Streets of Debrecen

is creating a geographically representative series of photos in Debrecen

Select a membership level

Utcaleső

reward item
reward item
$1
per month
Az Utcaleső általában incognitóban, bio-térfigyelőként nézelődik valamelyik debreceni utcán. Tekintete többnyire éber, de a látszattal ellentétben takarékon is rögzít mindent. Fáradhatatlan portyázó, aki a helyszínen ellenőrzi a képhez tartozó koordináták helyességét.    

Az Utcalesők járandósága a támogatásért cserébe:
  • Havi egy általad választott Streets of Debrecen képet elküldök neked teljes felbontásban, nonprofit felhasználásra
  • Évente egyszer egy öt darabból álló képeslapszettet küldök a postacímedre

Utcakocka

reward item
reward item
$3
per month
Az Utcakocka többnyire valamilyen kifejezetten szilárd anyagból van, ezért a közölt koordinátákon kívül már csak azért is ellenőrzi az utca első említésének helyességét, mert jobbára ő már az utca első megjelenésekor ott volt a helyszínen. Ha esik, ha fúj, az Utcakockát kint találod a helyén: a debreceni utcákon.   

Az Utcakocka járandósága a támogatásért cserébe:
  • Havi kettő általad választott Streets of Debrecen képet elküldök neked teljes felbontásban, nonprofit felhasználásra
  • Évente kétszer egy öt darabból álló képeslapszettet küldök a postacímedre
  • Évente egyszer egy Streets of Debrecen képeiből válogatott fotónaptárat küldök a postacímedre

Utcazsoldos

reward item
reward item
$8
per month
Az Utcazsoldos hajnalban indítja a napot, és általában már azelőtt bejárta a fél várost, hogy én egyáltalán kinyitottam volna reggel a szemem. Az összes koordinátán és utca első említésén túl az adott kép technikai specifikációja és dátuma is a kisujjában van, hiszen ez is a másképp Debrecenben világhírű kiképzésének a részét képezi. 

Az Utcazsoldos járandósága a támogatásért cserébe:
  • Havi három általad választott Streets of Debrecen képet elküldök neked teljes felbontásban, nonprofit felhasználásra
  • Évente kétszer egy öt darabból álló képeslapszettet küldök a postacímedre
  • Évente egyszer egy Streets of Debrecen képeiből válogatott fotónaptárat küldök a postacímedre
  • Évente egyszer lefotózlak egy általad választott debreceni helyszínen egy általad választott tevékenység közben

14

patrons

$43

per month

About Streets of Debrecen

A Streets of Debrecen egy 2017-ben indult tematikus fotóprojekt, melynek célja, hogy a fotósorozat végére Debrecen város minden egyes utcáján készüljön legalább egy digitális fénykép. A fotósorozat, habár elsősorban művészeti projekt, igyekszik a lehetőségekhez képest tökéletességre törekvő földrajzi reprezentativitás mellett úgy megörökíteni a várost, hogy annak jellemző értékei, és jellegzetességei jól kidomboruljanak: így munkám során egyaránt fontosnak tartom lefotózni a Debrecen utcáin rejtetten megbújó kis érdekes utcakép részletek mellett Debrecen város polgárait, kiemelkedő esztétikával vagy műemlék jelleggel bíró épületeit, a város élővilágát, valamint riportfotós munkám képeit is beillesztem a projektbe. Fotósorozatomban számos esetben vizuális formában reflektálok az adott utcanévre, illetve a név eredetére, melyben nagy segítség számomra Balogh László utcanévkatasztere. Fontosnak tartom ezen kívül a projekt visszakövethetőségét, ezért minden fotómhoz mellékelem a kép készítésének technikai adatait, a Google Térkép segítségével georeferálom (GPS koordinátákkal látom el), és pontosan keltezem a képet. A képek közösségi oldalakra való feltöltése mellett szánok időt képleírások, történetek megírására: szubjektív személyes kommentárokkal is ellátom őket, esetenként megírom egyes képek keletkezésének történetét, reflektálok valamilyen aktuális eseményre, részletes leírást mellékelek a képen szereplő adott élőlényről, szépirodalmi művekből idézek, leírom a riportfotózás során szerzett reflexióimat, etc.
Goals
$42.64 of $500 per month
A Streets of Debrecen fotósorozata ha elkészül, egy olyan fényképekből álló kortörténeti lenyomata lesz a városnak, melyet ugyan én csinálok, de melyről úgy gondolom, hogy egyben mindazoké is kell hogy legyen, akik szeretik ezt a várost. Ha legalább ötszáz dollár támogatás érkezne egy hónapban, akkor a teljes, a végére több, mint kétezer képből álló sorozatot a Fortepan mintájára ingyenesen letölthetővé teszem.
1 of 1
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 2 exclusive posts
2
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 2 exclusive posts
2
Writings

Recent posts by Streets of Debrecen

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits