Образование без раници

is creating безплатни образователни материали, наложени на световно ниво.

Select a membership level

Посланик на добро образование

$6.50
per month
  • Ще получиш: благодарствен дигитален сертификат, ексклузивно Facebook Cover изображение, тримесечен бюлетин с новините от нас. Името ти ще поставим с благодарност на страницата на “Образование без раници” и в годишния ни отчет. Ще можеш да участваш в анкети относно работата ни.

Застъпник за добро образование

$13
per month
  • Можеш да “осиновиш” кратък видео туториал за учители с полезни платформи, съвети и практики, който ще запишем и разпространим. Името ти ще поставим с благодарност в крайните надписи и YouTube описанието. Получаваш и всички привилегии от първо ниво.

Благодетел за добро образование

$32
per month
  • Можеш да “осиновиш” видео урок от Кан Академия, който ще преведем, редактираме или проверим с експерт-учител. Името ти ще поставим с благодарност в описанието на урока. Получаваш 5% отстъпка за брандираните ни артикули и всички привилегии от първо ниво.

0

patrons

$0

per month

About Образование без раници

Мисията ни е да превеждаме и адаптираме най-добрите в света безплатни образователни ресурси и да подкрепяме учащите, учителите, семейството и всички, ангажирани с образованието, в постигането на високи образователни успехи. Основният ни проект е локализацията на най-голямата образователна платформа в света - Кан Академия (bg.khanacademy.org) - безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света. Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители, консултации за образователните институции в сферата дигитализация на образованието, събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени дигитални ресурси, за развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие”, за иновативни обучителни практики от цял свят.

Какво свършихме през 2020 г. и ще надградим с ваша помощ? В обобщение:
  • Преведохме над 940 видео урока и почти 1,3 млн. думи в статии и упражнения по математика, история, биология, химия, физика, здраве и медицина, икономика, компютърни науки, изкуство, ресурси за учители и родители и темата “нагласа за растеж” в Кан Академия. Отзиви за платформата можете да чуете тук. А международни изследвания, доказващи как Кан Академия помага - тук.
  • Организирахме страхотни кампании за насърчаване ученето в социалните мрежи с постове като този или този, достигнали общо стотици хиляди потребители.
  • Случихме 22 събития с обхванати над 3900 учители и директори около дистанционното обучение и Ковид-19 - обучения, уебинари, презентации, консултации, конференции, наши и някои партньорски. Организирахме 11 безплатни уебинара за учители с 371 000+ минути гледания във Facebook и 2 900+ гледания в YouTube.
  • Консултираме редовно МОНпо отношение на дистанционното обучение и нуждите на деца, родители, учители.
Goals
$0 of $961.37 per month
С тези средства ще можем да подсигурим заплата за една постоянна работна позиция в нашия екип (който расте заедно с нуждите на образователната система). Повече за екипа ни: https://obr.education/за-нас/
1 of 1

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits