Jag byter donationsplattform
Patreon.com är ett fantastiskt verktyg, om det vore att det gick att styra huruvida moms ska betalas eller inte av den som donerar.

Som det är just nu så betalar ni alltså 25% mer än vad ni behöver - eller så kan vi vända på det och säga att 25% av det ni donerar inte kommer till mig - för att stödja mig.

För det är så att rena donationer är momsbefriade, men Patreon drar moms oavsett då de anser att deras plattform är till för att få något substantiellt tillbaka. 

Så räknar vi även med de avgifter som tillkommer i flera steg så får jag i princip 60% av den totala summa som ni varje månad väljer att betala in till mig. Något som i alla fall jag anser är lite av ett slöseri! Därför har jag nu satt upp min egna donationssida och får då enbart PayPals avgifter. För 10 kr så blir det i princip som nu, men allt annat blir att jag tjänar på det.

Du får gärna ligga kvar på Patreon om det passar dig bättre, men om du donerar mycket och vill att pengarna ska komma till bättre användning så rekommenderar jag att inför nästa månadsskifte avsluta din donation här och flytta över det till adressen nedan. Jag ska även kolla om det går att ordna med kryptovalutor, men jag har svårt att tro att det går att sätta upp så att det dras varje månad.

https://www.moinois.com/donationer/

Jag kommer att påminna igen innan månaden är slut!