Nem minden arany, ami fénylik
 
 

Lehet, hogy a felszínen ez a gap year tök klassz, menő, áhítozol az utazós képek és mosolygós szelfik láttán, de nem tudod, hogy amúgy mi zajlik a háttérben.

Csak itt és csak most és persze csak nektek megosztom a gap year top 5 legelcseszettebb dolgait. Lehet nem a legrosszabbak, de most ezek jutottak az eszembe.

#1 a kép a próbanapom után készült, ahol a tálcáról leborítottam három söröspoharat, kis tócsát okozva a padlón (nem töröltem fel, mert akkor lebuktam volna). 10 perccel később megcsúsztam a konyhában és seggre estem, a lengő ajtó kinyílt, és 30 konferencia vendég szemlélte a padlóra kerülésemet. De valamiért mégis felvettek oda dolgozni.

#2 a brit-brit nyelv egy külön műfaj. Egy vendég hiába ismételte el nekem, hogy mit kér, csak azt értettem, hogy "pitbull" és "pigbull". Végül a menedzserem vette fel a rendelést, ami egy pohár Picpoul bor volt.

#3 még véletlenül se lopj kaktuszt forgalmas helyen. A barátommal kaktusz vadászaton voltunk, amikor a külváros főútján megláttunk egy telekről alaposan kilógó kaktusz nyúlványt. Már felhúztuk a gumikesztyűt, közeledtünk a Tesco-s zacskóval, amikor két perc után kijött egy zsémbes bácsi és görögül kiabált, felírta a rendszámunkat majd eltűnt. Egy percre rá egy két méteres farúddal közeledett felénk. Akkor csukassanak le köztéri kaktusz gyümölcs engedély nélküli eltávolítása miatt!

#4 -Mondj valamit románul!
- De én nem is vagyok román.
- Azt mondtad, hogy Budapesten születtél.
- Ja és nem Bukaresten!

#5 éppen elindultam otthonról biciklivel, hogy munkába menjek. Csak hogy hirtelen elkezdett zuhogni az eső és vissza kellett fordulnom. Tudtam, hogy gyalog kell megtennem az utat, mert csak akkor lesz esernyő a fejem felett. Persze 5 perc után elállt, én meg jól elkéstem. De amúgy Angliában nem esik sokat, csak mindig rosszkor.