Loading
0:00
0:00
Loading
0:00
0:00
EuRegio Radio: Podcast platform met ook een radio stream

Houd je van veel lekkere muziek op je radio, wil je graag af en toe een interessant (kort) verhaal horen, maar niet de onzin van disc-jockeys? Dan is EuRegio Radio misschien wel iets voor jou. Het internetstation draait een slimme mix van de muziek van nu en de grote hits uit het verleden.  Maar ons het team van vrijwilligers is vooral graag op pad om interessante verhalen op te duiken uit de beide Limburgen en de streek rond Aken en Luik.  

Deze podcast is een fragment uit een radioprogramma. Het geeft een beeld van hoe we werken en wat onze opzet is.  Of lees meer: 

Natuurlijk kun je hun podcasts beluisteren, zoals de duizenden reportages die Leon Balmaekers maakte in de musea in de streek of bij en over interessante evenementen, tentoonstellingen, enz. Maar naar euRegio Radio kun je hele dag luisteren, want het station neemt je niet alleen mee naar de leukste plekken maar wisselt de mini-podcasts af met een muzikaal programma en zendt dat uit via een eigen internetstream euregioradio.eu

Je kunt je laten verrassen door steeds nieuwe reportages, maar je kunt de afzonderlijke podcasts ook gericht beluisteren op triptips.nu
 

Steeds meer lokale radio stations ontdekten over welk rijk repertoire aan reportages en podcasts het euregio-team beschikt. Zo zijn er diverse lokale en regionale zenders die programma’s of stukken ervan overnemen; zo worden er in Eindhoven gesprekken over de laatste uitvindingen en innovaties overgenomen door de lokale omroep aldaar. Ook in Midden Limburg heeft EuRegio Radio goede contacten en werkt het samen met Hotel Christoffel dat een lange radiotraditie opbouwde bij RTV Roermond en nu via ML5 uitgezonden wordt.

Maar mede-initiatiefnemer Jean-Paul Linnartz breidt het team en het network graag uit: “Eigenlijk zoeken we vooral mensen die graag interessante podcasts kunnen maken. Niet zozeer discjockeys, maar bijvoorbeeld wel mensen die ook al programma’s voor een lokale omroep maken.” Hij wil bewust niet de concurrentie aangaan met lokale omroepen, maar juist een samenwerking opbouwen en dat wordt steeds meer gewaardeerd.
 

Meteen doet hij ook een oproep aan mensen die het station technisch willen steunen. Kijk om je aan te melden maar op euregioradio.eu.  


Tier Benefits
Recent Posts