Poveste din Videle: „Dragnea le-a f...t pe toate”
  

Dragnea lasă în urma lui totuși ceva complet neașteptat, în sens pozitiv: interesul pentru o zonă despre care mulți dintre români nici nu știau că există. O zonă reprezentativă și pentru alte regiuni sărace din România care au cam aceleași tipuri de probleme, o zonă de oameni ai nimănui care au prins curaj și mărturisesc „sunteți la Dragnea pe județ și avem nevoie de dvs”.

A doua zi de referendum am fost pentru prima oară în viața mea în județul Teleorman. La Videle, orășelul care le-a dat partidului și țării pe Carmen Dan și pe Viorica Dăncilă. 

Puținii oameni pe care i-am întâlnit prin oraș, ieșiți la plimbare sau la cumpărături, nici nu voiam să audă de „votare”. Și toți erau contra lui Dragnea și a videlor din Guvern. „Ce mi-au făcut mie ăștia ca să țin cu ei?!”, s-au revoltat mai toți oamenii întâlniți pe străzile mângâiate de o toamnă ca-n povești. Până și căruțașii care tulburau lâncezeala duminicală cu tropot de cai în galop lăsau în urma căruței vorbe nu tocmai de laudă la adresa stăpânirii. 

Apoi, pe o bancuța dintre blocuri, am întâlnit-o pe fosta femeie de serviciu de la Primăria din Videle, acum o pensionară slobodă la gură care știe despre Carmen Dan, Dăncilă și Dragnea mai multe picanterii decât un tabloid. Și le spune atât de direct că multe sunt greu de reprodus, dar le găsiți needitate în filmuleț.

Sincer, mi-a plăcut mult la Videle. Mi-au plăcut oamenii pe care i-am găsit curioși, curajoși, prietenoși. Poate că ospitalitatea cu care ne lăudam cândva nu e doar o legendă. Doar că pe mulți dintre români nu i-a mai vizitat nimeni demult de plăcere, ci doar din interes. Dacă se vor apropia cu toată ființa de acești oameni, politicienii tineri îi vor câștiga de partea lor. 

By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 3 exclusive posts
1
Image
2
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 3 exclusive posts
1
Image
2
Videos