Spelpappan

is creating Articles & Books

Select a membership level

Grym supporter av Spelpappan.se!

$3
per month

Du hjälper mig att fortsätta gräva, leta, rota och skriva om balla, nördiga och härligt smala grejer om popkultur från förr på Spelpappan.se. För det har du mitt gränslösa tack.

  • Skicka ett tackmejl

About

Spelpappan.se är en gratis guldgruva för nördar som älskar att gräva ner sig i popkultur från 1970-, 1980- och 1990-talet. Jag som driver den heter Jimmy Wilhelmsson. Spelpappan.se handlar om allt från Commodore-datorer och Drakar och Demoner till serietidningar, Stjärnornas Krig-figurer och sällskapsspel från ALGA.

År 2014 bokdebuterade jag med GENERATION 64, en rikt illustrerad coffee-table-bok om de unga svenskar som växte upp med hemdatorn Commodore 64 på 1980-talet. Den gav upphov till fler stora nördböcker av liknande art, varav några skrevs tillsammans med min kollega Orvar Säfström. I dag driver vi förlaget Fandrake ihop.

Jag är väldigt glad att så många kommer in och läser det jag skriver om. Men att göra research tar tid, och att förverkliga alla de saker jag vill göra kräver resurser. Jag blir bombarderad av "förslag" från casinoföretag nästan varje dag, men att plocka in externa annonser känns inte som rätt grej. Däremot får du som läser på Spelpappan.se gärna hjälpa till, om du vill. Alla bidrag gör att jag kan syssla med det här på en ännu högre nivå, vilket ju egentligen gagnar både dig och mig. Grymt - ha det fint, så hörs vi!

Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits