The Black Aether

is creating writing/journalism and podcasts

Select a membership level

Shoggoth
$1
per month
Köszönjük! Hívd meg Fannit egy kávéra, vagy Józsit egy sörre.

"Ftaghu nnnorr'e uh'e ch' nglui tharanak hafh'drn Shoggoth, nw shagg shoggagl!" - Ismeretlen
Includes Discord benefits
Mélységlakó
$4
per month
A Fekete Éter dimenziókapui megnyílnak előtted. Elérhetővé válik Patreon oldalunk tartalma.

 • Fordítások, elemzések, értekezések, esszék és tanulmányok, rengeteg segítség – nem csak - amatőr szerzőknek.

"Napernyő, strandpapucs, hűtőtáska, rántott húsos szendvics... Irány a vízpart!" - Obed Marsh
Includes Discord benefits
Éji huhogány
$10
per month
Utazásra hívunk a rémirodalom, a kozmikus rettenet irodalmának csillagok közt ásító tébolyult világába (átszállás a Yuggoth-on).

 • Elérhetővé válik az extra tartalom, melyekhez korai hozzáférést biztosítunk
 • Webcomic
 • Évente egyszer ajándékot küldünk (póló, bögre vagy akár egy 15-20 cm-es szobor, 1 éves támogatás után csak belföld)
 • Kiadványainkból ebookot készítünk neked (kizárólag támogatóinknak)
 • Az ebookban extra tartalom vár rád (novella, vers, illusztráció) 6 hónap támogatás után
 • AMA meghívott vendégekkel (discord, szöveges chat)
 • stb.

"Iszonyú migrénem van, kikészít ez a fejetlenség." - Henry Akeley
Includes Discord benefits

15

patrons

$68

per month

About„A kevésbé szerencsés helyzetűek boldogságának növelése bizonyosan helyénvaló; és az az ember, aki kedves, segítőkész és türelmes szenvedő sorstársaival, épp oly igazul tesz hozzá a világ alapvető békéjéhez, mint az, aki szélesebb körű lehetőségeivel birodalmak születéséhez járul hozzá, vagy előmozdítja az emberiség tudását és civilizációját.” – H. P. Lovecraft

A The Black Aether indulását szeretjük 2015. október 31-re, november estéjére datálni, bár valójában az indulás már pár nappal korábban megtörtént. Az évek során sikerült a hazai weird irodalom-rajongó közösséget összekovácsolnunk, megalapozni létjogosultságát. 2019-től kizárólag a magyarországi amatőr szerzők támogatása, a tehetséggondozás számunkra a legfontosabb feladat. Célunk a kozmikus rettenet irodalmának megismertetése és megalapozása Magyarországon, stabil, és aktív alkotói közösség létrehozása.

Az elmúlt évek alapján, úgy gondoljuk, jó úton járunk.

Elkötelezetten rajongunk a rémirodalomért, a weird irodalomért, H. P. Lovecraft munkásságáért, szívügyünk a magyarországi alkotói közösség összetartása és segítése. Minden évben van – legalább – egy nyílt novellapályázatunk, mely(ek)ből nyomtatott kiadvány készül, könyv (pl.: Aether Atrox), vagy magazin (Black Aether ponyvamagazin) formájában. Kutatjuk és feltárjuk a klasszikus rémirodalmat, H. P. Lovecraft munkásságát, elemzéseket, esszéket készítünk és fordítunk, melyeket a szerzők hasznosítani tudnak alkotói munkájuk során. Számos hazai és nemzetközileg elismert szerzővel készítettünk interjút, melyek közül nem egy a nemzetközi színtéren is elismerést vívott ki; van még pár meglepetés készülőben.

Közös regényen dolgozunk, amelyből szerepjáték – kiegészítő, kalandmodul-sorozat – készül idővel, saját asztali szerepjáték rendszeren dolgozunk, mely végletekig hű marad H. P. Lovecraft kozmológiájához, Cthulhu-mítosz ARG (alternate reality game) játékot fejlesztünk… Megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy inspiráljuk, alkotásra ösztönözzük a magyarországi írói közösséget.

A The Black Aether Patreon támogatói tartalma nem csak szerzőknek szól, hiszen számos olyan projektünk van - és lesz folyamatosan -, melyek mind érdekesek és hasznosak a weird irodalom és a rémtörténetek kedvelők számára!
A The Black Aether nem a főállásunk. Minden projektünket, minden közösségi munkánkat család és főállás mellet végezzük. Minden forintot és eurót, melyet projektjeinkre, a TBA működésére fordítunk, egyéb forrásokból biztosítunk. Azonban a járulékos költségek kezdenek túlnőni rajtunk, ahhoz, hogy folyamatosan, fennakadás nélkül tudjuk végezni munkánkat a te támogatásodra is szükségünk van. Havi kiadásaink számos tételt tartalmaznak (honlap működtetés és fenntartás, tárhely és domain bérlés, online projektmenedzselő szolgáltatás bérleti díja, felhőalapú tárhelyszolgáltatás bérlése biztonsági mentéshez, fizetős tartalmak elérése… és a lista még nagyon hosszú), arról nem is beszélve, hogy számítógépeink torka már igencsak véres.

Azért kérjük, hogy csatlakozz Patreon-csapatunkhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, továbbra is támogathassuk a közösséget, és még grandiózusabb tervekkel rukkolhassunk elő. Folytatjuk eddigi sorozatainkat, újakat indítunk, új projekteken törjük a fejünket, melyeket mindenképpen szeretnénk megvalósítani. Számos olyan extra és exkluzív tartalom vár, melyek csak számodra lesz elérhető.

Például:
 • elsőként értesülhetsz tervezett projektjeinkről, melyekkel kapcsolatban a véleményedet is ki fogjuk kérni
 • nyomtatott kiadványaink borítóit elsőként láthatod, egészen az első vázlatoktól a kész grafikáig
 • megjelenés előtt olvashatod kiadványainkat
 • neked, csak neked ebook verziót is fogunk készíteni belőle
 • az ebook kiadásban extra tartalom is lesz (novella, vers, illusztráció stb.)
 • webcomic-sorozatot indítunk
 • nyomtatott kiadványainkban ajándék vár rád (pld.: alternatív borítóterv betétlapkén)
 • rengeteg digitális és fizikai ajándékkal készülünk
 • podcasteket készítünk (interjúk, bemutatók stb.)
 • zártkörű AMA (Ask Me Anything) beszélgetéseket rendezünk meghívott vendégekkel
 • amint a járványügyi helyzet engedi, ismét író-olvasó találkozót tartunk
 • mi fizetjük az első kört… vagy nem csak az első kört

Természetesen a lista koránt sem teljes. 2020-ban két kötettel fogunk jelentkezni, az egyik a Mítosz elszabadul! Cthulhu-mítosz pályázatunk beválogatott novelláiból készülő antológia, illetve egy nagyon izgalmas, egyedülálló folk-horror antológia, melyben a magyar mondavilág ötvöződik a Cthulhu-mítosszal.

 • A félreértések elkerülése érdekében szeretnénk kiemelni, hogy az Azilum magazin és különszámai nem általunk szerkesztett kiadványok, szerkesztői munkánktól független kiadványok. Az Azilumoknál a TBA Könyvek végzi a kiadást és terjesztést, de a The Black Aether nem kapcsolódik hozzá, tehát exkluzív Azilum tartalommal nem fogunk jelentkezni Patreon oldalunkon.

Köszönjük, hogy csatlakozol Patreon csapatunkhoz, várunk támogatóink közt.

Sütő Fanni & Tomasics JózsefIä! Iä! Dicsőség a Démonszultánnak! Iä! Iä! Azathoth!


Megnyílnak hát a Fekete Éter kapui, feltárulnak az idő és a tér ódon misztériumai, az örökéhes fekete űr titkai! Ím eljövend a megváltás!Am’hedyham Niz’z  &  Masafir al'Athir al'Aswad

Ph'aree'z ébenfekete tornyából, vöröslő N'aggl’h Khaa’hn I'saa bástyájáról

"Nunquam Explana Aliquid"

•  •  •

Goals
$68 of $100 per month
2 of 4

Become a patron to

11
Unlock 11 exclusive posts
Be part of the community
Listen anywhere
Connect via private message

Recent posts by The Black Aether

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits