Средствата за ОТДЕЛ "И" събрани!
Просто и ясно казано: кампанията за набиране на средства за отпечатване на първия ми роман приключи преди няколко дни. Това се случи след персонално дарение по банков път от страна на Ана Хелс (annahells.wordpress.com). Дарението на този изключително щедър и ентусиазиран поддръжник на жанровата литература в България буквално разчисти пътя пред финализирането на отпечатването.


Искам специално да отбележа имената и на още няколко души, които помогнаха официално и частно за осигуряването на средствата. Това са Весела Фламбурари, Владимир Кабрански, Преслава Кирова, Димитър Мишев, Владимир Полеганов. Тези хора не просто си купиха романа предварително, а умножиха в дарението си бъдещата му корична цена по три, четири, в някои случаи дванайсет пъти! Ако някога сте се разкъсвали между каквато и да е творческа работа и грижата по финансирането й, много добре знаете какво огромно облекчение е да получите такава подкрепа, за да можете да се съсредоточите изцяло. Не е истина, че писателите, художниците, музикантите, актьорите и т.н. се омърсяват от парите, но е сигурно, че мисленето за пари разсейва огромна част от полезната им креативна енергия.


Поради независещи от мен причини и особеностите на системата на Patreon пледжовете на част от дарителите в кампанията не бяха обработени и изтеглени. Те, заедно с бета-читателите на романа, разбира се, запазват абонамента си за "99 истории" (ако нямат такъв, веднага да ми пишат!), ще получат безплатна бройка от Отдел "И" и имената им ще са включени в благодарностите в края му, защото всяко мнение, съвет, критическа забележка, най-дребно насърчение ми даваха увереността да направя ръкописа малко по-добър.


Важна бележка: препоръчвам много силно на настоящите дарители да преразгледат заявеното от тях дарение на не повече от $1 (и да се уверят, че pledge-ът им е еднократен, а не месечен) или изцяло да го анулират с цел да се избегнат бъдещи, нежелани от тях, допълнителни плащания. "99 истории" струва и винаги ще струва 0.99 части от която разменна единица ви е присърце.


И накрая: "Отдел "И" ще бъде издаден до края на 2015 год. от издателство "Ерго" (ergobooks.eu), като по този случай дори не съм започнал да обяснявам колко голямо значение имаха за мен доверието и професионализмът на издателя Мартин Христов и редактора Ина Вълчанова. През август тази година към тях ще се присъедини и името на художника на корицата.


Благодаря още веднъж на всички, които превърнаха кампанията за издаване на "Отдел "И" в успех!

Tier Benefits
Recent Posts