Joachim Froholt

is creating an indie/retro games site in Norwegian

Select a membership level

Takk for støtten!

$1
per creation
En stor takk til dere som ønsker å støtte meg. Tilgang på «bak kulissene»-poster her på Patreon, der du også kan poste kommentarer og tilbakemeldinger.

Spillklubben

$2
per creation
Tilgang på en privat gruppe der vi kan snakke om alt mulig rart, og der jeg vil invitere dere med til å teste spill jeg planlegger å skrive tilbakeblikk på, slik at vi kan diskutere dem sammen.


Du får selvfølgelig også «bak kulissene»-poster på Patreon.

Spillhistories helter

$3
per creation

Dette er for dere som virkelig liker Spillhistorie! Du får «betalese» store tilbakeblikk og features før alle andre, og kan (om du vil) bli listet opp som sponsor på «om oss»-siden. Jeg vil også prøve å skaffe spillkoder og andre eksklusive greier for dere av og til.

Du får også bonusene fra de to forrige nivåene.

31

patrons

About

Jeg driver Spillhistorie.no, som antakeligvis er Norges minste spillnettsted. Her skriver vi artikler om både gamle og nye spill, for gamle og nye plattformer. Vi ønsker å levere et godt tilbud til spillere som gjerne har vært med en stund, og som fortsatt er interessert i spill.

Spillhistorie.no skal både være et sted for mimring, og en kilde på informasjon om nye og spennende spill som kanskje kan minne litt om de gamle klassikerne. I tillegg ønsker vi å grave i spillhistorien, for å finne og trekke frem spill, personer og hendelser som fortjener å bli husket.

Dessverre er det svært vanskelig for selv de store, norske spillsidene å overleve ved hjelp av tradisjonell reklame, og Spillhistorie.no har aldri oppnådd lesertall som har gjort at det har vært noen vits i å prøve engang. Jeg ønsker samtidig at nettstedet skal være gratis for alle, uten noen betalingsmurer, og fritt for sponsede artikler eller tekstreklame – dere skal alltid kunne være trygge på at tekstene våre representerer våre meninger, og ikke noe vi har fått betalt for å si.

Men dette betyr at Spillhistorie.no ikke har noen inntektskilder, og skal jeg fortsette å bruke tid på det, er jeg avhengig av å få inn noen kroner på kontoen. Et stort tilbakeblikk på et klassisk spill tar flere fulle arbeidsdager å lage, gjerne over mange uker, og dette kommer i tillegg til småartikler og annet innhold som skal gjøre siden interessant å besøke daglig.

Derfor ber jeg nå om deres støtte, slik at jeg kan drive nettstedet videre.

I motsetning til mange andre Patreon-sider, bruker jeg en fleksibel modell der hvor mye du betaler i måneden bestemmes av hvor mye jeg får gjort i måneden. En typisk måned antakeligvis koste deg 30-50 kroner, om du velger å støtte siden på laveste nivå (men det er mulig å begrense dette til et lavere beløp om du ønsker – jeg tar imot alle bidrag med takk!). Jeg har en lengre post om hvordan dette fungerer (og hvorfor jeg har valgt å gjøre det slik), men TL;DR er at du skal slippe å betale for tid jeg ikke bruker på nettstedet.

For øyeblikket vil alle inntektene fra Patreon gå til meg, for at jeg skal kunne bruke min tid på Spillhistorie.no. Men i en hypotetisk fantasisituasjon der jeg får nok penger til det, hadde det vært skikkelig kult å kunne betale bidragsytere for stoffet de produserer. Om dette begynner å bli aktuelt, vil jeg legge inn et konkret mål på Patreon-siden.

Om meg:

Jeg er en sørlending på full fart mot midtlivskrisen. Egentlig er jeg utdannet lærer, men jeg har jobbet som skribent i så godt som hele mitt yrkesaktive liv. Min første artikkel ble publisert på Gamer.no i 2002, og jeg ble etter hvert ansatt som fulltidsskribent der. Senere var jeg i en periode nyhetsredaktør. Gamer.no er i dag det største uavhengige spillnettstedet i Norge, og jeg er stolt av å ha vært med på å bygge det opp. Jeg har også jobbet hos Teknofil og Tek.no. Spillhistorie.no har jeg drevet siden 2015.

Jeg er glad i nesten alt av spill. Jeg elsker turbaserte strategispill, pek-og-klikk-eventyr, rollespill med massevis av statistikk, todimensjonale plattformspill og førstepersons skytespill rike på hemmelige rom – kort sagt, spill laget med mye av de samme designfilosofiene som preget spillverdenen på åtti- og nittitallet. Så på Spillhistorie vil jeg skrive om både Civilization I og Civilization VI, både The Secret of Monkey Island og Thimbleweed Park, og både Ultima VIII og Divinity: Original Sin 2.
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 37 exclusive posts
37
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 37 exclusive posts
37
Writings

Recent posts by Joachim Froholt

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits