Peter Kofod

is creating Writing, Trouble, Activism

Select a membership level

$10
per month
Keep it up buddy.
Du får tak!!!
$15
per month
Kofod Supporter.
Du får evig taknemmelighed.
$25
per month
Kofod Supporter Plus
Du får evig taknemmelig. Og lidt mere taknemmelighed.

43

patrons

$347

per month

About Peter Kofod

Hejsa.

Jeg hedder Peter Kofod (ikke ham fra Dansk Folkepart). 

Jeg skriver, kritiserer, laver ballade, bander, holder foredrag, laver (lidt) video og er ofte at finde som gæst i forskelliger medier. 

Jeg har på forskellig vis beskæftiget mig med "aktivisme" siden 2003, hvor jeg var "human shield" i Irak op til krigen, men siden 2014, hvor jeg blev jeg den første dansker der interviewede NSA whistlebloweren Edward Snowden, har jeg sgu haft ret travlt. 

Jeg bekymrer mig ikke ret meget om Rød Stue/Blå Stue, men rigtig meget om undersøgende journalistik, menneskerettigheder, frihedsrettigheder, retsstatsprincipper, lighed for loven, åbenhed og whistleblower-beskyttelse. Både så'rn rent principielt - men også fordi jeg har børn (1-4 styks alt efter hvordan man tæller) der skal vokse op i den verden vi er ved at bygge nu.

Jeg har haft ret meget fokus på masseovervågningsstof de seneste år - og den kamp er jo langt fra slut. Men jeg har også rapporteret fra CSC-hackersagen, dækket WikiLeaks-ting, gravet i "hævnporno"-netværk og prøvet at sætte whisteblowersagerne i kontekst.

Jeg har blandt andet "debatteret" Trine Bramsen (oh dear) på TV/2, kaldt Anders Fogh en krigsforbryder, fra talerstolen til en konference på Christiansborg og skældt ret heftigt ud på danske medier, da jeg var taler på et whistleblowerkursus, afholdt i salen hos Berlingske Tidende.

Den slags, bliver man tit advaret om, er "karrieremæssigt selvmord" (hvilken karriere?), hvortil jeg konsekvent har svaret: rend mig. 

Det bliver jeg ved med.

Og helt ærligt, er det sgu gået meget godt for mig, selvom jeg ikke taler så pænt - og selvom jeg ikke gider ha' et sæt principper for det ene hold - og et andet sæt principper for det andet hold.

Således er jeg nødt til at sige nej tak til over halvdelen af de invitationer til at holde foredrag osv jeg får (fordi jeg ikke kan være to steder på én gang) ligesom jeg næsten altid siger nej tak til at kloge mig i medierne, med mindre det hele lige kan gå op i en højere enhed - eller hvis det er Anders Kjærulff fra Aflyttet på Radio 24Syv der spørger (der er forskel på folk - og på medier). 

Jeg er skribent på bl.a. DenFri og Dagbladet Arbejderen, hvor jeg kan skrive hvad jeg vil, når jeg vil.
For det meste om masseovervågning, whistleblowere, hackersag(er), retssikkerhed, krig, korrupte politikere og elendige medier.

Samtidig har jeg været med til at stifte Danmarks første whistleblower-organisation, Veron (Facebook: verondanmark , Twitter: @verondk)- og opbygget ret gode relationer til journalister på flere medier end man lige skulle tro.

Samme med andre gode kræfter (Freja Wedenborg bør i den sammenhæng have verdens største medalje) har jeg været med til at arrangere whistleblowerkurser & kryptoparties på alle danske journalistuddannelser, så de kommende generationer af journalister får en chance for at gøre det bedre, end de nuværende (samlet set) har gjort. Det er nu blevet fast pensum, på uddannelserne (hvilket bizart har betydet, at jeg er eksten gæsteforelæser på bl.a. Danmarks Journalisthøjskole.. dén havde jeg ikke lige set komme...)

SÅ, alt i alt har jeg det ret meget som blommen i et æg. Det eneste der mangler, er tid. Tid at skrive mere; larme mere; tale med flere interessante mennesker om ting der bør blive til historier.

Derfor har jeg ladet mig overtale til, at oprette en profil her, hvor du som læser kan vælge at smide X antal dollars efter mig per måned, som en slags donor, der synes jeg skal have mere tid til at skrive/larme/lave ballade/aktiviste den.

Det skal ikke forstås sådan, at jeg står og mangler penge (jeg er mere priviligeret end så mange andre) - men sådan, at tid ER penge. Så jo flere penge folk skillinger sammen per måned, jo flere dage kan jeg hive ud af kalenderen til udelukkende at lave det jeg gerne vil (altså.. ikke deltage i orgier med teenagepiger og den slags... men skrive, researche, rejse rundt og mødes med kilder osv).

Du kan give lige hvad du vil, fra 1 dollar/måned og opefter. Der er nogle "forvalgte" kategorier som du kan vælge mellem, men du kan også bare selv skrive det beløb der passer dig, hvis der overhovedet er noget, andet end NUL, der passer dig... og altså, for at gøre det helt klart: dét er OGSÅ fint nok. 

Jeg vil IKKE have penge FOR at skrive/lave ballade/rende rundt og spille smart.

Jeg vil GERNE have tid (og dét ER penge) TIL at skrive/lave ballade/rende rundt og spille smart.

That's all folks.

Jeg startede profilen her i 2015 og det er gået over AL forventning. TAK - og bliv endelig ved :-)

Keep up the fight. Courage is Contagious.

Hvis du er BitCoin-typen, kan du bidrage her: 3Jvya4hdMFDczDcBK4mbhx36spC3AvGKBP

Goals
$346.89 of $500 per month
Hvis vi rammer 500 dollars/måned, kan jeg bruge i hvert fald 1½ dag (eller noget i den dur) om måneden ekstra til at gi' den gas. 
Jeg laver en video-ting, hvor jeg fortæller lidt om det hele, hvis vi når hertil. 
2 of 6
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 6 exclusive posts
5
Images
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 6 exclusive posts
5
Images
1
Writing

Recent posts by Peter Kofod

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits