The Black Aether

is creating writing/journalism and podcasts

Select a membership level

Shoggoth

reward item
reward item
$1
per month
Köszönjük! Hívd meg Fannit egy kávéra, vagy Józsit egy sörre.

"Ftaghu nnnorr'e uh'e ch' nglui tharanak hafh'drn Shoggoth, nw shagg shoggagl!" - Ismeretlen

Outer God

reward item
reward item
$3
per month
Iä! Iä! Let us howl together the unholy cantos of Azathoth, the demon sultan. We give you access to the unreachable corners of space and time, the orphic fire burns in our mind.

Shoggoth TV is our Patreon video channel. We make video interviews with prominent members of the Hungarian and international speculative scene – writers, poets, filmmakers, musicians, graphic novel artists, publishers, etc. – in Hungarian and English. Although our main focus is weird literature, we don’t limit ourselves to it.

Our plan is to bring you an English language interview from the international scene every month.

Join us to support the English-language edition of Shoggoth TV. Your support will allow us to make more interviews with better quality.

“Do you have a moment to talk about our lord and saviour, Azathoth?” – Nyarlathotep

Mélységlakó

reward item
reward item
$4
per month
A Fekete Éter dimenziókapui megnyílnak előtted. Elérhetővé válik Patreon oldalunk tartalma.

 • Fordítások, elemzések, értekezések, esszék és tanulmányok, rengeteg segítség – nem csak - amatőr szerzőknek.

"Napernyő, strandpapucs, hűtőtáska, rántott húsos szendvics... Irány a vízpart!" - Obed Marsh

7

patrons

$9

per month

About The Black Aether„A kevésbé szerencsés helyzetűek boldogságának növelése bizonyosan helyénvaló; és az az ember, aki kedves, segítőkész és türelmes szenvedő sorstársaival, épp oly igazul tesz hozzá a világ alapvető békéjéhez, mint az, aki szélesebb körű lehetőségeivel birodalmak születéséhez járul hozzá, vagy előmozdítja az emberiség tudását és civilizációját.” – H. P. Lovecraft

A The Black Aether indulását szeretjük 2015. október 31-re, november estéjére datálni, bár valójában az indulás már pár nappal korábban megtörtént. Az évek során sikerült a hazai weird irodalom-rajongó közösséget összekovácsolnunk, megalapozni létjogosultságát. 2019-től kizárólag a magyarországi amatőr szerzők támogatása, a tehetséggondozás számunkra a legfontosabb feladat. Célunk a kozmikus rettenet irodalmának megismertetése és megalapozása Magyarországon, stabil, és aktív alkotói közösség létrehozása.

Az elmúlt évek alapján, úgy gondoljuk, jó úton járunk.

Elkötelezetten rajongunk a rémirodalomért, a weird irodalomért, H. P. Lovecraft munkásságáért, szívügyünk a magyarországi alkotói közösség összetartása és segítése. Minden évben van – legalább – egy nyílt novellapályázatunk, mely(ek)ből nyomtatott kiadvány készül, könyv (pl.: Aether Atrox), vagy magazin (Black Aether ponyvamagazin) formájában. Kutatjuk és feltárjuk a klasszikus rémirodalmat, H. P. Lovecraft munkásságát, elemzéseket, esszéket készítünk és fordítunk, melyeket a szerzők hasznosítani tudnak alkotói munkájuk során. Számos hazai és nemzetközileg elismert szerzővel készítettünk interjút, melyek közül nem egy a nemzetközi színtéren is elismerést vívott ki; van még pár meglepetés készülőben.

Közös regényen dolgozunk, amelyből szerepjáték – kiegészítő, kalandmodul-sorozat – készül idővel, saját asztali szerepjáték rendszeren dolgozunk, mely végletekig hű marad H. P. Lovecraft kozmológiájához, Cthulhu-mítosz ARG (alternate reality game) játékot fejlesztünk… Megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy inspiráljuk, alkotásra ösztönözzük a magyarországi írói közösséget.

A The Black Aether Patreon támogatói tartalma nem csak szerzőknek szól, hiszen számos olyan projektünk van - és lesz folyamatosan -, melyek mind érdekesek és hasznosak a weird irodalom és a rémtörténetek kedvelők számára!
A The Black Aether nem a főállásunk. Minden projektünket, minden közösségi munkánkat család és főállás mellet végezzük. Minden forintot és eurót, melyet projektjeinkre, a TBA működésére fordítunk, egyéb forrásokból biztosítunk. Azonban a járulékos költségek kezdenek túlnőni rajtunk, ahhoz, hogy folyamatosan, fennakadás nélkül tudjuk végezni munkánkat a te támogatásodra is szükségünk van. Havi kiadásaink számos tételt tartalmaznak (honlap működtetés és fenntartás, tárhely és domain bérlés, online projektmenedzselő szolgáltatás bérleti díja, felhőalapú tárhelyszolgáltatás bérlése biztonsági mentéshez, fizetős tartalmak elérése… és a lista még nagyon hosszú), arról nem is beszélve, hogy számítógépeink torka már igencsak véres.

Azért kérjük, hogy csatlakozz Patreon-csapatunkhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, továbbra is támogathassuk a közösséget, és még grandiózusabb tervekkel rukkolhassunk elő. Folytatjuk eddigi sorozatainkat, újakat indítunk, új projekteken törjük a fejünket, melyeket mindenképpen szeretnénk megvalósítani. Számos olyan extra és exkluzív tartalom vár, melyek csak számodra lesz elérhető.

Például:
 • elsőként értesülhetsz tervezett projektjeinkről, melyekkel kapcsolatban a véleményedet is ki fogjuk kérni
 • nyomtatott kiadványaink borítóit elsőként láthatod, egészen az első vázlatoktól a kész grafikáig
 • megjelenés előtt olvashatod kiadványainkat
 • neked, csak neked ebook verziót is fogunk készíteni belőle
 • az ebook kiadásban extra tartalom is lesz (novella, vers, illusztráció stb.)
 • webcomic-sorozatot indítunk
 • nyomtatott kiadványainkban ajándék vár rád (pld.: alternatív borítóterv betétlapkén)
 • rengeteg digitális és fizikai ajándékkal készülünk
 • podcasteket készítünk (interjúk, bemutatók stb.)
 • zártkörű AMA (Ask Me Anything) beszélgetéseket rendezünk meghívott vendégekkel
 • amint a járványügyi helyzet engedi, ismét író-olvasó találkozót tartunk
 • mi fizetjük az első kört… vagy nem csak az első kört

Természetesen a lista koránt sem teljes. 2020-ban két kötettel fogunk jelentkezni, az egyik a Mítosz elszabadul! Cthulhu-mítosz pályázatunk beválogatott novelláiból készülő antológia, illetve egy nagyon izgalmas, egyedülálló folk-horror antológia, melyben a magyar mondavilág ötvöződik a Cthulhu-mítosszal.

 • A félreértések elkerülése érdekében szeretnénk kiemelni, hogy az Azilum magazin és különszámai nem általunk szerkesztett kiadványok, szerkesztői munkánktól független kiadványok. Az Azilumoknál a TBA Könyvek végzi a kiadást és terjesztést, de a The Black Aether nem kapcsolódik hozzá, tehát exkluzív Azilum tartalommal nem fogunk jelentkezni Patreon oldalunkon.

Köszönjük, hogy csatlakozol Patreon csapatunkhoz, várunk támogatóink közt.

Sütő Fanni & Tomasics JózsefIä! Iä! Dicsőség a Démonszultánnak! Iä! Iä! Azathoth!


Megnyílnak hát a Fekete Éter kapui, feltárulnak az idő és a tér ódon misztériumai, az örökéhes fekete űr titkai! Ím eljövend a megváltás!Am’hedyham Niz’z  &  Masafir al'Athir al'Aswad

Ph'aree'z ébenfekete tornyából, vöröslő N'aggl’h Khaa’hn I'saa bástyájáról

"Nunquam Explana Aliquid"

•  •  •

Goals
$8.64 of $50 per month
1 of 4

Become a patron to

21
Unlock 21 exclusive posts
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by The Black Aether

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits