Ritzo ten Cate

is creating social movements for a better world :-)

11

patrons

About Ritzo ten Cate

Hoi,

Leuk dat je op mijn Patreon-pagina kijkt.

Sinds 2005 zet ik, naast mijn werk in opdracht, autonoom initiatieven en bewegingen op om de wereld leuker, blijer mooier en beter te maken. Ik leg mijn hele ziel en zaligheid erin en doorgaans levert het prachtige resultaten op. Ik verdien er echter niet of nauwelijks geld mee, want het is doorgaans te tegendraads, te radicaal, te experimenteel, te vaag, te ver haar tijd vooruit of botst simpelweg te veel met korte termijn belangen van mogelijke opdrachtgevers. En dus moet ik ook werk-werk doen voor brood op de plank.

Mijn droom is om op enig moment al mijn tijd te kunnen besteden aan mijn autonome wereldverbeterende initiatieven en bewegingen en daar ook voldoende geld mee binnen te brengen. Met € 2500,- per maand zou ik al heel erg blij zijn. En daarom zet ik in op micro-donations via Patreon, hoop ik op één of meerdere grotere financiële supporters en blijf ik verkennen of er fondsen en subsidies zijn.

Via Patreon kun je me ondersteunen vanaf $ 1,- per maand. Wil je me liever op een andere manier ondersteunen? Dat kan uiteraard ook. Bijvoorbeeld met een eenmalige donatie of door maandelijks een bedrag over te maken op mijn bankrekening. Ik vind het allemaal prima. Mail me even op [email protected] en/of lees verder.

Wat voor moois heb ik aan de wereld toegevoegd?

  • #HelpWad: in de nacht van 1 op 2 januari 2019 verloor mega-containerschip MSC Zoe 291 containers in de Noordzee. De inhoud van tientallen containers spoelde aan op de Wadden en op de Groninger en Friese kust. Burgers en professionals wilden helpen opruimen, maar waar? Ik maakte een Google Maps kaartje en maakte samen met een aantal andere (kanjers van) vrijwilligers inzichtelijk waar afval lag en waar je wanneer kon helpen opruimen. Honderden zo niet duizenden mensen vonden zo een plek om mee te helpen. Voor de instanties maakte het een gat in hun informatievoorziening zichtbaar: https://frieschdagblad.nl/2019/1/7/groninger-neemt-initiatief-voor-actuele-kaart-met-opruimlocaties-zee-afval
  • Caught in the App: eerst zelf deed ik en tegenwoordig samen met jongeren doe ik fotografischonderzoek naar onze relatie met smartphones, want ik maak me zorgen. We doen onderzoek, creëren bewustzijn en zien verandering. Mijn eigen foto’s gingen landelijk en wereldwijd viraal en werden miljoenen keren bekeken. Begin 2018 gaf ik een TEDx-talk. In 2019 wil ik 1000 jongeren mee laten doen met het onderzoek en zo van Groningen de smartphone gezondste stad van Nederland maken. https://ritzotencate.com/project/caught-in-the-app/
  • Gewoon een kop koffie: een uitnodiging aan iedereen om gewoon contact te hebben met een dakloze, bijvoorbeeld door gewoon even een kop koffie samen te drinken of door mee te gaan op een stadswandeling waarbij iemand van de straat zijn levensverhaal vertelt aan de hand van de stad. Meer dan 3000 Groningers gingen mee op een wandeling van soms wel tien kilometer. Duizenden mensen kregen de verhalen mee - ook via de media. Dakloos en niet dakloos Groningen kwam dichter bij elkaar en dat levert nog dagelijks mooi contact op. https://ritzotencate.com/project/gewoon-een-kop-koffie/
  • Project X Haren (en verder): op vrijdag 21 september kwamen duizenden mensen bij elkaar in het Groningse Haren voor een Project X-feestje: een feestje dat net als in de film uit de hand mocht lopen. Het feestje liep uit de hand. Ik deed onderzoek naar hoe het zo heeft kunnen komen, hoe je met die kennis een sociale terreurdaad verricht en wat je daartegen kunt doen. Mijn kennis deelde ik met waar het maar waardevol was. https://ritzotencate.com/project/project-x-haren-en-verder/
  • Meer en meer. Klein en groot. Voor een bijna-totaaloverzicht verwijs ik graag naar mijn site: https://ritzotencate.com/werk/.

Wat krijg je er voor terug?

  • Met regelmaat krijg je een bedank, update en inspiratie-mail. Daarin deel ik behind-the-scene-dingen, inzichten, deel ik extraatjes, bonusmateriaal. Alles om mijn gulle gevers maar betrokken te houden en soort van waar voor hun geld te bieden.
  • Met regelmaat nodig ik je uit voor boswandelingen, experimenten, lezingen en andere dingen waarvan ik denk dat ik je er mogelijk mee blij maak.
  • Samen met de gulle gevers optimaliseer ik wat ik teruggeef, door ze te vragen waar ze blij van worden.

Hoeveel betalen de anderen?

Op dit moment (16 januari 2019) heb ik 10 gulle gevers. 8 van hen doneren maandelijks via Patreon, bedragen van $ 2,- tot 10,- per maand. De andere 2 doneren door een maandelijkse of jaarlijkse storting op mijn bankrekening.

Wil je mijn werk anders ondersteunen?

Eenmalig doneren?

Vragen? Vragen!

Mail gerust op [email protected].

(by the way: mijn intro-video is geschoten door goede vriend Marcel Kampman - hij doet onderzoek naar hoe mensen happy places creëren)

Become a patron to

Listen anywhere
Connect via private message

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits