Avantajele unui hotel de 5 stele pentru creșterea productivității

 

În actuala călătorie prin Asia, am avut oportunitatea de a locui la hoteluri de 5 stele. Probabil la fel ca majoritatea oamenilor care mă urmăresc, eu fac parte din clasa mijlocie, așa că până la plecarea în Asia, am stat o singură dată la 5 stele (iar gurile rele spun că acel hotel din București n-ar fi chiar de 5 stele. Nu dăm nume, să nu facem scandal :) ). M-am gândit că ar fi oportun să fac un articol despre avantajele nevăzute ale traiului la un hotel de 5 stele și de ce spun că fiecare dolar din cei 300-500-700-1500 pe care-i poți plăti pe noapte, e investit înțelept.

  1. Localizare - Fiecare hotel de 5 stele are un avantaj direct din amplasare. Fie că acest avantaj înseamnă centrul unei metropole, sau o zonă verde și liniștită într-o metropolă, sau proximitatea față de un obiectiv turistic (ocean, munte), sau are o priveliște minunată, hotelul e poziționat mai bine decât alte clădiri.
  2. Acustică - Pentru că sunt muzician, remarc imediat calitatea acustică a fiecărei incinte a hotelului. Pereții sunt tratați în așa fel, încât să nu reflecte sunetele. Sunetele reflectate, mai ales într-o cameră mai mare, în care mai sunt și alți oameni devin obositoare. În același timp, pereții sunt tratați pentru a bloca sunetul din exterior. Chiar dacă ești în mijlocul unui oraș foarte zgomotos, cu trafic extrem, sunetul care ajunge la tine este neglijabil, mai ales dacă stai la etaje superioare (peste 20).
  3. Ordine și curățenie - În fiecare zi, room service-ul îți face camera să fie EXACT ca în poziția inițială. Fiecare lucru, prosop, periuță, săpun, pernă, plapumă, telecomandă, ajunge în poziția standard. Lucrurile tale sunt aranjate și ele într-o poziție care devine standard. Hainele îți sunt împăturite frumos și puse în dulap.
  4. Nu deranja - Oricând ai nevoie, poți activa butonul „do not disturb” și nu vei fi deranjat decât dacă erupe un vulcan sau începe al treilea război mondial.
  5. Alimentație - dacă nu ai niște preferințe foarte exotice, orice hotel de 5 stele îți poate satisface necesitățile culinare. Dacă nu au ceva în meniu, îți fac la cerere, sau dacă dorești să alterezi anumite feluri din meniu, nu e o problemă. Masa poate fi luată în restaurantele hotelului, dacă-ți plac oamenii, sau în cameră, dacă nu-ți plac oamenii. 
  6. Securitate foarte ridicată - Într-un hotel de 5 stele, te simți protejat, grijile simple, pe care le ai în mod obișnuit, cum ar fi să închizi ușa, să nu-ți uiți lucruri prin restaurant, să nu-ți umble cineva prin cameră, toate devin inutile și redundante.
  7. Funcționalitate - toate instalațiile și aparatele din cameră și baie sunt de ultimă generație și funcționează perfect. Butonul de „master light” care închide toate luminile înainte să te culci limitează plimbările inutile înainte de a adormi. Periuțe de dinți, pieptene, bețișoare de urechi, săpunuri sunt prezente din abundență și înlocuite imediat ce ai desigilat un obiect.
  8. Cerul e limita - oficial nu există hoteluri peste 5 stele, dar serviciile nu se opresc la 5 stele. Unele hoteluri oferă majordom 24/24, bar în cameră fără un cost suplimentar, acces într-un club select unde ai băuturi sau gustări la orice oră, mese dimineața la prânz și seara fără costuri suplimentare.

Toate aceste avantaje îți pot face vacanța mai frumoasă, dar am întâlnit persoane care trăiesc în hoteluri de 5 stele, pentru că e mai productiv și mai eficient. Dacă locuiești într-un apartament și te gospodărești singur, toate aceste amănunte, fie că e vorba de chestii minore, cum ar fi să împăturești o haină, să pui la locul lui un obiect, să pregătești masa, să faci cumpărături, îți iau din timpul de lucru din munca ta. Poate toate aceste mici trebușoare pe care le faci în fiecare zi și care pentru unii înseamnă peste 80% din timp, sunt un mod subtil de evitare a muncii creative pe care trebuie să o faci pentru ceilalți oameni. La un hotel de 5 stele nu ai nici o scuză. Alți oameni se ocupă de toate pentru tine. Un singur lucru nu pot face: munca ta. Aia e treaba ta. :)

Become a patron to

130
Unlock 130 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message