April, april! Här är våra bästa aprilskämt genom åren

23 nya Beckfilmer, Bergman i 3D, vuxenskoj i Westeros och en hungrig raptor.

En del människor tycker kanske att det där med aprilskämt är okänsligt och ute, i en tid av fake news, covid-19 och gud vet vad. Vi tycker dessa människor är sura påskkärringar - 1:a april är trots allt en kär högtid för oss på MovieZine! En dag vi har firat med en lurig nyhet nästan varje år så länge vi minns. Vissa år mer subtilt och elegant, andra år kanske mer uppenbart. 

Dagen till ära har vi grävt i arkivet för att hitta guldkornen (och skämskornen). Här är några av de bästa aprilskämten som figurerat på MovieZine.se genom åren!


Olagliga filmer på datorn? Bäst att radera dem 

Den 1 april 2009 trädde omtalade IPRED-lagen i kraft (och det var inget aprilskämt hur mycket man än hoppades på det). Lagen innebar tuffare tag mot fildelning och piracy, och många passade på att bunkra upp med nedladdade filmer i förväg. Vi på MovieZine försökte övertala läsarna att radera alltihop, för att de skulle slippa feta räkningar i brevlådan. Oklart dock om någon gick på det.


Första bilden på Persbrandt i "Hobbit" 

I april 2012 var vi många som förväntansfullt såg fram emot Peter Jacksons "Hobbit"-filmer. MovieZine hade lyckats få tag i den första bilden på Mikael Persbrandts rollfigur Beorn. Med oslagbara Photoshop-skills förstår vi om många läsare lät sig luras.Bergmans "Det sjunde inseglet" i 3D 

Det året slog vi till med en dubbel luring. 3D-hajpen hade tagit över världen och var och varannan klassiker, från "Jurassic Park" till "Titanic", skulle ut på bio i 3D. Våra läsare fick veta att Ingmar Bergmans "Det sjunde inseglet" hade konverterats för att bli den första svenska biofilmen i 3D. Det sägs att Svenska Filminstitutet blev nedringda av stora tidningar som efterfrågade en kommentar. 


Dinosaurie åt upp manus till "Jurassic Park 4" 

Arbetet med Colin Trevorrows "Jurassic Park"-uppföljare råkade ut för ett bakslag den 1 april 2014. Då kunde vi meddela att en baby-velociraptor, uppfödd för en roll i filmen, råkade mumsa i sig den enda kopian av filmmanuset. "Det har brustit i våra rutiner, men ingen kom till skada", lovade producenterna.


Västerås byter namn till Westeros 

Den 1 april 2014 kunde du läsa att staden Västerås firade en ny säsong av "Game of Thrones" med spännande aktiviteter för hela familjen - från drakdamm för de minsta till erotisk workshop för de vuxna. Tyvärr - Västerås kommun nappade aldrig på vårt klockrena förslag. "Beck vs Wallander" kommer år 2022 

Klassikern! År 2016 hade vi nöjet att avslöja att 23 nya Beckfilmer hade fått klartecken. Bland deckarna att se fram emot nämndes höjdartitlar som "Beck vs Wallander - Rättvisans gryning", "Beck - Den gråtande clownen" och... "Beck - April, april". (Förlåt, alla Beckfans.) 

Men sedan vårt aprilskämt har det ju blivit 8 nya Beckfilmer och ytterligare 4 är på gång... så helt långsökt var det ju inte.


Ingen mer Corona i "Fast & Furious" 

Förra året påstod vi att Corona (ölen alltså) skulle stoppas i den kommande "Fast & Furious"-filmen på grund av, ni vet... lite tråkiga associationer till läget i världen. Dom Toretto kan dock vara lugn, ingen ska röra hans favoritbira.


Vilka av MovieZines gamla aprilskämt har varit bäst? Har du upptäckt dagens aprilskämt på MovieZine ännu? 

Become a patron to

114
Unlock 114 exclusive posts
Be part of the community
Connect via private message