Katarina Kostić

Katarina Kostić

Prerazmišljavanje

3

patrons

$25

per month

About Katarina Kostić

Knjigodrugarice i knjigodrugovi, ja sam Katarina Kostić, književna kritičarka i aktivistkinja, osnivačica Novosadske razmene knjiga.

Prerazmišljavanje — portal za književnost i okoloknjiške stvari 
na adresi prerazmisljavanje.org gradim sama od 2010, a uz pomoć saradnika/ca i gostujućih autora/ki od 2017. godine. Na njemu se svake nedelje preporučuju i kritikuju knjige, stripovi, muzika, književni događaji i pojave u čitalaštvu, knjižarstvu, izdavaštvu i književništvu, ali i u kritici i nastavi književnosti.

Novosadska razmena knjiga
prvi put je održana 16. jula 2017. godine i od tada se ponavlja jednom po godišnjem dobu, prilagođavajući prateći program svakom od njih. Rođena u Domu b621, ubrzo je morala da potraži veći prostor, koji je pronašla u kulturnoj stanici Eđšeg.
Ideja Razmene jeste da knjige koje nekome nisu potrebne u toku događaja pronađu svog pravog čitaoca. One kojima to ne pođe za rukom, vraćaju se u hraniteljsku biblioteku do narednog događaja, ili bivaju donirane različitim humanitarnim inicijativama.
Razmenjivanje funkcioniše po sistemu kupona — prerazmišljona. Učesnici donesu knjige, one se na prijemnom pultu preračunaju u prerazmišljone, uglavnom na osnovu očuvanosti i potražnje, i tim prerazmišljonima mogu se ’kupiti’ druge knjige iz baze koja se neprestano osvežava.
Proglašena je za događaj koji je obeležio 2019. godinu po izboru korisnika kulturne stanice.

Knjigoložnica 

Hvala na vremenu izdvojenom za pregled ove stranice.

Ukoliko ste odlučili da izdvojite i novac, njime podržavate opstanak Prerazmišljavanja i pridruženih neprofitnih inicijativa. Uz vašu pomoć, sajt će biti zaštićeniji od virusa, hraniteljska biblioteka od vlage, saradnici portala će lakše dolaziti do materijala za rad, volonteri na Razmeni biti bolje nahranjeni, a prevoz i kotizacije za ne-lokalne događaje neće biti luksuz.

Čitamo se!
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 27 exclusive posts
1
Audio release
1
Image
8
Links
2
Polls
10
Writings
5
Videos
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 27 exclusive posts
1
Audio release
1
Image
8
Links
2
Polls
10
Writings
5
Videos

Recent posts by Katarina Kostić