September-oversigt (og tak!)
Kære alle sammen


som sædvanligt: mange, mange tak for al støtten. Antallet af supporters (og beløbet!) vokser jo stadig støt. Det er ret vildt, synes jeg nok. Lige nu er der 91 mennesker der smider dollars efter mig hver måned.

Det er jeg (stadig) enormt taknemmelig for - og det giver mig helt klart mulighed for at lave ting som jeg ellers ville have været nødt til at sige nej tak til.


Her er en lille oversigt over nogle af de ting jeg har fået måneden til at gå med.


  • I England blev Jeremy Corbyn valgt som formand for Labour-partiet, trods massiv modstand både blandt det politiske establishment og (især) modstand fra engelske mainstreammedier, uanset partipolitisk observans. Dét er lige noget der falder i min smag. På valgdagen skrev jeg en lille analyse af ham/fænomenet:  Jeremy Corbyn - Ting er ikke som de plejer at være. Den kunne godt trænge til en toer ved lejlighed.
  • Jeg blev indstillet til DONA15-prisen af 6 rare mennesker (heriblandt flere af mine Patreon-supportere - dobbelt-tak til jer) og blev efterfølgende udvalgt til at være én af de 3 nominerede, sammen med Anders Kjærulff fra Danmarks bedste radioprogram og et hold fra Politiko. Politiko vandt (surprise-surprise) prisen, men Anders og jeg fik en flaske rom hver. Win-win :-)
  • Jeg skrev en opsang til medierne om, ikke at lade Carl Holst slippe af sted med at spinne sin sag om kriminalitet (misbrug af offentlige midler) som en "møgsag" der er pinlig osv. De lyttede desværre ikke helt - selv ikke efter han blev fyret og blev politianmeldt 3 gange.
  • Jeg var til "Hackerkursus" i Sønderborg med Henrik Kramshøj, arrangeret af bl.a. PROSA og IDA. Det var (som altid med Kramse) rigtig spændende og lærerigt - men også ekstremt opløftende, at se helt fuldt hus, i så mange timer, "helt nede" i Sønderborg. Der er virkelig blevet sat fokus på sikkerhed de sidste par år, også meget mere end man skulle tro, når man læser medier og lytter til stupide politikere (case in point: datatilsynet er lige blevet rundbarberet igen!)
  • Sikkerhed går hånd i handske med kryptering, hvilket politikere, medierne og efterretningstyper med jævne mellemrum gør hvad de kan for at spolere/mistænkliggøre/gøre ulovligt. Det har jeg skrevet om her: "Privatliv er FARLIGT! - ligesom biler".
  • Jeg smuttede også en aften, langt (langt!) ud på landet, for at høre et foredrag med min forhenværende "fjende"/ nu mestendels holdkammerat, Hans Jørgen Bonnichsen (tidl. operativ chef i PET). Det var rigtig rart at få hørt ham folde sine synspunkter mere ud, end man kan i en kronik eller et 2-3 minutters indslag i medierne (tell me about it) - og også her: langt, langt ude i det Nordvestfynske bondemuld (no hard feelings, det er mit gamle hood), var der noget i nærheden af helt og aldeles udsolgt; med tænksomme, lyttende mennesker, der gerne ville bruge en hel aften på at høre på noget andet end soundbites. Det flugter med mine egne erfaringer med foredrag i alle ender og kanter af landet. Hans Jørgen fik ikke sagt ret meget jeg var uenig i, hvilket nok vil komme bag på en hel del mennesker.
  • Apropos tidligere PET-folk, så var jeg paneldeltager på et debatarrangement hos Statskundskab på Århus Universitet - om Frihed & Sikkerhed. Min "modstander" var Jakob Scharf (tidl. chef for PET) som jeg havde forestillet mig jeg skulle rive hovedet af. Det blev faktisk ikke særligt nødvendigt (det overraskede mig), idet han lagde ud med at medgive at NSA-masseovervågning (det må jo så nødvendigvis indebære en del af det Forsvarets Efterretningstjeneste render og laver) er gået for vidt. Overraskende positivt, ligesom flere andre pointer. Og det virkede faktisk ikke som nødløgne. Han klappede også pænt, da jeg opfordrede de unge statskundskabere til at alle sammen at få arbejde i ministerier/efterretningstjenester - og efterfølgende blive whistleblowere, hvis (når) de ser ting, der ikke burde foregå i en demokratisk retsstat.

    Der var selvfølgelig masser vi stadig var uenige om (Snowden, Manning, især) og jeg mener at have registreret at Scharf så lidt presset ud, da jeg nævnte, at det da måtte have været ham, der stod i spidsen for at hverve Morten Storm som agent. Jeg prøvede at hitte ud af, om det i grunden ville være ulovligt for en dansk efterretningstjeneste af være indblandet i medvirken på mord (det som Storm hævder/mener at kunne dokumentere at have været med til), på en ikke-anklaget, ikke-dømt person, i et land Danmark ikke er i krig med. Jeg fik desværre ikke noget svar på det.
  • Jeg tog til Frederiksberg og satte mig ned sammen med journalist/forfatter Anders-Peter Mathiasen (og hans hund), for at tale om DONG-sagen. Det kom der (foreløbig) denne her lille video ud af. Forvent både flere videoer generelt - og mere om DONG i fremtiden.


Siden sidst er der også sket i hvert fald 3 ting der fortjener en liter rødvin:


1. Snowden er kommet på Twitter! (@Snowden).


2. WikiLeaks har 9 års fødselsdag (tillykke!)


3. Anakata er løsladt! YAY! Skulle hilse fra hans mor og sige tak, til alle der hjulpet til med at råbe op om sagen. Det er stadig en af de skammeligste sager herhjemme - men i det mindste er han da - endelig - fri.


Hasta la vista - igen, mange tak for støtten; billeder med sko følger snarest - og be that girl! (på billedet herover).