Falanszter.blog.hu

is creating Cikkek, építészeti-kultúrtörténeti adatbázis

Select a membership level

Egy magazin ára

$5
per month

Végtelenül hálásak vagyunk, amiért egy magazin árának összegével támogatod a munkánkat. 

 

Egy könyv ára

$10
per month

Ha ezt a támogatói csomagot választod, kérés esetén megjelenítem a neved a Falanszter.blog.hu támogatói oldalán.

Komoly támogató

$20
per month

A Falanszter.blog.hu és az Urbface.com továbbra sem szeretne semmilyen tartalmat fizetős fal mögé rejteni. Támogatásoddal lehetővé teszed az oldal gyakoribb frissülését, és hozzájárulsz a történelmi-építészeti múlt fejlesztéséhez - amiért hálás vagyok. Bónuszként ingyenesen vehetsz részt az egyik városi túránkon!

26

patrons

$192

per month

About Falanszter.blog.hu

Támogasd a történelmi-építészeti múlt további bemutatását!


A diktatúrák építészetével, a jól elrejtett föld alatti világok bemutatásával, a történelem margójára száműzött, de érdekfeszítő kultúrtörténeti és históriai ínyencségeket bemutató, illetve a jeles és nem ismert emberek érdekes élettörténeteit felvonultató Falanszter.blog.hu 2010-ben kezdte el a működését. Az oldal töretlen sikerességét jól szemlélteti, hogy indulása óta már több mint 5 millió egyedi IP-cím alapján kerestek már rá valamelyik újabb, vagy régebbi írására a világ csaknem összes országából-, ezáltal a magyar blogoszféra egyik legolvasottabb és legismertebb honlapjaként lett ismert.

E töretlen sikeresség persze annak a szerkesztői akaratnak is köszönhető volt, hogy a honlap Magyarországon elsőként tudott olyan érdekfeszítő történetekről beszámolni, mint a Konstantinápolyról elnevezett első budapesti vigalmi negyed, a kínai Tiencsinben kialakított osztrák-magyar gyarmatkerület, a Gellérthegy helyére megálmodott piramis, vagy éppenséggel a Hitler által gründolt Germánia világfőváros, esetleg az olasz őrültek városai. Bár az olvasó a cikkek között rendszeresen találkozik és találkozhatott hirdetésekkel, ezek a reklámok bevétele sohasem minket, hanem a blogmotort üzemeltető Index.hu tulajdonosai kapták meg, hiszen az anyagiakért cserébe ők ezért olvasottságot generáltak a blognak különféle informatikai fejlesztéseikkel.

Aztán két évvel később, 2012-ben ismét továbbléptünk. Létrehoztuk az Urbface.com nevű honlapunkat, amelyben házanként tettük vizsgálhatóvá és kutathatóvá Budapest épített környezetét, egykori lakóinak sokszor botrányos kimenetelű kultúr-és bulvártörténetét rengeteg idegenvezető, városi sétát szervező cég, otthonát szerető fővárosi és helytörténész nagy-nagy örömére, hiszen pár kattintás után ingyen kapták meg tőlünk az „aranyat” a feldolgozott épületek között kialakított virtuális túráinknak köszönhetően. A honlap azóta is origónak számít a fenti csoportok között a folyamatos visszajelzések szerint. Ezeket az információkat és történeteket eddig mi ingyen, sok-sok levéltári kutatás után osztottuk meg veletek, de mint látjátok idő- és pénzhiány miatt már nincs erőnk tartalmi bővítésre, hacsak anyagilag be nem segíttetek.

A jövőben ugyanis szeretnénk jóval több időt oldalaink tartalmának bővítésére és informatikai fejlesztésére fordítani, ám ezekhez a céljainkhoz a Ti anyagi támogatásotok szükséges, hogy ne alakítsuk át fizetőssé oldalainkat. Látóköröd szélesítése miatt így kérjük támogasd a munkánkat havonta egy kávé, egy magazin, vagy egy könyv árával.

Így támogathatod a Falanszter.blog.hu és az Urbface.com honlapokat:

A Patreonon egy gyors regisztráció után megadhatod, hogy havonta mekkora összeget szánsz a Falanszter.blog.hu és az Urbface.com támogatására. A felajánlást dollárban tudod megtenni, a beírt összegre pedig rájön még az áfa, amit fizetéskor fel is tüntet majd a szolgáltató.

Választhatsz a három fix csomag közül, de szabadon is beírhatod, mennyivel támogatod a két oldalt. Ezt az összeget innentől kezdve havonta leszedi majd a kártyádról majd a Patreon, egészen addig, amíg le nem mondasz az oldalak további támogatásáról.

Köszönjük a figyelmet és a bizalmat!  
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 7 exclusive posts
9
Images
6
Writings
By becoming a patron, you'll instantly unlock access to 7 exclusive posts
9
Images
6
Writings

Recent posts by Falanszter.blog.hu

How it works

Get started in 2 minutes

Choose a membership
Sign up
Add a payment method
Get benefits