Nils Bergman

is creating Podcasts

25

patrons

$74

per month

About Nils Bergman

Hej kära Rättegångspodden-lyssnare!

Tack för att du hamnat på denna sida vilket visar på ett intresse inför att donera en slant till arbetet med Rättegångspodden.

Resan med Rättegångspodden har varit lång och min främsta driv har hela tiden varit att få vara med och berätta om dessa rättsfall för er. 

Efter första säsongens avslut, där de sista tre delarna om styckmordet i Boden tog väldigt lång tid att producera, hade jag berättat om de rättsfall jag brunnit för som mest och kände mig något färdig för stunden. En stor rättegång kan nämligen vara på uppåt 40 timmar, vilket blir till en hel arbetsvecka att bara lyssna igenom. Lägg sedan till övrig research, loggning av materialet, inhämtande av andra ljudklipp, hemliga telefonavlyssningar och larmsamtal m.m. Sedan börjar klippning, musikläggning, skrivande och inläsande av speaker-röst och slutligen mastring, distribution.

Så arbetet är tidskrävande, men det har aldrig känts som att någon tid stjäls från mig då jag älskar att arbeta med podden. 

Och efter första säsongens avslut märkte jag ju att ni ville ha ännu mer, vilket var jätteroligt att höra och jag kunde inte hålla mig från att åter igen kasta mig in i grävandet av fler märklig och hemska rättsfall. Denna gång kände jag att jag inte längre kunde stå helt själv, utav behövde någon slags support.

Jag vände mig då till företaget Lexbase, som tillhandahåller en tjänst jag länge haft stor nytta av. Vi inledde snart ett samarbete där jag inte bara fick ett ekonomiskt stöd för att kunna producera en ny säsong, jag fick även ett gäng peppande, hängivna, stöttande och riktigt trevliga personer att arbeta fram en ny säsong tillsammans med. 

Och arbetet med den här andra säsongen har varit otroligt givande och er respons har varit helt underbar. Att ni lyssnar och sprider ordet vidare om podden betyder verkligen väldigt mycket för mig och gör all mödan värd.

Nu när den här säsongen är över vill jag öppna upp möjligheten för er som inte kunnat eller av andra anledningar inte velat stötta Rättegångspodden genom erbjudanet jag har via Lexbase. 

Så inför arbetet med ytterligare säsonger vore det underbart att även se ett kontinuerligt ekonomiskt stöd från er lyssnare.

Så donera vilken summa ni än känner för. Pengarna går främst till att täcka upp för den enorma tid arbetet med podden tar, men också för att täcka upp för de olika utgifter podden kräver, som beställningar av ljudupptagningar, ljudteknik, webbtjänster, köp av royalty-fri musik m.m. 

20% av alla intäkter jag får från er via Patreon, väljer jag dock att själv donera till Brottsofferfonden. Syftet med fonden är att ge ekonomiskt stöd till olika former av brottsofferinriktad verksamhet där målsättningen är att förbättra situationen för brottsoffer genom ökad kunskap och förståelse.

Alla som dömts eller fått ett strafföreläggande för ett brott som kan leda till fängelse måste betala 800 kr till Brottsofferfonden, vilket är jättebra, men man får inte glömma att en dömd brottsling kan ha orsakat lidande för fler än ett offer och att det därmed finns en ohygglig mängd brottsoffer där ute som behöver stöd. Därför vill jag göra det lilla jag kan och med hjälp av er lyssnare bidra lite extra till denna fond.

Enormt stort tack för ditt stöd!

Mvh
Nils Bergman, Rättegångspodden
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 3 exclusive posts
3
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 3 exclusive posts
3
Writings

Recent posts by Nils Bergman

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits