Taimaz Ghaffari

is creating LOUNGEPODDEN

Select a membership level

Officiell LoungeVän

$5
per month
STORT tack till dig och de som har gjort dig till en sån fin människa <3
  • Stöd

Officiell LoungeBästis!

$10
per month
Du är BÄST! Ingen kommer i närheten av dig och din fantastiska personlighet. Tack tack tack och återigen tack för att DU gör LoungePodden.
  • Stöd

Officiell LoungePatriot!

$20
per month
Jag har inga ord för att beskriva min tacksamhet. Du kommer komma till himlen och du är en av de finaste personerna det här landet har att erbjuda. Låt oss ta en fika?
  • Stöd

19

patrons

$131

per month

About Taimaz Ghaffari

LoungePodden är och har alltid varit en gratis podcast utan att jag har låst den bakom någon prenumerationstjänst. Podden startades av en tillfällighet då jag ville skapa en ”digital lounge” där folk kunde få inspiration och kunskap på ett lättsamt och annorlunda sätt. Från alla olika typer av människor.

Från början fick jag lära mig redigering, intervjuteknik och hur man skapar den bästa ljuderfarenheter för lyssnare. Sedan var det att hitta en lokal, köpa in teknikprylar, programvara och starta upp sociala kanaler. Då var det dags att börja bjuda in gäster. Det visade sig vara svårare än jag hade trott. Vi konkurrerar ju med etablerade medier som SVT, TV4, Sveriges Radio, Aftonbladet och 1000 andra poddar. Men tänker man på det så kommer man aldrig igång.

Sedan starten 2018 har många av er har hört av er med fina kommentarer i sociala medier och stöttande mail om att ni uppskattar det vi gör. Idag är LoungePodden Sveriges största lounge där några av landets, och ibland världens, främsta profiler gästar för att dela med sig av sin kunskap, inspiration och berättelser. Många av dessa gäster tar upp emot hundratusentals kronor för att föreläsa inför publik. Dessa personers historier får ni tillgång till, en gång per vecka, i långa och djupa samtal där de delar med sig om allt.

Så får du inspiration, kunskap eller något annat värde av att lyssna på LoungePodden och mina gäster? Då skulle jag bli superglad och känna en djup tacksamhet om du vill stödja podden med en valfri summa.

LoungePodden är Sveriges största lounge som gästas av landets främsta profiler. Vi hoppas på att kunna bilda och inspirera lyssnarna genom nyanserade samtal i ett längre format än de i traditionell media. I LoungePodden får ni hela historien, berättelsen “bakom” berättelsen, nyanserna i åsikten och humorn i seriositeten. Du kanske får den kunskapen du inte trodde att du visste att du behövde eller så får du den tankenöten som gör dig intressant i fikarummet. LoungePodden tar samtalet dit den behöver gå och är inte beroende av producenter eller manus. Det ger dig som lyssnare en genuin närhet till våra gäster. En ärlig och äkta tillgång till våra gästers kunskap, historier, åsikter, känsloregister och inspiration. Det skapar också en lättsam och mänsklig stämning trots vissa tunga samtalsämnen.
Ta av dig jackan, sätt dig bekvämt och häll upp din favoritdryck. Det här samtalet kommer pågå ett tag.

Arbetet bakom kulisserna i LoungePodden:

Många av er har varit nyfikna på hur mycket arbete som ligger bakom en produktion. Så nu ska jag ska göra mitt bästa för att ta er "back-stage" för ett avsnitt.

Samtalen är långa. Vissa avsnitt är upp emot 3 timmar. Men det är inte samtalen som tar mest tid. Varje avsnitt tar ca 30–50 timmar att producera,från början till slut. Alltså en hel arbetsvecka.

Att hitta/identifiera intressanta gäster, sälja in podden till gäster, boka in tid, ombokningar, avbokningar, research inför samtalen såsom att läsa böcker, lyssna på poddar, musik, filmer, artiklar, uppsatser, vetenskapliga texter och så vidare.
Innan gästerna kommer ska det roddas och riggas med allt i studion. Tekniken består av både ljud, bild, ljussättning. Nu ska samtalet spelas in. Det tar mellan 2–4 timmar per inspelning. Efter det?

Då börjar jobbet på riktigt. Redigering och fix med ljudet så att ljudet blir skönt för er att lyssna på. Det betyder att ta bort onödiga pauser i samtalet, reducera störande ljud som brus och klickande. I vissa fall även smackande och smuttande (ingen gäst nämnd, ni får gissa själva). Redigeringsdelen efter inspelning tar ca en heldag. Ibland två heldagar.
Sedan gäller det att plocka ut intressanta delar från samtalet och sprida allt på våra sociala medier för att väcka intresse. Och efter detta behöver det göras igen. Men nu i videoformat.

Med detta sagt så ska jag vara tydlig med att detta är det roligaste jag har gjort. Men det är också väldigt krävande. Speciellt eftersom att LoungePodden är en helt fristående och oberoende podcast utan en stor medieorganisation i ryggen.
Med ditt stöd kan vi, först och främst, fortsätta behålla podden oberoende för att också kunna bjuda in vilka gäster vi vill. Och prata om vilka ämnen vi vill. Alltså fortsätta med det som gör LoungePodden unik. Vi kan också, med ditt stöd, fortsätta utveckla den. Sist, men inte minst, kan vi fortsätta producera den.

Tycker du att LoungePodden håller hög kvalité? Får du inspiration, kunskap, insikter och idéer av att lyssna på oss? Då får du jättegärna stötta mig och podden.

Därför vill jag, från botten av mitt hjärta, tacka alla som ger sitt stöd till podden. TACK för att ni  lyssnar och TACK för att ni stöttar med en valfri summa, Loungenvänner! <3

Vi släpper i snitt 1 avsnitt per vecka, med ett par pauser under vissa högtider på året.


Goals
19 of 50 patrons
Når vi vårt mål om 50 Patreons kommer alla ni få en riktigt rolig överraskning <3 
1 of 1
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
1
Audio release
2
Images
1
Writing
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 4 exclusive posts
1
Audio release
2
Images
1
Writing

Recent posts by Taimaz Ghaffari

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits