Uppdatering v. 12
Hej! Dags för en ny uppdatering kring arbetet med podcasten.

Jag sitter på ett cafe i Stockholm och skriver detta. Jag har varit här i helgen för att besöka föreningen arbetarskrivares årsmöteshelg. Föreningen arbetarskrivare samlar arbetarförfattare för gemensamt kunskapsutbyte. I föreningen finns både etablerade och hittils opublicerade författare. Min tanke var att prata med medlemmarna till ett avsnitt om föreningen. Så blev det inte. Schemat var tajt och möjligheterna att hinna prata med folk små. Dessutom var det så intressant att jag bestämde mig att fokusera på att få inspiration till kommande avsnitt istället. Och det fick jag! Det blir snart en nya resa till Stockholm för att prata med författare som är aktuella med nya böcker. Anneli Jordahl är aktuell med "Som hundarna i Lafayette Park" om arbetsplatsolyckor, Mats Berggren med "Din syster måste dö" som handlar om hedersvåld och Emil Boss har skrivit en diktsamling som ges ut på kvittorulle! Vid ett tillfälle råkade jag nämna att man gärna fick skicka läsexemplar till mig så därför har jag nu en väska full med böcker (och en kvittorulle) med mig hem. Överväldigande men kul!

Dessutom fick jag det smarta tipset att även göra avsnitt om adaptationer, dvs. andra former av kultur som skapats med böcker som förlagor. Bland annat sätter Malmö Opera upp Harry Martinsons Aniara och Helsingborgs stadsteater sätter upp Martin Andersen Nexös tredje del om Pelle Erövraren som musikal.

På tisdag åker jag till statarmuseet. Det ska bli spännande! Och på onsdag kommer nästa avsnitt av podcasten, den här gången med och om poeten Jenny Wrangborg.

Är det något avsnitt du ser fram emot extra mycket, eller har du tips på något som jag inte nämnt och som du vill höra om?

Allt gott! /Mattias

Tier Benefits
Recent Posts