Olga Lengyel

is creating Videos

Select a membership level

~ 592 forint / hónap

$2
per month

❤️

~ 888 forint / hónap

$3
per month

❤️

~ 1184 forint / hónap

$4
per month

❤️

25

patrons

$90

per month

About Olga Lengyel

A nevem Olga és 25 éves vagyok. Néhány éve tanulok magyarul. A magyarországi kalandomat a Varsói Egyetemen, annak Hungarológia szakon kezdtem el. A legfontosabb hobbim a magyar kultúra megismerése és megismertetése, a magyar nyelv és a lengyel-magyar kapcsolatok.

Néhány hónapja egy saját youtube csatornát vezetek, a neve Olga Lengyel. Keményen dolgoztam, és ez idő alatt kb. 50 videót közzé tenni. A videóimban Lengyelországról, a lengyel-magyar kapcsolatokról beszélek, megmutatom Magyarországot egy lengyel lány szempontjából stb.  A lengyel életemet, magyar dolgokat Varsóban stb. mindennap mutatom az Instagramon is.

Az az álmom a jövőben, hogy egy "nemhivatalos lengyel nagykövet" 😉 legyek, és majd nekem köszönhetően egyre több magyar érkezik Lengyelországba és fordítva is.

Ezenkívül főszerkesztő vagyok egy lengyel portálon Magyazyn ahol Magyarországról írunk, és a lengyeleknek sok mindent elmondunk erről a gyönyörű országról. Amikor kezdtünk, 2014-ben csak hárman írtunk, de most több, mint 50 ember írt nekünk már cikkeket. Együttműködünk a lengyelországi Magyar Nagykövetséggel, a Varsói Magyar Kulturális Intézettel és Budapesten a Lengyel Intézettel stb. Médiapártfogást adtunk például a Magyar Film Tavasz fesztiválnak, vagy "A hivatalos kapcsolatok létesítésének száz éve diplomáciai kapcsolatok Lengyelország és Magyarország között" vitának. Ezenkívül Budapesten találkozót szerveztünk "Lengyelül és po wegiersku", vagy fordító műhelyt fiatal lengyel írókkal néhány lengyel városban.

Két fejezetet írtam egy monumentális albumhoz a lengyel magyar kapcsolatokról "Dwa wiekuiste dęby. Dzieje przyjaźni polsko-węgierskiej", ("Két örök tölgy. A lengyel-magyar barátság története").

Ráadásul még együttműködöm Wacław Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézettel, például cikket írok nekik.

Megnyertem a Lengyel Nemzeti Alapítvány versenyét Lengyelország és egy másik nemzet közötti barátságról szóló videofelvételre, hamarosan fent lesz egy profi video.

Most egy saját alapítványt fogok nyitni. 1,5 évig Lengyelország egyik legnagyobb alapítványában dolgoztam, és lehetőségem volt látni, hogy működik egy ilyen intézmény. Sok ötletem van a lengyel-magyar közös projektekre ebben az alapitványban, és már alig várom, hogy megvalósuljanak.

🇵🇱🇭🇺Támogatást szeretnék tőled kérni, hogy egyre professzionálisabb videókat készítsek.

Mire szeretném használni a kapott támogatást?
- jobb eszközökkel vegyem fel a videóimat 🎥
- magyar nyelvórák 📝 
- kirándulások lengyel városokba Magyarországgal kapcsolatos eseményekre és "magyarországi" helyekre, hogy bemutassam nekik Lengyelországot 🗺️
- kirándulások Magyarországra, hogy minél jobban megismerjék Magyarországot 🇭🇺
- tréningek, tanfolyamok stb. 📚

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits