Taimaz Ghaffari

is creating LOUNGEPODDEN

Select a membership level

Officiell LoungeVän

$5
per month
STORT tack till dig och de som har gjort dig till en sån fin människa <3
  • Stöd

Officiell LoungeBästis!

$10
per month
Du är BÄST! Ingen kommer i närheten av dig och din fantastiska personlighet. Tack tack tack och återigen tack för att DU gör LoungePodden.
  • Stöd

Officiell LoungePatriot!

$20
per month
Jag har inga ord för att beskriva min tacksamhet. Du kommer komma till himlen och du är en av de finaste personerna det här landet har att erbjuda. Låt oss ta en fika?
  • Stöd

1

patron

$18

per month

About

LoungePodden är och har alltid varit en gratis podcast utan att jag har låst den bakom någon prenumerationstjänst. Podden startades av en tillfällighet då jag ville skapa en ”digital lounge” där folk kunde få inspiration och kunskap på ett lättsamt och annorlunda sätt. Från alla olika typer av människor. Därför har jag lagt mina personliga pengar för att starta, producera och utveckla LoungePodden i över två år.

Från början fick jag lära mig redigering, intervjuteknik och hur man skapar den bästa ljuderfarenheter för lyssnare. Sedan var det att hitta en lokal, köpa in teknikprylar, programvara och starta upp sociala kanaler. Då var det dags att börja bjuda in gäster. Det visade sig vara svårare än jag hade trott. Vi konkurrerar ju med etablerade medier som SVT, TV4, Sveriges Radio, Aftonbladet och 1000 andra poddar. Men tänker man på det så kommer man aldrig igång.

Sedan starten 2018 har många av er har hört av er med fina kommentarer i sociala medier och stöttande mail om att ni uppskattar det vi gör. Idag är LoungePodden Sveriges största lounge där några av landets, och ibland världens, främsta profiler gästar för att dela med sig av sin kunskap, inspiration och berättelser. Många av dessa gäster tar upp emot hundratusentals kronor för att föreläsa inför publik. Dessa personers historier får ni tillgång till, en gång per vecka, i långa och djupa samtal där de delar med sig om allt.

Så får du inspiration, kunskap eller något annat värde av att lyssna på LoungePodden och mina gäster? Då skulle jag bli superglad och känna en djup tacksamhet till dig om du vill stödja podden med en valfri summa.

Arbetet bakom kulisserna i LoungePodden:

Många av er har varit nyfikna på hur mycket arbete som ligger bakom en produktion. Så nu ska jag ska göra mitt bästa för att ta er "back-stage" för ett avsnitt.

Många av er som har hittat hit vet redan att samtalen är långa. Vissa avsnitt är upp emot 3 timmar. Men det är inte samtalen som tar mest tid. Varje avsnitt tar ca 40–50 timmar att producera. Alltså en hel arbetsvecka.

Att hitta/identifiera intressanta gäster, sälja in podden till gäster, boka in tid med dom, ombokningar, avbokningar, research inför samtalen såsom att läsa böcker, lyssna på poddar, musik, filmer, artiklar, uppsatser, vetenskapliga texter och så vidare.
Innan gästerna kommer ska det roddas och riggas med allt i studion. Tekniken består av både ljud, bild, ljussättning. Nu ska samtalet spelas in. Det tar mellan 2–4 timmar per inspelning. Efter det?

Då börjar jobbet på riktigt. Redigering och fix med ljudet så att ljudet blir skönt för er att lyssna på. Det betyder att ta bort onödiga pauser i samtalet, reducera störande ljud som brus och klickande. I vissa fall även smackande och smuttande (ingen gäst nämnd, ni får gissa själva). Redigeringsdelen efter inspelning tar ca en heldag. Ibland två heldagar.
Sedan gäller det att plocka ut intressanta delar från samtalet och sprida llt på våra sociala medier för att väcka intresse. Och efter detta behöver det göras igen. Men nu i videoformat.

Med detta sagt så ska jag vara tydlig med att detta är det roligaste jag har gjort. Men det är också väldigt krävande. Speciellt eftersom att LoungePodden är en helt fristående och oberoende podcast utan en stor medieorganisation i ryggen.
Med ditt stöd kan vi, först och främst, fortsätta behålla podden oberoende för att också kunna bjuda in vilka gäster vi vill. Och prata om vilka ämnen vi vill. Alltså fortsätta med det som gör LoungePodden unik. Vi kan också, med ditt stöd, fortsätta utveckla den. Sist, men inte minst, kan vi fortsätta producera den.

Tycker du att LoungePodden håller hög kvalité? Får du inspiration, kunskap, insikter och idéer av att lyssna på oss? Då får du jättegärna stötta mig och podden.

Därför vill jag, från botten av mitt hjärta, tacka alla som ger sitt stöd till podden. TACK för att ni  lyssnar och TACK för att ni stöttar med en valfri summa, Loungenvänner! <3

Vi släpper i snitt 1 avsnitt per vecka, med ett par pauser under vissa högtider på året.


How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits