O mie de semne

is creating Recenzii cărți, recomandări și poezie

Select a membership level

Nivelul 1: Constantin Noica

reward item
reward item
$1
per month

Îți mulțumim. Ai decis să susții munca noastră și asta inseamnă foarte mult pentru noi. Vei avea acces la toate postările blocate și te vom adăuga pe site-ul nostru ca fiind un susținător Nivelul 1.

Nivelul 2: Emil Cioran

reward item
reward item
$4
per month

Gândește-te la nivelul ăsta ca și cum ai face cinste lunar cu o bere foarte bună. Împreună cu accesul la postările blocate, o să poți lua parte la newsletter-ul nostru săptămânal cu tot ce inseamnă O mie de semne, plus ceva extra. Pe lângă asta, te vom adăuga pe site ca fiind susținător Nivelul 2.

Nivelul 3: Eugen Ionescu

reward item
reward item
$7
per month

La acest nivel de susținere, împreună cu cele enumerate mai sus, vei primi acces la canalele private Discord unde, împreună cu restul comunității, discutăm despre literatură, poezie și istorie. Pe langă asta ești inclus automat in concursul lunar unde poți câștiga o carte. În plus de asta, te vom adăuga și pe site ca fiind susținător Nivelul 3.


*Trebuie să fie minum 5 susținători la acest nivel pentru a porni concursul.

Includes Discord benefits

27

patrons

$132

per month

About O mie de semne

În cele ce urmează o să încercăm să vă spunem cine suntem și de ce am deschis un cont Patreon.

Iată care este situația noastră:

Suntem Gelu Diaconu și Dan Andrei Deaconu, tată și fiu. Am lansat site-ul www.omiedesemne.ro în iunie 2018, propunându-ne să creăm o platformă specializată pe chestiuni care țin în general de literatură și de istoria Bucureștiului. În scurt timp am reușit să ne facem cunoscuți în lumea literară, site-ul nostru primind, în cele mai bine de șapte luni de când funcționează, foarte multe aprecieri atât din comunitatea literară, cât și de la oameni cărora le plac cărțile.

Eu, Gelu Diaconu, mă ocup de partea de content (recenzii, reportaje, prezentări de carte, rubrici fixe, cum ar fi cea de „Opinii” sau „Poemul de miercuri” etc.). Dan Andrei Deaconu este preocupat exclusiv de partea tehnică, adică de buna funcționare a site-ului.

Așa cum am spus, startul a fost unul foarte bun, multe dintre articolele postate primind numeroase și, pe alocuri, entuziaste aprecieri. Suntem deja destul de cunoscuți în mediul online, www.omiedesemne.ro având deja cititori constanți, care ne urmăresc tot timpul. De altfel, politica noastră este asemănătoare celei a unui jurnal cultural online zilnic, fiindcă zi de zi, aproape fără excepție (incluzând aici sărbători, zile speciale – cum ar fi aniversări șamd), publicăm diverse articole.

www.omiedesemne.ro a adunat deja aproape 400 de articole, fapt care, raportat la numărul de zile trecute de când am pornit, înseamnă în medie cam două postări/ zi. Ni s-a spus că e posibil să fie prea mult pentru un site cultural. Noi credem că, în general, cu cât avem materiale mai „proaspete”, mai la zi, cu atât numărul nostru de cititori va spori.

Ce ne dorim:

1. Vrem, în primul rând, ca www.omiedesemne.ro să devină o platformă culturală solidă pe termen lung. Ne dorim ca, în viitor, să avem și colaboratori din lumea literară, scriitori care pot spori atât interesul pentru site, cât și numărul sau calitatea postărilor. Vom promova cărți ale autorilor români lansate la diferite evenimente sau la târgurile de carte, vom urmări îndeaproape activitățile literare, vom face în așa fel încât www.omiedesemne.ro să devină un reper între publicațiile culturale deja existente.
2. Ne dorim ca www.omiedesemne.ro să fie un site sustenabil din punct de vedere financiar, astfel încât să ne asigure, într-o primă fază, un venit minim posibil, care să ne permită să nu depindem de alți factori și să ne putem desfășura activitatea pe site în continuare.
3. www.omiedesemne.ro nu produce bani deocamdată, astfel încât suntem nevoiți să ne bazăm de acum încolo pe donații, în special din partea cititorilor care ne apreciază articolele. În felul în care Patreon funcționează, un cititor poate dona orice sumă lunar, începând de la echivalentul în lei al unui dolar. Aceste sume, donate de fiecare dintre cititorii noștri, ne vor sprijini la creșterea site-ului, ne vor ajuta să scăpăm de grijile zilnice și să ne vedem liniștiți de content.

Care este obiectivul:

Pe termen scurt ne dorim să putem strânge din donații 200 de dolari lunar. Din acești bani vom pune deoparte o sumă (aproximativ 100 RON) pentru concursurile lunare de carte promise.

Din momentul în care vom ajunge la al doilea nivel al obiectivului, adică 500 de dolari, vom putea să extindem aceste premii și să plătim articolele eventualilor colaboratori viitori ai site-ului. La acest nivel ne vom putea concentra fără alte griji la munca noastră de promovare a cărților, a autorilor români, de redactare a unor reportaje de la diferite lansări sau evenimente care vor avea loc atât în București, cât și în alte localități. Banii ne vor da, așadar, libertatea să circulăm și să cumpărăm cărțile necesare pentru scrierea recenziilor.

Ar fi extraordinar să putem ajunge într-un timp cât mai scurt la acest nivel. Veți observa o îmbogățire semnificativă a contentului, mai ales că vom putea conta și pe colaborări ale unor nume foarte cunoscute din breasla literară, pe care ni le dorim foarte mult.

Vă mulțumim atât pentru suportul vostru financiar, indiferent de nivelul pe care l-ați ales, cât și pentru că ne citiți mereu. Promitem că vom fi mereu la fel de buni și că ne vom strădui, indiferent de situație, să păstrăm un content de calitate.
Goals
$131.53 of $200 per month
Atingând acest prim obiectiv vom beneficia de un necesar lunar astfel încât să ținem luminile aprinse și să continuăm ce am început acum aproape un an.
1 of 2

Become a patron to

40
Unlock 40 exclusive posts
Be part of the community
Connect via private message

Recent posts by O mie de semne

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits