The Creators

is creating a book, blog and podcast on the history of the Bulgarian web.

Select a membership level

Поддръжник
$10
per month

Ако станеш наш Поддръжник, ще научиш кога книгата влиза за печат и ще имаш безплатно копие с автограф.

0

patrons

About

Горица, Жюстин, Силвина и Хелиана се захванахме да поговорим в различни формати за дигиталното общество в България, за хората, които ежедневно инвестират време, идеи, пари и развиват този бизнес у нас.

Всъщност този разговор Горица и Жюстин го започнаха още през 2000-та година, когато написаха статия за вестник „Интернет“ за началните години на дигитален бизнес у нас. По-късно, през 2003-та, статията прерастна в книга „Първите в българския Интернет“. Мина време. Динамично и много различно, с доста разклонения се разви дигиталното ни пространство. През 2018-та решихме, че е време този проект да продължи.

Нарекохме проекта „Създателите – дигиталните оптимисти на България“. И ще говорим в подкаста ни, в блога и в бъдеща книга – ще разказваме историите, ежедневието, трудностите и успехите на всеки добър проект от дигиталната екосистема тук.

Този проект е некомерсиален. Правим го, защото имаме порив да разкажем тези истории и желание да вдъхновим още хора да стартират свои начинания онлайн. Защото тази среда е благодатна – хората в digital са предимно читави, има много мегдан за развитие, поле за експерименти, възможности дебнат отвсякъде.

Правим го, защото ние самите сме израстнали в тази среда, взаимно с нея сме се култивирали, „брали сме плодовете ѝ“ и вярваме, че има какво да се разкаже за процесите и хората в нея.

Ще те срещаме с ексцентрици, интроверти, работохолици, екстроверти, все симпатяги, хора, отдадени на работата си. Няма да поканим нито един гост, който върши работата си проформа или се взима прекалено насериозно. Няма да каним и създатели на проекти, които копаят само в своето поле и не помагат за развитие на целия пейзаж.

Каним те, ако всичко това ти допада, да ни подкрепиш. Събираме средства за издаване на „квинтесенция“, т.е. най-доброто от подкаста и блога в книга. Нужни са ни 6000 лв. и се надяваме да ги съберем до края на 2019-та година.
Goals
0% complete
1 of 1
How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits