manuskriptet ind til et forlag. Og så begyndte ventetiden …

Efter 4 måneder havde jeg stadig ikke fået svar. I stedet for at skrive det speciale i Kommunikation som jeg egentlig skulle begynde på, skrev jeg med lynets hast på bind 2 i serien. Snart havde jeg udklækket endnu en bog – og et brændende ønske om at prøve forfatterdrømmen af. Så uden at have fået svar fra forlaget sendte jeg en udmeldelsesmail til universitetet og sprang ud på det dybeste dybe vand. Jeg vidste ikke om jeg kunne leve af det, eller om nogen overhovedet ville udgive (eller læse!) de ting jeg skrev – men jeg var fast besluttet på at give det en chance. Få dage efter fik jeg kontrakt på min første roman (bind 1 i en serie på 9), og efter nogle uger landede jeg mine første jobs som skriveunderviser og foredragsholder.

Siden 2013 har jeg udgivet 3 romaner i sci/fi-serien SPEKTRUM (se mere om serien nederst på siden) samt en række noveller i antologier og lignende. Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014-16 og deltaget i en lang række skrivekurser for at presse mig selv til at blive endnu bedre. Jeg underviser i skrivning på skoler og biblioteker over hele landet, samt holder foredrag på bl.a. bogmesser og litteraturfestivaller. Og jeg har aldrig, siden jeg sendte den mail til universitetet, set mig tilbage.


HVORFOR PATREON?

Patreon er en direkte måde at støtte kunstnere på – og noget som jeg længe har tænkt på at prøve af, fordi jeg godt kan lide den direkte forbindelse mellem ’skaber’ og modtager. Jeg er selv Patreon-støtte for flere projekter som jeg synes er inspirerende, fx forfattere og musikere. Patreon har eksisteret siden 2013, og pr. februar 2019 har siden over 100.000 kunstnere osv. tilknyttet, samt over 2 millioner såkaldte 'Patreons', altså brugere som støtter de tilknyttede 'skabere'. Se mere her. Patreon er altså en gennemtestet, global og meget populær side - så selvom støttebeløbet er i dollars og ikke i danske kroner, er det sikkert at tilmelde sig som Patreon-støtte. Pr. februar 2019 svarer 1 US dollar til cirka 6,50 danske kroner, og dit valgte støttebeløb (plus eventuelle gebyrer) vil blive trukket i danske kroner fra dit betalingskort. Vær opmærksom på at dollarkursen kan svinge lidt fra dag til dag. 

Lidt om forfatterøkonomi - og livets uforudsigelighed:

Jobbet som fuldtidsforfatter er både skønt og hårdt. Jeg har frihed til at bestemme mine arbejdstider, men der er også en stor økonomisk usikkerhed forbundet med mine indtægter. Undervisnings- og foredragsjobs har det med at falde i klumper, og mængden af dem er umulige at forudse. Jeg får royalties fra forlaget samt bibliotekspenge fra staten én gang årligt, og jeg søger jævnligt arbejdslegater (som jeg dog langtfra altid bliver tildelt). De meget svingende indtægter gør at jeg stadig er nødt til at sige ja til alle de tilbud om arbejde jeg får. Og det betyder at jeg i perioder har så meget undervisning og andre freelanceopgaver at der ikke er tid og energi til at skrive på mine bogprojekter ved siden af, hvis der også skal være noget af mig tilbage til min familie. Dette medfører missede deadlines, ondt i maven over at skuffe læserne – og generel udmattelse.

I 2017 havde jeg en masse undervisning i kalenderen, men jeg havde sørget for at lægge en del skrivetid ind i andet halvår. Skæbnen formede sig dog anderledes. Inden for den samme uge i juli 2017 døde min mor, meget pludseligt, og jeg blev gravid med mit 3. barn. Mine planlagte skriveuger blev opslugt i et sort hul af sorg samt en lang række skriveworkshops, foredrag og freelancetjanser der skulle være afsluttet inden jeg blev mor igen. Efteråret blev også brugt på at promovere bind 3 i SPEKTRUM-serien – en bog hvis omdrejningspunkt er hovedpersonens sorg over morens død, hvilket gjorde det ekstra svært. Bogen havde taget lang tid at skrive og redigere, bl.a. på grund af fortælletekniske eksperimenter med smuldrende tekst på sorte sider samt specialdesignet grafik – men jeg havde slet ikke ro til at nyde de mange fantastiske anmeldelser som bogen fik.

Det meste af min graviditet i 2017/2018 har været en tåge af alt for meget arbejde og alt for meget dårlig samvittighed over ikke at have tid til at skrive på SPEKTRUM 4. Den dårlige samvittighed fortsatte efter fødslen af min yngste søn i april 2018, og ligger stadig som en knugen i maven her i februar 2019 hvor jeg skriver denne Patreon-tekst. Jeg har ikke dårlig samvittighed over at prioritere min familie, men jeg er ked af at måtte prioritere timelønnet arbejde over min skrivning, igen og igen, for at kunne få økonomien til at hænge sammen. Jeg hader at jeg skal sidde og overveje et fejejob i Jem & Fix for at få råd til husleje. Ikke fordi der er noget i vejen med at feje, eller med Jem & Fix, men fordi det foregår væk fra computeren og det manuskript jeg har måttet nedprioritere alt for længe. Jeg har prøvet at gøre SPEKTRUM 4 færdig lige siden min yngste søn blev født, men det er en udfordring at skrive med en baby på sidelinjen. Især når man skal overskue adskillige tidsrejseforviklinger, komplekse plotlinjer og en hovedperson der absolut ikke vil makke ret. Jeg er så træt. Helt ind i knoglerne.

Og det er så her at Patreon kommer ind i billedet.


HVAD FÅR JEG – OG HVAD FÅR DU?

Ved at støtte min Patreon med et valgfrit, månedligt bidrag giver du mig mere tid. Dyrebare timer som jeg kan bruge til at skrive på SPEKTRUM og andre bogprojekter der har ligget i støbeskeen længe. For hver Patreon-støtte kommer jeg et skridt tættere på den ro og fordybelse som det kræver at skrive en snørklet tidsrejseserie på 9 bind, med mange personer og komplicerede plottråde. SPEKTRUM-bøgerne er vanskelige at skrive i forvejen, og jeg savner energien til at knuse plotproblemer og fordybe mig i karakterudvikling. Jeg ønsker af hele mit hjerte at der kommer skred i serien igen, så ikke mine dejlige og evigt tålmodige læsere skal vente alt for længe på at vide hvordan historien fortsætter.

Jeg ønsker at nå dertil hvor jeg rent faktisk synes det er sjovt at skrive igen – og ikke noget jeg pinedød skal presse ind i hvert eneste ledigt øjeblik, når jeg er færdig med at tjene penge til mad og vinterjakker til mine børn. Jeg er helt med på at forfatterlivet (og alle andre jobtyper) ikke kan være en konstant dans på roser. Og jeg har fra starten været afklaret med at dét at skrive bøger sjældent er noget man kan leve af som dansk forfatter – medmindre man netop laver foredrag, skriveworkshops osv. ved siden af. Men jeg savner at skrive. Helt vildt. Jeg savner følelsen af kreativt flow – og sejrsrusen ved at nå en aftalt deadline fordi jeg har haft tid og overskud til at arbejde koncentreret over en længere periode. Jeg ønsker at jeg igen får overskud til at opdatere mine sociale medier jævnligt, og holde kontakten med mine følgere, i stedet for at føle at JEG BØR SIDDE OG SKRIVE LIGE NU AARGH.

Så derfor har jeg oprettet denne Patreon-side. Det er ligegyldigt hvor meget du støtter med. Ikke alle har de samme midler, og jeg vil være taknemmelig for hvert eneste bidrag.

Som Patreon-medlem får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

Du kan støtte i tre trin: SPEKTRUM #1SPEKTRUM #2 og SPEKTRUM #3. Nyhedsbrevet bliver sendt til alle Patreon-medlemmer, men som SPEKTRUM #2-støtte får du også et personligt takkekort fra mig, og som SPEKTRUM #3-støtte får du både personligt takkekort PLUS 4 SPEKTRUM-bogmærker med de fire første hovedpersoner i serien (Emilie, Pi, Nasrin og Noah). Det kan være at jeg tilføjer andre Patreon-trin på et tidspunkt, med flere håndgribelige belønninger for forskellige støttebeløb.

Tak fordi du har læst med så langt. Nederst på siden kan du læse anmeldelser af SPEKTRUM-serien – og finde links til mine sociale medier hvis du vil vide mere om mig og mit forfatterliv.

Mange kærlige hilsener
Nanna Foss


OM SPEKTRUM-SERIEN
Mit primære skriveprojekt, SPEKTRUM, er en science fiction-serie til unge og voksne. Der er planlagt 9 bind, hvoraf 3 er udkommet i perioden 2014 til 2017. Jeg skifter hovedperson for hver bog, fordi jeg gerne vil vise at både karakterer og begivenheder har flere nuancer, hvis man skifter synsvinkel. Seriens unikke blanding af tidsrejser og paranormale elementer samt plottwists, humor og komplekse personligheder har indtil videre skabt en stor og trofast læserskare.

 • Bind 2, GEMINIDERNE, var nomineret til Orlaprisen 2017 i kategorien 'Bedste handling'.
 • Jeg har fået arbejdslegater fra Dansk Forfatterforening og Statens Kunstfond til at arbejde videre på serien.
 • SPEKTRUM er oversat til polsk af forlaget Driada.

Anmeldelser af SPEKTRUM
 • ’Årets bedste bog’ (Weekendavisen)
 • ’Original i sit afsæt og storslået i sin planlægning’ (Politiken)
 • ”Foss’ historie om tidsrejser og unges relationer og problemer er enestående inden for science fiction/fantasy-genren.” (Litteratursiden)
 • ”Danmarks bedste YA forfatter” (Bibliotekat)
 • ”Gennemført … så stærkt gået!” (Bookeater)

Se mange flere anmeldelser af SPEKTRUM-serien lige her og læs om bøgerne på Goodreads her:

Leoniderne
Geminiderne
Ursiderne


SOCIALE MEDIER

Instagram

Facebook

Hjemmeside og blog
YouTube
(med playlister til mine bøger)

Recent posts by Nanna Foss

Tiers
SPEKTRUM #1
$1 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 1 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

1 US dollar er ca. 6,50 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med. 

SPEKTRUM #2
$5 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 5 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du et postkort fra mig med en personlig takkehilsen.

Du får også adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

5 US dollar er ca. 33 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med.  

SPEKTRUM #3
$10 or more per month

Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 10 dollar og op).

Som Patreon-medlem på dette trin får du et postkort fra mig med en personlig takkehilsen.


Du får også en pakke med 4 forskellige SPEKTRUM-bogmærker med hovedpersonerne fra bind 1-4 i serien (Emilie, Pi, Nasrin og Noah).

Endelig får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

10 US dollar er ca. 66 danske kroner pr. februar 2019. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med.