Megbízható, professzionális duguláselhárítás

A lefolyóban, csatornarendszerben kialakuló elzáródások igen gyakori  jelenségek, amelyek nem tűrnek halogatást. Ezek az eltömődések sajnos  maguktól nem szűnnek meg, az idő előrehaladtával pedig még nagyobb  terhet tesznek az emberre. Mihamarabbi duguláselhárítással nem csak  rengeteg további kellemetlenséget spórolhat meg, de költséghatékonyabb  is lesz a művelet.

Dugulást számtalan dolog okozhat. Duguláselhárításnál leggyakrabban  ételmaradékok, zsiradékok, tisztálkodószerek, hajszálak és más egyéb  természetes szennyeződések összetömörödött, letapadt masszájával  szoktunk találkozni. Nem egyedi azonban, hogy valamilyen idegen tárgy  kerül a rendszerbe - esetleg építési törmelék vagy például macskaalom.

A legfontosabb minden esetben a megelőzésre törekedni. Néhány  következetesen betartott mozdulattal a legtöbb dugulás elhárítható.  Érdemes például szűrőket használni, mosogatás, mosakodás után mindig  kitisztítani a lefolyónyílást. Fontos ügyelni rá, hogy a lehető  legkevesebb szennyeződés kerüljön a lefolyóba. Kiváltképp mosogatásnál,  hacsak nincs konyhamalac, minden esetleges ételmaradék, az utolsó szem  rizsig kerüljön inkább a szemetesbe.

Ha a rendszer kiépítéséről van szó, javasolt törekedni az egyszerűségre.  Ha az optimális dőlésszög mellett minél kevesebb az elágazás, a könyök,  a hajlat, annál kevesebb az esély rá, hogy duguláselhárításra lesz  szükség.
A duguláselhárítás szükségességének mindig vannak előjelei. A legenyhébb  esetekben kissé lassabban folyik le a víz, a lefolyó jellegzetes  kuruttyoló hangot hallat. Komolyabb problémáknál teljesen elzárul a  lefolyó vagy szélsőséges esetben akár visszafolyik a rendszerből a  szennyvíz.
Bármelyik fázisában is van a dugulás, azt javasolt minél előbb  megszüntetni. Idővel a megtapadt szennyeződésre újabb és újabb  törmelékek fognak tapadni és akár hosszú métereken keresztül is  kialakulhat a probléma. Házi praktikákkal az enyhe dugulások  orvosolhatóak, azonban fontos körültekintőnek lenni, vannak ugyanis  olyan csövek, amelyek érzékenyebbek (például zuhanytálca) és  kíméletesebb eljárást igényelnek. (Egy kissé vadabb pumpálásnál a  flexibilis csövek kiszakadhatnak a helyükről.)

Ha megfogalmazódott Önben a duguláselhárítás gondolata, keressen minket  bizalommal! Sok éves szakmai tapasztalattal, szakértelemmel  megbízhatóan, a lehető leggyorsabban és a legkevesebb kellemetlenséggel  hárítjuk el a problémát. Magasfokú, speciális felszerelésünkkel még a  legmakacsabb, legkomplexebb eltömődések duguláselhárítását is megoldjuk!