Nanna Foss

is creating Literature

Select a membership level

VIOLET

reward item
$1
per month
Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 1 dollar og op).

Få mit Patreon-nyhedsbrev hver måned med opdateringer fra skrivehulen. Det kan blandt andet indeholde et tilbageblik på månedens milepæle, smugkig på de projekter jeg arbejder på (uddrag, forsidedesigns, spændende nyheder), et udvalg af min aktuelle skrivemusik og invitationer til events.

1 US dollar er ca. 7 kroner pr. marts 2020. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med. 

INDIGO

reward item
$5
per month
Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 5 dollar og op).

Få mit nyhedsbrev hver måned med opdateringer fra skrivehulen (se første tier, VIOLET) …

… PLUS jævnlige opdateringer herinde med glimt fra min forfatterhverdag. Hvilke udfordringer og fremskridt oplever jeg fra uge til uge, og hvilken musik skriver jeg til lige nu? Du vil også kunne deltage i afstemninger som kan få direkte indflydelse på mine bøger.

5 US dollar er ca. 34 kroner pr. marts 2020. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med.

BLÅ

reward item
$10
per month
Donér et månedligt, valgfrit beløb (fra 10 dollar og op).

Få mit månedlige nyhedsbrev (VIOLET), og jævnlige opdateringer og afstemninger fra skrivehulen (INDIGO) …

… PLUS deltag i lodtrækningen om en lille overraskelse hver måned. Overraskelsen er noget forskelligt hver gang, og den bliver sendt med posten til dig. Jeg annoncerer herinde på Patreon hvad det er, inden jeg trækker lod. 

10 US dollar er ca. 68 kroner pr. marts 2020. Du kan tilpasse beløbet alt efter hvad du har mulighed for at støtte med.

68

patrons

$828

per month

About

Jeg hedder Nanna Foss, og jeg skriver om tid, men jeg mangler den selv. Derfor har jeg oprettet en Patreon-side i håbet om at kunne dedikere mig endnu mere til mine skriveprojekter – og give noget tilbage til mine læsere til gengæld.


VEJEN TIL ET HOVEDKULDS FORFATTERLIV

Hvis du allerede kender mig og mit forfatterskab, så spring eventuelt videre til næste punkt. Hvis ikke, så kommer her en introduktion:

Jeg sprang ud i forfatterlivet en aprildag i 2013, fra 0 til 100 kilometer i timen med en enkelt mail og et kvart århundredes tilløb. Jeg har altid læst meget og har skrevet historier siden før jeg kunne stave (dengang var det bare kruseduller på min mors indkøbssedler), men som barn og ung var jeg overbevist om at forfattere var magiske væsner med et overnaturligt talent og overblik – så dét kunne jeg jo ikke blive. Men da jeg i midten af tyverne var på et skrivekursus og mødte ligesindede, fik jeg selvtillid nok til at fuldføre et romanprojekt. Jeg skrev et førsteudkast, opdagede det var forfærdeligt – og skrev det totalt om, inden jeg fik 21 testlæsere i alderen 12-54 til at hjælpe med at forbedre historien endnu mere. Efter endnu en solid omskrivning sendte jeg manuskriptet ind til et forlag. Og så begyndte ventetiden …

Efter 4 måneder havde jeg stadig ikke fået svar. I stedet for at skrive det speciale i Kommunikation som jeg egentlig skulle begynde på, skrev jeg med lynets hast på bind 2 i serien. Snart havde jeg udklækket endnu en bog – og et brændende ønske om at prøve forfatterdrømmen af. Så uden at have fået svar fra forlaget sendte jeg en udmeldelsesmail til universitetet og sprang ud på det dybeste dybe vand. Jeg vidste ikke om jeg kunne leve af det, eller om nogen overhovedet ville udgive (eller læse!) de ting jeg skrev – men jeg var fast besluttet på at give det en chance. Få dage efter fik jeg kontrakt på min første roman (bind 1 i en serie på 9), og efter nogle uger landede jeg mine første jobs som skriveunderviser og foredragsholder.

Siden 2013 har jeg udgivet 4 romaner i sci/fi-serien SPEKTRUM (se mere om serien nederst på siden) samt en række noveller i antologier og lignende. Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014-16 og deltaget i en lang række skrivekurser for at presse mig selv til at blive endnu bedre. Jeg underviser i skrivning på skoler og biblioteker over hele landet, samt holder foredrag på bl.a. bogmesser og litteraturfestivaller. Og jeg har aldrig, siden jeg sendte den mail til universitetet, set mig tilbage.


HVORFOR PATREON?

Patreon er en direkte måde at støtte kunstnere på – en direkte forbindelse mellem ’skaber’ og modtager. Jeg er selv Patreon-støtte for flere projekter som jeg synes er inspirerende, fx forfattere og musikere. Patreon har eksisteret siden 2013, og pr. februar 2019 har siden over 100.000 kunstnere osv. tilknyttet, samt over 2 millioner såkaldte 'Patrons', altså brugere som støtter de tilknyttede 'skabere'. Se mere her. Patreon er altså en gennemtestet, global og meget populær side - så selvom støttebeløbet er i dollars og ikke i danske kroner, er det sikkert at tilmelde sig som Patreon-støtte. Pr. marts 2020 svarer 1 US dollar til cirka 6,70 danske kroner, og dit valgte støttebeløb, plus eventuelle gebyrer, vil blive trukket i danske kroner fra dit betalingskort. Vær opmærksom på at dollarkursen kan svinge lidt fra dag til dag. 

Lidt om forfatterøkonomi:

Jobbet som fuldtidsforfatter er både skønt og hårdt. Jeg har frihed til at bestemme mine arbejdstider, men der er også en stor økonomisk usikkerhed forbundet med mine indtægter. Undervisnings- og foredragsjobs har det med at falde i klumper, og mængden af dem er umulige at forudse. Jeg får royalties fra forlaget samt bibliotekspenge fra staten én gang årligt, og jeg søger jævnligt arbejdslegater (som jeg dog langtfra altid bliver tildelt).
De meget svingende indtægter gør at jeg stadig er nødt til at sige ja til mange af de tilbud om arbejde jeg får. Og det betyder at jeg i perioder har så meget undervisning og andre freelanceopgaver at der ikke er tid og energi til at skrive på mine bogprojekter ved siden af, hvis der også skal være noget af mig tilbage til min familie. Dette medfører missede deadlines, ondt i maven over at skuffe læserne – og generel udmattelse.

Jeg har ikke noget imod freelancearbejde, men jeg vil langt hellere fokusere på at skrive bøger, så mine læsere ikke skal vente alt for længe på næste bog i SPEKTRUM-serien, og så jeg måske endda får overskud til at forfølge nogle af de andre spændende skriveprojekter som jeg har brygget på i flere år. 

Og det er så her at Patreon kommer ind i billedet.


HVAD FÅR JEG – OG HVAD FÅR DU?

Ved at støtte min Patreon med et valgfrit, månedligt bidrag giver du mig mere tid. Dyrebare timer som jeg kan bruge til at skrive på SPEKTRUM og andre bogprojekter der har ligget i støbeskeen længe. For hver Patreon-støtte kommer jeg et skridt tættere på den ro og fordybelse som det kræver at skrive en snørklet tidsrejseserie på 9 bind, med mange personer og komplicerede plottråde.

Jeg har fra starten været afklaret med at dét at skrive bøger sjældent er noget man kan leve af som dansk forfatter – medmindre man netop laver foredrag, skriveworkshops osv. ved siden af. Men jeg savner at skrive. Helt vildt. Mine bøger er selve kernen i mit forfatterliv. Grunden til at jeg sprang ud på det dybe vand. Jeg har skåret alt ind til benet nu og opsagt mine faste underviserjobs, så jeg kan fokusere på at skrive. Jeg kan ikke leve af mine bøger endnu, men hvis jeg ikke tør satse på skrivningen, kommer jeg heller ikke til det. 

Så derfor har jeg oprettet denne Patreon-side. Det er ligegyldigt hvor meget du støtter med. Ikke alle har de samme midler, og jeg vil være taknemmelig for hvert eneste bidrag.

Som Patreon-medlem får du adgang til et nyhedsbrev med eksklusivt ekstramateriale til SPEKTRUM-serien, og på sigt også andre projekter. Nyhedsbrevet bliver sendt ud cirka en gang om måneden og vil indeholde hemmeligheder fra skrivehulen. Du vil få smugkig på SPEKTRUM før alle andre (fx læseprøver, forsideafsløringer, invitationer til events) – og få adgang til en masse materiale KUN for Patreon-medlemmer (fx fraklip fra bøgerne, lukkede livestreams, afstemning om præmier).

Du kan støtte i tre trin (tiers): SPEKTRUM #1SPEKTRUM #2 og SPEKTRUM #3. Nyhedsbrevet bliver sendt til alle Patreon-medlemmer, men som SPEKTRUM #2-støtte får du også et personligt takkekort fra mig, og som SPEKTRUM #3-støtte får du både personligt takkekort PLUS 4 SPEKTRUM-bogmærker med de fire første hovedpersoner i serien (Emilie, Pi, Nasrin og Noah).

UPDATE marts 2020: På grund af Corona-lockdown har jeg mistet flere måneders indtægt i form af aflyste foredrag osv. Derfor er jeg pt. i gang med at udvide mine tiers til at indeholde endnu flere belønninger, så det bliver mere attraktivt at følge med herinde, hvad enten du er læser eller selv skriver. 

Se alle de nye tiers her.


Tak fordi du har læst med så langt. Nederst på siden kan du læse anmeldelser af SPEKTRUM-serien – og finde links til mine sociale medier hvis du vil vide mere om mig og mit forfatterliv.

Mange kærlige hilsener
Nanna Foss


OM SPEKTRUM-SERIEN
Mit primære skriveprojekt, SPEKTRUM, er en science fiction-serie til unge og voksne. Der er planlagt 9 bind, hvoraf 3 er udkommet i perioden 2014 til 2017. Jeg skifter hovedperson for hver bog, fordi jeg gerne vil vise at både karakterer og begivenheder har flere nuancer, hvis man skifter synsvinkel. Seriens unikke blanding af tidsrejser og paranormale elementer samt plottwists, humor og komplekse personligheder har indtil videre skabt en stor og trofast læserskare.

  • Bind 2, GEMINIDERNE, var nomineret til Orlaprisen 2017 i kategorien 'Bedste handling'.
  • Jeg har fået arbejdslegater fra Dansk Forfatterforening og Statens Kunstfond til at arbejde videre på serien.
  • SPEKTRUM er oversat til polsk af forlaget Driada.

Anmeldelser af SPEKTRUM
  • ’Årets bedste bog’ (Weekendavisen)
  • ’Original i sit afsæt og storslået i sin planlægning’ (Politiken)
  • ”Foss’ historie om tidsrejser og unges relationer og problemer er enestående inden for science fiction/fantasy-genren.” (Litteratursiden)
  • ”Danmarks bedste YA forfatter” (Bibliotekat)
  • ”Gennemført … så stærkt gået!” (Bookeater)

Se mange flere anmeldelser af SPEKTRUM-serien lige her og læs om bøgerne på Goodreads her:

Leoniderne
Geminiderne
Ursiderne
Kvadrantiderne


SOCIALE MEDIER

60 UGER TIL UDGIVELSE (forfatterdokumentar der følger tilblivelsen af SPEKTRUM 5)
Instagram
(min forfatterprofil)

Facebook
(min forfatterprofil)

Hjemmeside og blog
YouTube
(med playlister til mine bøger)
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 108 exclusive posts
8
Audio releases
10
Livestreams
6
Polls
84
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 108 exclusive posts
8
Audio releases
10
Livestreams
6
Polls
84
Writings

Recent posts by Nanna Foss

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits