Snett inåt bakåt

is creating Sport podcast

Select a membership level

Jelbe

reward item
reward item
$1
per creation
På den här nivån får ni tillgång till alla nya avsnitt, men så mycket mer blir det inte. Ungefär som när Lennart Jelbe producerade ishockey-VM 1969 på Hovet och valde att inte visa de Sovjet-kritiska plakat som arga tjeckoslovaker visade efter att deras stolta nation slagit Sovjet med 2-0.

Videmyr

reward item
reward item
$3
per creation
Välkomna till arkivet! Här får ni inte bara tillgång till alla nya avsnitt, utan också allt tidigare material vi producerat. Vad hade livet – och den här podden – varit utan just ”tidigare”? Och vem hade Dennis Videmyr varit utan ett arkiv? Och vilka hade vi varit utan Dennis Videmyr, mannen som klippte och musiklade VM-krönikan 94? Här på bilden ser ni honom förresten tillsammans med spjuvern Jens Lind. 

LGB

reward item
reward item
$5
per creation
Vissa kallar det för ”VIP”, vi kallar det för ”LGB”. Här får ni förstås tillgång till både ”Jelbe” och ”Videmyr”, men även exklusivt extramaterial en gång i månaden. Ni får också chansen att vara med i exklusiva utlottningar av exklusivt konstiga saker – som till exempel en slips ur Lars-Gunnar Björklunds slipssamling, och annat smått och gått som vi samlat på oss genom åren. Lycka till och stort tack!

2,140

patrons

About Snett inåt bakåt

Snett inåt bakåt – Sveriges mest (in)aktuella sportpodd, med Marcus Leifby, Emil Eriksson och Christian Albinsson. 

En gång i veckan återbesöker vi en gammal – inte sällan bortglömd – händelse i idrottshistorien. Hur såg Bernt Ljungs skadebekymmer ut 1993? Vad tyckte Milanspelaren Demetrio Albertini om Jesper Blomqvists vita tubsockor? Vilket är Marcus finaste Jimisola Laursen-minne? Vet Antonina Ordina vem som sköt Olof Palme? Borde Johnny Holm stå krokimodell på GIH? Hur hänger oljekrisen -73 ihop med det svenska bordtennisundret? Vad groggade Bengt Grive med när han hade finbesök hemma? 

Podden varvar frasiga studiosamtal med djuplodande dokument, ibland med gäster i studion eller på knastrig telefonledning. Missa inte heller våra populära fältstudier där vi ger oss ut i landet – och världen – för att undersöka idrottens små och stora underverk.

I arkivet återfinns besök hos förbundskaptenen Tommy Svensson i hans sommarstuga i Mellbystrand, påhälsning hos Radiosporten-redaktionen i Stockholm, speedwaymatch på Smedstadion i Eskilstuna, en höstångestkväll med Östers IF, och förstås den bejublade 94-krönikan-krönikan där Albert Svanberg svarar på frågorna som måste ställas och – live i studion – läser upp utvalda delar från just 94-krönikan. 

Som ni förstår; ingen fråga är för stor, eller för liten, för Snett inåt bakåt.

Missa inte heller chansen att delta i Sveriges just nu klurigaste frågesport #Motorblocket, där vinnaren får en slips ur Lars-Gunnar Björklunds slipssamling (som Marcus har köpt dyrt av en mystisk handlare) eller något annat konstigt vi hittat och inte visste att vi hade ett starkt behov av att äga förrän vi såg det.

Besök gärna vår varma församling på internet där ytterligare frågor behandlas av Sveriges kanske mest nördnostalgiska personer.

https://www.facebook.com/snettinatbak/  

Starkt välkomna!

/Marcus, Emil, Christian

Become a patron to

191
Unlock 191 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by Snett inåt bakåt

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits